Tomy Opublikowano 28 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2015 Znalazłem w Niemczech sklep który sprzedaje farby do malowania gum. Farba poprostu wchodzi w gumę. Nie ma szans na starcie farb. Cenią sobie 10 euro za 100ml gama kolorów poprostu wielka. Posiadają dwa rodzaje,pod malowanie pędzlem i aero. Mają też inne materiały do wyrobu gum. Myślicie że się opłaca?Za 1litr plastisolu 16 Euro.jak by się nas więcej zebrało to taniej z wysyłką https://www.youtube.com/watch?v=LqzJoFd9w1MTo podaj link do tego sklepu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radekc1991 Opublikowano 28 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2015 To podaj link do tego sklepu.mam tylko cennik w exelu podobno strona w budowie i jeszcze nie ma strony na maila mogę podesłać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablo1988 Opublikowano 28 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2015 (edytowane) Ostatnio znalazłem ten sklep z akcesoriami:http://www.jannsnetcraft.com/soft-plastic-lure-molds/?page=2 Edytowane 28 Stycznia 2015 przez pablo1988 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bigrafi Opublikowano 2 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2015 Tomy a masz już farby? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 2 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2015 tych do aero nie ale do uklejki i jazgarza nie są mi one potrzebne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fish28 Opublikowano 2 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2015 No Tomek, nie zła robota. A czym to będziesz barwił?Mikrofalówka najzwyklejsza jaka może być, tylko ustaw na pół mocy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radekc1991 Opublikowano 3 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2015 Tomy z kad zaopatrujemy się w farby do gum? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 3 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2015 (edytowane) To jest barwnik do silikonów w masie.Fajnie wychodzi ale śmierdzi i nie podoba mi się ta robota więc odpuszczam.Mikrofalówka,cuda.Dwie i pół stówki psu w dupe. Edytowane 3 Lutego 2015 przez Tomy 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adrionn911 Opublikowano 4 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2015 Odlewałem dzisiaj przynęty i postanowiłem nakręcić filmik. Żaden ze mnie aktor i mówca, w dodatku łapy latają jak bym parkinsona miał, tak że proszę się nie śmiać Jaki to sylikon na formy? Czytałem cały temat ale mi umknęło... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KLANADfachura Opublikowano 4 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2015 Silikon formierski 922 plus utwardzacz jaki wolisz czerwony ( 3 godz ) niebieski ( 12,13 godzin ja takiego używam i jest dobry ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fish28 Opublikowano 4 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2015 Dokładnie, tak jak pisze Tomek MM922 i katalizator czerwony szybki lub niebieski wolny. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radekc1991 Opublikowano 11 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2015 Dorobiłem płetwe grzbietową i właśnie kąpie się w silikonie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 11 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2015 Wreszcie się coś dzieje.Bardzo fajna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radekc1991 Opublikowano 12 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2015 Dzisiejsza próba odlewania zakończyła się klapą przetapiałęm stare gumy w garnuszku lecz są za miękkie i problem z usyskaniem odpowiedniego koloru Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 12 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2015 Bywa i tak w sumie to często tak bywa 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Melanzyk Opublikowano 15 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2015 Może się komuś przydać. Nie koniecznie bym robił ich sposobem ale chodzi i sam pomysł. Pozdrawiam M 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Kot Opublikowano 15 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2015 Może się komuś przydać. Nie koniecznie bym robił ich sposobem ale chodzi i sam pomysł. Tak na marginesie jest to jeden z najlepszych sposobów , prawie pro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czorny Opublikowano 15 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2015 Kurczę może ktoś napisze coś więcej na temat materiału z jakiego wykonac taką formę. Sam papram się jedynie w ołowiu i chciałbym spróbować czegoś nowego. Jednak nie koniecznie wiem jak się za to zabrać.Pozdrawiam i liczę na odpowiedzi kolegów "silikonowców" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KLANADfachura Opublikowano 15 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2015 Poczytaj temat od początku wszystko jest w temacie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radekc1991 Opublikowano 16 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2015 W polsce ktoś się spotkał z tym maaterialem alumilite?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fish28 Opublikowano 19 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2015 Jak by kogoś interesowało gdzie kupić plastisol w dobrej cenie, i od razu silikon formierski, to proszę Dodam tylko że z 1kg wychodzi około 1,2 litra płynu.http://www.modelarnia24.pl/71-tworzywo-do-gum-wedkarskich 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lotse Opublikowano 20 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2015 W polsce ktoś się spotkał z tym maaterialem alumilite??Pewnie to jakas zywica z domieszka aluminium. Przegladnalem sporo stron internetowych polskich sklepow z podobnym asortymentem ale nic podobnego nie znalazlem. Byc moze zywica formierska i barierowa neomould 1982-s-1 moglaby zastapic ow produkt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
j-23 Opublikowano 20 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2015 Spać nie możesz tak jak ja Gumki i okonie śnią się po nocach ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuba81 Opublikowano 20 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2015 właśnie zamówiłem z tego sklepu, nie mogę się doczekać Ceny mają powalającehttp://www.modelarni...gum-wedkarskich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lotse Opublikowano 20 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2015 Spać nie możesz tak jak ja Gumki i okonie śnią się po nocach ? Wedkarstwo jak narkotyk. Czlowiek jak nie na rybach to siedzi, "zjada internet" w poszukiwaniu nowych rozwiazan. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi