robertd Opublikowano 3 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2019 klej technicol do twardego pcv ,aceton plus barwnik macie przepis na bardzo dobra farbe do gum do malowania pedzlem ,z tego mozna za grosze tez zrobic lakier ,do malowania aero srednio sie nadaje dysze klej zapycha ale jak ktos pokombinuje to zrobi dobry material 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertd Opublikowano 3 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2019 jeszce plastyfikator jakis by sie przydal chcciarz mozna sie obejsc bez ,ale jak ktos chce piekne oczy malowac to po wyschnieciu bez plastufikatora takie oko moze skurczyc , 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maniekzns Opublikowano 6 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2019 Cześć, jakiego silikonu używacie do zalania martwej rybki, żeby potem wzornik zrobić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyprys19 Opublikowano 6 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2019 Ja tego http://www.modelarnia24.pl/silikon-do-form-formierski/18-silikon-mm922-standardowy-10-kg-katalizator-50g.html Są też inne,ale potrzebna jest pompa próżniowa . 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ag53 Opublikowano 6 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2019 Ja też używam tego silikonu, bardzo łatwa z nim praca. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maniekzns Opublikowano 6 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2019 A powiedzcie mi jeszcze, używacie do tego szybkiego katalizatora(czerwonego)? Po jakim czasie wyciągacie rybę ze środka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyprys19 Opublikowano 6 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2019 A powiedzcie mi jeszcze, używacie do tego szybkiego katalizatora(czerwonego)? Po jakim czasie wyciągacie rybę ze środka?Katalizator niebieski.A z tą rybą .....cóż ,udam,że nie słyszałem pytania,bo chyba odpowiedź jest bardzo oczywista. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Damiano113 Opublikowano 24 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2019 Czy ma ktoś informacje co do pojawienia się farb do plastisou w modelarni ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyprys19 Opublikowano 24 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2019 Zadzwoń i zapytaj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Damiano113 Opublikowano 24 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2019 Dzwoniłem już wcześniej i miały być pod koniec stycznia bądź na początku lutego i puki co nic z tego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radekc1991 Opublikowano 25 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2019 Farby sa ale tylko dla wybranych tam ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyprys19 Opublikowano 25 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2019 Farb nie ma,ale będą.Sprawa nie jest tak prosta,jak kupienie kajzerek w piekarni...Wiem tylko tyle,że jak coś jest zapowiadane przez "Modelarnię" to tak będzie,bo nigdy się na nich nie zawiodłem,ale wdrażanie nowego produktu nie jest takie proste.Cierpliwości,też czekam na "gotowce",bo to wygodniejsze i na pewno lepsze niż mieszanie samemu... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maniekzns Opublikowano 6 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2019 Czy w foramię zamkniętej na wzór rybki z płetwami, potrzebne są odpowietrzniki od każdej płetwy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tobiasz92 Opublikowano 6 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2019 Tak. Ale łatwiej byłoby doradzić gdybyś wrzucił fotkę wzoru Taptalkniete z Galaxy s8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maniekzns Opublikowano 7 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2019 Fotki w przyszłym tygodniu mogę wrzucić, ale wzór jest jak westin hypoteez, tylko korpusem się będzie różnic płetwy natomiast niemal ze identyczne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shavt Opublikowano 13 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2019 Panowie, jaki jest najlepszy waszym zdaniem silikon do zrobienia dwuczęściowej formy do gum. Gumy większe 15..20 a może i więcej cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wisnia023 Opublikowano 14 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2019 Modelarnia mm922 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertd Opublikowano 14 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2019 znajdziesz tansze na olx https://www.olx.pl/oferta/silikon-formierski-ottig-do-voblerow-takze-form-swieczek-mydla-CID767-IDrIFHX.html#db28b79edf Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shavt Opublikowano 14 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2019 Modelarnia mm922 nie wieżę że m922 to szczyt techniki Jest XIAMETER 4234, jest silikon PA50, silikon PA33 Forma taka powinna być moim zdaniem szytwniejsza niż z m922, szczególnie dwuczęściowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tobiasz92 Opublikowano 14 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2019 nie wieżę że m922 to szczyt techniki Jest XIAMETER 4234, jest silikon PA50, silikon PA33 Forma taka powinna być moim zdaniem szytwniejsza niż z m922, szczególnie dwuczęściowa.Dwuczęściową to bym z żywicy robił. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyprys19 Opublikowano 14 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2019 nie wieżę że m922 to szczyt techniki Jest XIAMETER 4234, jest silikon PA50, silikon PA33 Forma taka powinna być moim zdaniem szytwniejsza niż z m922, szczególnie dwuczęściowa.m922 wystarczy.Do xiameter musisz mieć pompę .Zrób po prostu trochę grubszą formę i przy mieszaniu dodaj więcej katalizatora,dzięki temu forma będzie twardsza.Tak w ogóle nie wiem po co się męczysz,bo forma jedno częściowa jest dużo praktyczniejsza... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GregorS Opublikowano 14 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2019 Jak do dużych to może z gipsu? Chyba że swój model będziesz robił Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mg2718 Opublikowano 16 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2019 Witam.Farby do gum są już dostępne w modelarni24,teraz się zacznie 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasxt Opublikowano 16 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2019 Przy małych gumach różnic wielkich raczej nie będzie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Maciejczyk Opublikowano 20 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2019 Panowie mam pytanie jak z poceniem się nowego plastisolu z modelarni czy jest taka masakra jak z k5 czy jest faktycznie to poprawione chodzi o wytrzymałość farb na gumie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi