Skocz do zawartości

Materiały do odlewania przynęt gumowych

Rekomendowane odpowiedzi

Teraz ja mam pytanie - czym kleicie oczka (co by mu nie wypadło...temu misiu) xD do gum? Cyjanoakrylem?

Bo mam zadki i gesty cyjanoakryl od firmy Joker.....i dupa, nie łapie :(

Nituj wtedy nic ich nie wyrwie :D

No porada za miljon ...

Osobiście nie mam pojęcia o produkcji gum, ale jak oko odpadnie bądź zostanie rozszarpane, a guma się trzyma to się nie pierdaczę i wklejam dwu-składnikowym i daje radę.

Edytowane przez Sławek Nikt

Witam czy koledzy mają patenty by wyważyć gumę w trakcie odlewania? Guma ma być dwukolorowa w górną część planuję Dać mikrobalon pytanie co dać w dolną część by zwiększyć ciężar platisolu idącego od spodu?

Keitech dodaje sól właśnie do dolnej części gum dla stabilizacji. Obejrzyj na kanale IBIS.UA filmik z ich wizyty w fabryce Keitecha, tam tłumaczą innymi zastosowanie soli w ich gumach.

Czasami wystarczy jedna duża kotwica na systemie z krętlikami jak zbroją Szwedzi, u mnie to działa szczególnie z PigShad 15cm i nie trzeba dodatkowego obciążenia w postaci wkrętki.

• Like 1

No porada za miljon ...

Osobiście nie mam pojęcia o produkcji gum, ale jak oko odpadnie bądź zostanie rozszarpane, a guma się trzyma to się nie pierdaczę i wklejam dwu-składnikowym i daje radę.

wyszukiwarka   http://jerkbait.pl/topic/64748-materia%C5%82y-do-odlewania-przyn%C4%99t-gumowych/page-84

• Like 1

Keitech dodaje sól właśnie do dolnej części gum dla stabilizacji. Obejrzyj na kanale IBIS.UA filmik z ich wizyty w fabryce Keitecha, tam tłumaczą innymi zastosowanie soli w ich gumach.

Czasami wystarczy jedna duża kotwica na systemie z krętlikami jak zbroją Szwedzi, u mnie to działa szczególnie z PigShad 15cm i nie trzeba dodatkowego obciążenia w postaci wkrętki.

To że systemy wyważają częściowo to wiem. Ale dzięki za ten link odnośnie kajtków muszę dokładniej to przeanalizować. Pytanie tylko czy to zwykła kuchenna czy inne ustrojstwo.

Edytowane przez speku3

Hejka!

Zacząłem robić jakieś nowe modele z żywicy. Czym najlepiej doklejać płetewki, ogonki? Zwykły super glue, czy jest coś lepszego?

Na koniec chciałbym cały model czymś pomalować, tak żeby był idealnie gładki. Jakaś farba czy lakier? Co proponujecie?

Ma ktoś może namiary gdzie w PL dostane takie wkłady do torebek "zip" do małych przynęt?

Za wschodnią granicą są, ale jedni jakoś nie są chętni do sprzedania, a inni wyceniają dość solidnie, więc szukam na miejscu.

Przepytałem X producentów i nikt gotowców nie ma ale chętnie zaprojektują i wykonają oprzyrządowanie/matrycę. Jedna z firm wyceniła to na 3500zł !!!! + oczywiście koszt opakowań potem :)

Wymiary +/- 10cm x 6cm x 1,5cm lub podobne

Przypadkiem wpadło pod rękę:

https://www.aliexpress.com/item/4000464817084.html?spm=a2g0o.detail.100009.4.774a3b52RgJdtu&gps-id=pcDetailLeftTopSell&scm=1007.13482.95643.0&scm_id=1007.13482.95643.0&scm-url=1007.13482.95643.0&pvid=ef065687-f20a-49ed-9c2e-b313e9df9f69

Nie mam, ale myślę że to prościej będzie znaleźć. Ostatecznie nawet takie tanie foliowe bym wykorzystał.

To co miałem do tej pory to kupowałem z Ukrainy.

Popisałem trochę maili, dam znać jak coś ciekawego się trafi. Ewentualnie jak będzie większa ilość potrzebna do zamówienia jestem chętny do zrzutki jeśli cena będzie atrakcyjna

Taptalkniete z Galaxy s8

• 2 tygodnie później...

Pytanko do znawców tematu, które barwniki będą bardziej wyraziste/kontrastowe do uzyskania wzoru firetiger

1.)Fluo https://www.modelarnia24.pl/131-barwniki-fluo

2.) Świecące https://www.modelarnia24.pl/129-barwniki-swiecace

Żółty fluo dodany w odpowiedniej proporcji i nieprzegrzany jest ok.