SlawekNikt Opublikowano 23 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2020 (edytowane) Teraz ja mam pytanie - czym kleicie oczka (co by mu nie wypadło...temu misiu) xD do gum? Cyjanoakrylem?Bo mam zadki i gesty cyjanoakryl od firmy Joker.....i dupa, nie łapie Nituj wtedy nic ich nie wyrwie No porada za miljon ... Osobiście nie mam pojęcia o produkcji gum, ale jak oko odpadnie bądź zostanie rozszarpane, a guma się trzyma to się nie pierdaczę i wklejam dwu-składnikowym i daje radę. Edytowane 23 Lutego 2020 przez Sławek Nikt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GregorS Opublikowano 23 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2020 Witam czy koledzy mają patenty by wyważyć gumę w trakcie odlewania? Guma ma być dwukolorowa w górną część planuję Dać mikrobalon pytanie co dać w dolną część by zwiększyć ciężar platisolu idącego od spodu?Keitech dodaje sól właśnie do dolnej części gum dla stabilizacji. Obejrzyj na kanale IBIS.UA filmik z ich wizyty w fabryce Keitecha, tam tłumaczą innymi zastosowanie soli w ich gumach. Czasami wystarczy jedna duża kotwica na systemie z krętlikami jak zbroją Szwedzi, u mnie to działa szczególnie z PigShad 15cm i nie trzeba dodatkowego obciążenia w postaci wkrętki. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciej1979 Opublikowano 23 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2020 No porada za miljon ... Osobiście nie mam pojęcia o produkcji gum, ale jak oko odpadnie bądź zostanie rozszarpane, a guma się trzyma to się nie pierdaczę i wklejam dwu-składnikowym i daje radę.wyszukiwarka http://jerkbait.pl/topic/64748-materia%C5%82y-do-odlewania-przyn%C4%99t-gumowych/page-84 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
speku3 Opublikowano 23 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2020 (edytowane) Keitech dodaje sól właśnie do dolnej części gum dla stabilizacji. Obejrzyj na kanale IBIS.UA filmik z ich wizyty w fabryce Keitecha, tam tłumaczą innymi zastosowanie soli w ich gumach. Czasami wystarczy jedna duża kotwica na systemie z krętlikami jak zbroją Szwedzi, u mnie to działa szczególnie z PigShad 15cm i nie trzeba dodatkowego obciążenia w postaci wkrętki.To że systemy wyważają częściowo to wiem. Ale dzięki za ten link odnośnie kajtków muszę dokładniej to przeanalizować. Pytanie tylko czy to zwykła kuchenna czy inne ustrojstwo. Edytowane 23 Lutego 2020 przez speku3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mytmp Opublikowano 24 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2020 Keitech dodaje sól właśnie do dolnej części gum dla stabilizacji. Obejrzyj na kanale IBIS.UA filmik z ich wizyty w fabryce Keitecha, tam tłumaczą innymi zastosowanie soli w ich gumach. Możesz podać link do tego filmiku? Nie mogę znaleźć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GregorS Opublikowano 24 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2020 (edytowane) Proszęhttps://youtu.be/Cxzw2AjcBOY od 5 min Edytowane 24 Lutego 2020 przez GregorS Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
golenia Opublikowano 25 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2020 W temacie strzykawek. Dużo osób jest zainteresowanych i żebym nie musiał pośredniczyć to podam numer telefonu do kolegi Sławka pseudonim artystyczny Fala ( najlepszy tokarz jakiego znam ) - 609 107 375 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
golenia Opublikowano 29 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Lutego 2020 Hejka! Zacząłem robić jakieś nowe modele z żywicy. Czym najlepiej doklejać płetewki, ogonki? Zwykły super glue, czy jest coś lepszego? Na koniec chciałbym cały model czymś pomalować, tak żeby był idealnie gładki. Jakaś farba czy lakier? Co proponujecie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
speku3 Opublikowano 1 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2020 Panowie co jest rozpuszczalnikiem do farb z modelarni?Lub inaczej w czym myć pędzle po ich użyciu z tymi farbami? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tobiasz92 Opublikowano 1 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2020 Panowie co jest rozpuszczalnikiem do farb z modelarni?Lub inaczej w czym myć pędzle po ich użyciu z tymi farbami?Aceton daje radę Taptalkniete z Galaxy s8 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tobiasz92 Opublikowano 2 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2020 Ma ktoś może namiary gdzie w PL dostane takie wkłady do torebek "zip" do małych przynęt?Za wschodnią granicą są, ale jedni jakoś nie są chętni do sprzedania, a inni wyceniają dość solidnie, więc szukam na miejscu.Przepytałem X producentów i nikt gotowców nie ma ale chętnie zaprojektują i wykonają oprzyrządowanie/matrycę. Jedna z firm wyceniła to na 3500zł !!!! + oczywiście koszt opakowań potem Wymiary +/- 10cm x 6cm x 1,5cm lub podobne Przypadkiem wpadło pod rękę: https://www.aliexpress.com/item/4000464817084.html?spm=a2g0o.detail.100009.4.774a3b52RgJdtu&gps-id=pcDetailLeftTopSell&scm=1007.13482.95643.0&scm_id=1007.13482.95643.0&scm-url=1007.13482.95643.0&pvid=ef065687-f20a-49ed-9c2e-b313e9df9f69 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzegorzp Opublikowano 2 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2020 Dobre, tylko cena mało dobra Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tobiasz92 Opublikowano 2 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2020 Dobre, tylko cena mało dobraA namiar na sztywne woreczki pod takie tacki masz w Polsce ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzegorzp Opublikowano 2 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2020 Nie mam, ale myślę że to prościej będzie znaleźć. Ostatecznie nawet takie tanie foliowe bym wykorzystał.To co miałem do tej pory to kupowałem z Ukrainy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tobiasz92 Opublikowano 2 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2020 Nie mam, ale myślę że to prościej będzie znaleźć. Ostatecznie nawet takie tanie foliowe bym wykorzystał.To co miałem do tej pory to kupowałem z Ukrainy.Popisałem trochę maili, dam znać jak coś ciekawego się trafi. Ewentualnie jak będzie większa ilość potrzebna do zamówienia jestem chętny do zrzutki jeśli cena będzie atrakcyjna Taptalkniete z Galaxy s8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzegorzp Opublikowano 2 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2020 Jest opcja zamówienia z RU, /podawałem link/ i taniej przesyłki ale do Kaliningradu Proponują, żebym stamtąd odebrał sam. Ale ja się w takie tam bawić nie będę, za daleko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fishmaker Opublikowano 15 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2020 Panowie ktoś zdradzi czym można mocować oczka prócz nitowania aby to siedziało? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyprys19 Opublikowano 15 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2020 Klejem do gum np. savage gear. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fishmaker Opublikowano 16 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2020 Klejem do gum np. savage gear.O dzięki nie pomyślałem nawet, daje to radę fajnie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radbraw Opublikowano 23 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2020 Pytanko do znawców tematu, które barwniki będą bardziej wyraziste/kontrastowe do uzyskania wzoru firetiger 1.)Fluo https://www.modelarnia24.pl/131-barwniki-fluo2.) Świecące https://www.modelarnia24.pl/129-barwniki-swiecace Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
speku3 Opublikowano 23 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2020 fluo lepsze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DAMIR Opublikowano 23 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2020 Pytanko do znawców tematu, które barwniki będą bardziej wyraziste/kontrastowe do uzyskania wzoru firetiger1.)Fluo https://www.modelarnia24.pl/131-barwniki-fluo2.) Świecące https://www.modelarnia24.pl/129-barwniki-swiecaceŻółty fluo dodany w odpowiedniej proporcji i nieprzegrzany jest ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radbraw Opublikowano 24 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2020 Dzięki Panowie może podpowiecie czy lejecie warstwami 3 różne kolory czy może żółty baza i malowanie ? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tobiasz92 Opublikowano 24 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2020 Dzięki Panowie może podpowiecie czy lejecie warstwami 3 różne kolory czy może żółty baza i malowanie ?Ja bym odlał zielono-żółto i resztę domalował Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TAURUS1989 Opublikowano 24 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2020 Nie próbowałem jeszcze na 3 kolory ale polecam lejąc warstwami zagrzać gniazdo formy w celu lepszego połączenia kolorów. Ja używam do tego takiej opalarki z castoramy i póki co daje radę https://www.castorama.pl/opalarka-opp-1500-w-id-30083.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi