Skocz do zawartości

wybór optymalnego obiektywu

meme174

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, 

szukam obiektywu do aparatu Canon eos 400D, mam do niego tylko obiektyw Tamron Af 70-300mm tele-macro. Potrzebuje zwykłego uniwersalnego obiektywu. Dotychczas używałem tylko cyfrówek typu sony dsc-hx 300, na lustrzankach i obiektywach nie za bardzo się znam. Nie chcę też za dużo inwestować;), także propozycje raczej górnpółkowe odpadają.

pozdrawiam ON

Witam, 

szukam obiektywu do aparatu Canon eos 400D, mam do niego tylko obiektyw Tamron Af 70-300mm tele-macro. Potrzebuje zwykłego uniwersalnego obiektywu. Dotychczas używałem tylko cyfrówek typu sony dsc-hx 300, na lustrzankach i obiektywach nie za bardzo się znam. Nie chcę też za dużo inwestować ;), także propozycje raczej górnpółkowe odpadają.

pozdrawiam ON

zatem... nieprzekraczalny budżet?

Witam, 

szukam obiektywu do aparatu Canon eos 400D, mam do niego tylko obiektyw Tamron Af 70-300mm tele-macro. Potrzebuje zwykłego uniwersalnego obiektywu. Dotychczas używałem tylko cyfrówek typu sony dsc-hx 300, na lustrzankach i obiektywach nie za bardzo się znam. Nie chcę też za dużo inwestować ;), także propozycje raczej górnpółkowe odpadają.

pozdrawiam ON

Jeżeli ma być niedrogo, kup sobie szkiełko Canona EF-S 18-55 mm f/3.5-5.6 IS STM. O ile pierwsze KIT-y o tej ogniskowej były straszną "kupą", o tyle wersja STM (jak i pozostałe z serii STM-ów) są zaskakująco fajnymi szkłami. Do tego dostajesz stabilizacje i rewelacyjny napęd STM, szybki, cichy i celny.

• Like 1

Nie lepiej już dołożyć trochę i kupić Canona ef-s 18-135 f 3.5-5.6 is st. Może światło to samo ale większy zakres.

Wysłane z mojego H60-L04 przy użyciu Tapatalka

Po co ma dublować posiadaną już ogniskową? Dużo lepszym pomysłem byłoby dokupić jeszcze do kompletu UWA 10-18mm STM. Na wyjscie.pl można zobaczyć kilka moich samojebek na łódce z tego uwa. Szkło ma rewelacyjny stosunek jakość/cena.

• 3 tygodnie później...