Skocz do zawartości

Pomoc w pracy inżynierskiej :)

kolo575

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich 

Z racji iż moją pasją jest wędkarstwo postanowiłem napisać moją prace inż na temat materiałów metalicznych w wędkarstwie oraz stworzyć projekt haczyka :). I tu moja prośba może ktoś z Kolegów pracuję w jakieś fabryce  produkujących osprzęt wędkarski i dał by radę mnie trochę podratować z informacjami od strony technicznej lub ktoś może pisał coś podobnego i mógłby mi zaproponować jakąś literaturę na której mógłbym się opierać .

Z góry dzięki za wszelkie podpowiedzi :)

pozdrawiam !

Rozumiem, że chodzi Ci o stale stosowane od produkcji haków,  ogólny proces technologiczny wykonania haka, procesy mające na celu podwyższenie parametrów wytrzymałościowych ? 

W Polsce ciężko będzie znaleźć cokolwiek niestety na ten temat, bo większość firm jest dystrybutorami, sprzedają haki japońskich producentów pod swoim szyldem. Szukaj raczej informacji i artykułów w języku angielskim. Katalogi, broszury itd.

Spróbuj poszukać w necie artykułów nieżyjącego już Piotra Sierputowskiego, byłego wykładowcy na wydziale MEiL PW. Nie pamiętam czy pisał o hakach, na pewno o wędkach.

Pisałem całkiem niedawno artykuł na materiałoznastwo o włóknie węglowym i jego wykorzystaniu w wędkarstwie. Temat wdzięczny, ponieważ robi się to z zainteresowaniem :)

• Like 1