kolo575 Opublikowano 23 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Października 2015 Witam wszystkich Z racji iż moją pasją jest wędkarstwo postanowiłem napisać moją prace inż na temat materiałów metalicznych w wędkarstwie oraz stworzyć projekt haczyka . I tu moja prośba może ktoś z Kolegów pracuję w jakieś fabryce produkujących osprzęt wędkarski i dał by radę mnie trochę podratować z informacjami od strony technicznej lub ktoś może pisał coś podobnego i mógłby mi zaproponować jakąś literaturę na której mógłbym się opierać . Z góry dzięki za wszelkie podpowiedzi pozdrawiam ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kacper.K Opublikowano 23 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Października 2015 Rozumiem, że chodzi Ci o stale stosowane od produkcji haków, ogólny proces technologiczny wykonania haka, procesy mające na celu podwyższenie parametrów wytrzymałościowych ? W Polsce ciężko będzie znaleźć cokolwiek niestety na ten temat, bo większość firm jest dystrybutorami, sprzedają haki japońskich producentów pod swoim szyldem. Szukaj raczej informacji i artykułów w języku angielskim. Katalogi, broszury itd.Spróbuj poszukać w necie artykułów nieżyjącego już Piotra Sierputowskiego, byłego wykładowcy na wydziale MEiL PW. Nie pamiętam czy pisał o hakach, na pewno o wędkach.Pisałem całkiem niedawno artykuł na materiałoznastwo o włóknie węglowym i jego wykorzystaniu w wędkarstwie. Temat wdzięczny, ponieważ robi się to z zainteresowaniem . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kolo575 Opublikowano 23 Października 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Października 2015 Dzięki właśnie moim zamysłem było pisanie na temat który faktycznie mnie ciekawi i będę pisał z uśmiechem na ustach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi