Paprykarz Opublikowano 23 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Października 2015 Ledwo co pokazały się na początku miesiąca modele Helix 7 a już jest zapowiedź większych modeli 9, 10, 12. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 24 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Października 2015 Sugerowane ceny USA:Humminbird HELIX 9 SONAR GPSMSRP: $699.99Humminbird HELIX 9 DI GPSMSRP: $799.99Humminbird HELIX 9 SI GPSMSRP: $999.99************************************Humminbird HELIX 10 SONAR GPSMSRP: $999.99Humminbird HELIX 10 DI GPSMSRP: $1,099.99Humminbird HELIX 10 SI GPSMSRP: $1,499.99************************************Humminbird HELIX 12 CHIRP GPSMSRP: $1,699.99Humminbird HELIX 12 CHIRP DI GPSMSRP: $1,799.99Humminbird HELIX 12 CHIRP SI GPSMSRP: $2,299.99 i wyprzedaże serii 999 . Nie ma co gadać, koliber leci szeroko i wygląda na to ,że wycina konkurencję 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Paprykarz Opublikowano 24 Października 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Października 2015 (edytowane) Parametry techniczne wskazują na to, że Helixy 9,10,12 zastąpią serię 900 i 1100. http://www.humminbird.com/Freshwater/Lifestyle/HELIX_FW/?utm_source=Major+HELIX+Series+Family+Expansion&utm_medium=Ascent_Email&utm_campaign=34486576&utm_term=415403704&utm_content=Friday,%20October%2023,%202015 Edytowane 24 Października 2015 przez Paprykarz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 dziubas123 Opublikowano 24 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Października 2015 nigdy nie mogę się połapać w tych oznaczeniach tak łopatologicznie najwyższy model 700 a najwyższy Helix 7 to modele bliźniacze czy któryś jest "lepszy" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 nurek28 Opublikowano 24 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Października 2015 Ceny są naprawdę dobre za 10 cali z di 1100 plus opłaty.Dla mnie rewelacja. Ciekawe ile będą kosztować w polskiej dystrybucji.? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Paprykarz Opublikowano 24 Października 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Października 2015 Dolicz jeszcze przerobienie na wersję International. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Paprykarz Opublikowano 24 Października 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Października 2015 nigdy nie mogę się połapać w tych oznaczeniach tak łopatologicznie najwyższy model 700 a najwyższy Helix 7 to modele bliźniacze czy któryś jest "lepszy"700 miały ekrany 5 calowe, Helix 7 ma ekran 7 calowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 24 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Października 2015 (edytowane) Parametry techniczne wskazują na to, że Helixy 9,10,12 zastąpią serię 900 i 1100. http://www.humminbird.com/Freshwater/Lifestyle/HELIX_FW/?utm_source=Major+HELIX+Series+Family+Expansion&utm_medium=Ascent_Email&utm_campaign=34486576&utm_term=415403704&utm_content=Friday,%20October%2023,%202015 Pewnie tak będzie, ale tu nie będzie jak podpiąć osprzętu, starsze serie pod tym względem były lepsze.Edyta: doczytałem, nie będzie tak źle. Edytowane 24 Października 2015 przez Koza11 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 -PYTOON- Opublikowano 24 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Października 2015 Czy ktoś się orientuje, czy będzie można zapisywać logi na kartę czy tylko będzie możliwość robienia map online? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Paprykarz Opublikowano 24 Października 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Października 2015 (edytowane) Z opisu wynika, że będzie wbudowany Autochart Live, tym samym można nagrywać logi na kartę lub od razu na kartę ZeroLine i tworzyć mapę batymetryczną. Podobnie jest to zorganizowane w ONIXach Edytowane 24 Października 2015 przez Paprykarz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 nurek28 Opublikowano 24 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Października 2015 Czy jak kupię z USA to tak jak w lowrance będzia zablokowana po włączeniu poza granicami USA czy chodzi tylko o język i jednostki miar . Bo jak język to jakoś ogarne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Paprykarz Opublikowano 24 Października 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Października 2015 Do tej pory był tylko język i miary. Chyba nic się nie zmieni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Wojciech_B Opublikowano 16 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2016 Dolicz jeszcze przerobienie na wersję International. Odgrzebuje temat Czy w Polsce ktoś świadczy usługę przerabiania na international ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Paprykarz Opublikowano 16 Marca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2016 Wysłałem info na priv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 16 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2016 A jeśli chodzi o aktualizację softu w hm to jak się sprawy mają? Ze strony producenta pobiera się i wgrywa? Język pl jest normalnie dostępny czy tez cyrki jak parker show? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 maweric Opublikowano 16 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2016 Czy jak kupię z USA to tak jak w lowrance będzia zablokowana po włączeniu poza granicami USA czy chodzi tylko o język i jednostki miar . Bo jak język to jakoś ogarne. Jak dobrze poszukasz w Kanadzie znajdziesz wersje international ( poski jest, jednostki też ), ceny porównywalne, a czasami nawet niższe . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Paprykarz Opublikowano 16 Marca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2016 A jeśli chodzi o aktualizację softu w hm to jak się sprawy mają? Ze strony producenta pobiera się i wgrywa? Język pl jest normalnie dostępny czy tez cyrki jak parker show?Są dwie wersje Domestic i International [dostępna np. w Kanadzie]. Po zrobieniu w Polsce, można później pobierać soft ze strony Humminbirda i samemu aktualizować dowolną ilość razy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 16 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2016 Aktualizowałem soft ze strony HB w swoim małym Helixie, kupowanym w Niemcowni - bez problemów z wersją językową. Lista języków jest długa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 16 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2016 I tj normalne podejście do klienta..., Parker z lowrance powinni brać przykład z hm w tej kwestii, dzięki za odp Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 17 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2016 A jeszcze się zapytam może ktoś z kolegów wie. Garmin ma.panoptix . Lowrance I simrad ss3d a HM coś oferuje do obrazowania 3d? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 17 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2016 Na stan mojej wiedzy, w użyciu nie czegoś takiego. Mają za to sonar 360, który wg mnie na dużym ekranie da więcej przydatnych informacji, za mniejsze pieniądze, niż Panoptix/ss3d.Sam wiesz jak jest z przydatnością bardziej zaawansowanych systemów obrazowania. Ułatwiać, ułatwiają, ale do złowienia ryby daleka droga..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Paprykarz Opublikowano 17 Marca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2016 A jeszcze się zapytam może ktoś z kolegów wie. Garmin ma.panoptix . Lowrance I simrad ss3d a HM coś oferuje do obrazowania 3d?Kiedyś dawno temu miał przetworniki 3D razem z echosondami 3D; 967 Combo 3D, 947 3D, Matrix 47 3D, Wide 3D View, no ale to było w czasach kiedy konkurencja uczyła się robić echosondy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 17 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2016 (edytowane) Wiadomo że echo ryb nie łapie i to są już gadżety. I zboczenia hobistyczne jeżeli chodzi o sonar 360 stopni to jak dla mnie ...bez szału. Tj moje zdanie, nie używałem, nie bawiłem się tyle co z YT. Taki boczny sonar na okrągło w czasie rzeczywistym. Nie urzekła mnie ta historia. Lowrance nawet swego czasu dorzucam w gratisie do hds3 w Ameryce a powracając do HM to muszę zobaczyć gdzieś jakieś filmy cóż HM w danych czasach stworzyło na czym uczy sie teraz konkurencja Edytowane 17 Marca 2016 przez siarq Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 wilk325 Opublikowano 18 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2016 Wiadomo że echo ryb nie łapie i to są już gadżety. I zboczenia hobistyczne jeżeli chodzi o sonar 360 stopni to jak dla mnie ...bez szału. Tj moje zdanie, nie używałem, nie bawiłem się tyle co z YT. Taki boczny sonar na okrągło w czasie rzeczywistym. Nie urzekła mnie ta historia. Lowrance nawet swego czasu dorzucam w gratisie do hds3 w Ameryce a powracając do HM to muszę zobaczyć gdzieś jakieś filmy cóż HM w danych czasach stworzyło na czym uczy sie teraz konkurencja Jako użytkownik 360 napiszę tak:od kiedy zamontowałem to przestałem używać Di. Ale aby faktycznie wykorzystać jego zalety trzeba niestety dużego ekranu i dobrego. Do tej pory używałem 1198, ale przesiadam się na Helix'a 12 bo jednak jakość wyświetlacza w Helixie jest duużo lepsza.Niestety filmiki na YT nie oddają tego, co faktycznie potrafi 360 i jakie informacje się dostaje.Ale to również kwestia umiejętnego korzystania z nich; samo 360 nie łowi ryb . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Jezi0rko Opublikowano 4 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2016 Koledzy, jestem w trakcie oczekiwania na Helix 10. Czy ktoś z Was jest szczęśliwym posiadaczem takowego i może podzielić się wrażeniami? Wady, zalety ...Z góry dziękuję za pomoc. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 wilk325 Opublikowano 4 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2016 Koledzy, jestem w trakcie oczekiwania na Helix 10. Czy ktoś z Was jest szczęśliwym posiadaczem takowego i może podzielić się wrażeniami? Wady, zalety ...Z góry dziękuję za pomoc. PozdrawiamNa swoją też czekam, zamówiłem w lutym; miała być na koniec kwietnia a teraz mam zapewnienie że 12 maja będzie u mnie.Jak zamontuję to na pewno popłynę zobaczyć różnicę między Helix 12si a 1198c SI Combo bo z niej się przesiadam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
Paprykarz
Ledwo co pokazały się na początku miesiąca modele Helix 7 a już jest zapowiedź większych modeli 9, 10, 12.
Top użytkownicy dla tego pytania
211
118
90
72
Popularne dni
28 Mar
37
23 Mar
32
11 Lip
24
31 Maj
21
Top użytkownicy dla tego pytania
Koza11 211 odpowiedzi
Pietruk 118 odpowiedzi
Paprykarz 90 odpowiedzi
karkoszek 72 odpowiedzi
Popularne dni
28 Mar 2017
37 odpowiedzi
23 Mar 2017
32 odpowiedzi
11 Lip 2017
24 odpowiedzi
31 Maj 2017
21 odpowiedzi
Popularne posty
karkoszek
Przejrzałem filmy. Metr od ekranu 12" to za daleko dla GoPro. Niewiele widać. Wygląda to mniej więcej tak, tyle że bywa ich tyle, że nie mieszczą się na ekranie A w zasadzie to bywało, w sylwe
wojto-ryba
Od tygodnia jestem szczęśliwym posiadaczem Helixa 12 ????Zdaje się że ten wątek będzie moim ulubionym miejscem które będę często odwiedzał ???? Prąd będzie pobierał z LifePo4-24Ah
wuran
trochę zdjęć z dzisiejszego pływania na głebszej wodzie Solix G2 plus Mega360 woda ze słaba przejrzystością, realny zasięg dziś był 18 metrów widok klasyczny z przetwornika z silnika dziobowego MK t
Opublikowane grafiki
1256 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi