Skocz do zawartości
  • 0

Humminbird Helix 9, 10, 12 także Mega SI G2N / G3N / G4N

Paprykarz

Pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

Sugerowane ceny USA:

Humminbird HELIX 9 SONAR GPS
MSRP: $699.99

Humminbird HELIX 9 DI GPS
MSRP: $799.99

Humminbird HELIX 9 SI GPS
MSRP: $999.99

Humminbird HELIX 10 SONAR GPS
MSRP: $999.99

Humminbird HELIX 10 DI GPS
MSRP: $1,099.99

Humminbird HELIX 10 SI GPS
MSRP: $1,499.99

Humminbird HELIX 12 CHIRP GPS
MSRP: $1,699.99

Humminbird HELIX 12 CHIRP DI GPS
MSRP: $1,799.99

Humminbird HELIX 12 CHIRP SI GPS
MSRP: $2,299.99

i wyprzedaże serii 999 . Nie ma co gadać, koliber leci szeroko i wygląda na to ,że wycina konkurencję

• Like 1

• 0

• 0

Pewnie tak będzie, ale tu nie będzie jak podpiąć osprzętu, starsze serie pod tym względem były lepsze.

Edyta: doczytałem, nie będzie tak źle.

Edytowane przez Koza11

• 0

Z opisu wynika, że będzie wbudowany Autochart Live, tym samym można nagrywać logi na kartę lub od razu na kartę ZeroLine i tworzyć mapę batymetryczną. Podobnie jest to zorganizowane w ONIXach

Edytowane przez Paprykarz

• 0

Czy jak kupię z USA to tak jak w lowrance będzia zablokowana po włączeniu poza granicami USA czy chodzi tylko o język i jednostki miar . Bo jak język to jakoś ogarne.

Jak dobrze poszukasz w Kanadzie znajdziesz wersje international  ( poski jest, jednostki też ), ceny porównywalne, a czasami nawet niższe .

• 0

A jeśli chodzi o aktualizację softu w hm to jak się sprawy mają? Ze strony producenta pobiera się i wgrywa? Język pl jest normalnie dostępny czy tez cyrki jak parker show?

Są dwie wersje Domestic i International [dostępna np. w Kanadzie]. Po zrobieniu w Polsce, można później pobierać soft ze strony Humminbirda i samemu aktualizować dowolną ilość razy.

• 0

Na stan mojej wiedzy, w użyciu nie  czegoś takiego. Mają za to sonar 360, który wg  mnie na dużym ekranie da więcej przydatnych informacji, za mniejsze pieniądze, niż Panoptix/ss3d.Sam wiesz jak jest z przydatnością bardziej zaawansowanych systemów obrazowania. Ułatwiać, ułatwiają, ale do złowienia ryby daleka droga.....

• 0

A jeszcze się zapytam może ktoś z kolegów wie. Garmin ma.panoptix . Lowrance I simrad ss3d a HM coś oferuje do obrazowania 3d?

Kiedyś dawno temu miał przetworniki 3D razem z echosondami 3D;  967 Combo 3D, 947 3D,  Matrix 47 3D, Wide 3D View, no ale to było w czasach kiedy konkurencja uczyła się robić echosondy  ;)

• 0

Wiadomo że echo ryb nie łapie i to są już gadżety. I zboczenia hobistyczne :) jeżeli chodzi o sonar 360 stopni to jak dla mnie ...bez szału. Tj moje zdanie, nie używałem, nie bawiłem się tyle co z YT. Taki boczny sonar na okrągło w czasie rzeczywistym. Nie urzekła mnie ta historia. Lowrance nawet swego czasu dorzucam w gratisie do hds3 w Ameryce :) a powracając do HM to muszę zobaczyć gdzieś jakieś filmy cóż HM w danych czasach stworzyło na czym uczy sie teraz konkurencja :)

Edytowane przez siarq

• 0

Wiadomo że echo ryb nie łapie i to są już gadżety. I zboczenia hobistyczne :) jeżeli chodzi o sonar 360 stopni to jak dla mnie ...bez szału. Tj moje zdanie, nie używałem, nie bawiłem się tyle co z YT. Taki boczny sonar na okrągło w czasie rzeczywistym. Nie urzekła mnie ta historia. Lowrance nawet swego czasu dorzucam w gratisie do hds3 w Ameryce :) a powracając do HM to muszę zobaczyć gdzieś jakieś filmy cóż HM w danych czasach stworzyło na czym uczy sie teraz konkurencja :)

Jako użytkownik 360 napiszę tak:

od kiedy zamontowałem to przestałem używać Di. Ale aby faktycznie wykorzystać jego zalety trzeba niestety dużego ekranu i dobrego. Do tej pory używałem 1198, ale przesiadam się na Helix'a 12 bo jednak jakość wyświetlacza w Helixie jest duużo lepsza.

Niestety filmiki na YT nie oddają tego, co faktycznie potrafi 360 i jakie informacje się dostaje.

Ale to również kwestia umiejętnego korzystania z nich; samo 360 nie łowi ryb ;).

• 0

Koledzy, jestem w trakcie oczekiwania na Helix 10. Czy ktoś z Was jest szczęśliwym posiadaczem takowego i może podzielić się wrażeniami? Wady, zalety ...

Z góry dziękuję za pomoc. Pozdrawiam

Na swoją też czekam, zamówiłem w lutym; miała być na koniec kwietnia a teraz mam zapewnienie że 12 maja będzie u mnie.

Jak zamontuję to na pewno popłynę zobaczyć różnicę między Helix 12si a 1198c SI Combo bo z niej się przesiadam.