Paprykarz Opublikowano 23 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Października 2015 Ledwo co pokazały się na początku miesiąca modele Helix 7 a już jest zapowiedź większych modeli 9, 10, 12. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Jezi0rko Opublikowano 8 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2016 Ja dzisiaj zrobiłem pierwsze pływanie z H10. W porównaniu do HDS 7 to przepaść, oczywiście na korzyść Helixa. Obsługa bardzo intuicyjna. Super sprzęt. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 8 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2016 (edytowane) No 3 cale to bardzo dużo ,inna rozdzielczość , nie ma co porownywac. Przy przesiadce z 5 na 7 cali jest o niebo lepiej a co dopiero na 10" , telewizor super sprawa nie trzeba patrzeć jak Szpak w p. Edytowane 8 Maja 2016 przez siarq Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Jezi0rko Opublikowano 30 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2016 WitamPotrzebuję pomocy z obsługą/ ustawieniami echa 10 SI GPSCzy ktoś na forum z województwa opolskiego lub ościennych jest w posiadaniu takiej zabawki i mógłby pomóc?Chodzi mi o ustawienia obrazu w SI - aby obraz był wyraźny, aby można było bez problemu rozpoznać np. dno żwirowate, kamieniste, ...Czy ktoś może wstawić jakieś swoje zrzuty ekranu z w/w echa jak to wygląda u niego?Nie wiem czy to kłopot z ustawieniami (nie potrafię znaleźć właściwych) czy kłopot z przetwornikiem.Z góry dziękuję za wszelką pomoc. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 poperkoper Opublikowano 28 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Września 2016 (edytowane) Witam bardzo serdecznie wszystkich. Jestem posiadaczem echo helix 7 si od tego roku i dużo rzeczy jeszcze nie umiem z interpretować ale cały czas się uczę. Wiem że si dużo bardzo pomaga i jest to dobra technologia do namierzenia miejscowek, powalonych drzew a także sandacza. Kiedyś że znajomym miałem okazję pływać i pokazał mi na hds 7 jak fajnie widać było ile sztuk stoi przy dnie. Czy mógłby ktoś wrzucić takie foto jeśli ktoś ma?? Oczywiście z ustawieniem bocznego sonaru 455 kHz bo niestety mój helix 800 nie posiada. Edytowane 28 Września 2016 przez poperkoper Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 wilk325 Opublikowano 11 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2017 (edytowane) Wyszedł nowy soft do pobrania ze strony Humminberd'a Edytowane 11 Stycznia 2017 przez wilk325 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 pietro Opublikowano 11 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2017 WitamCzy wie ktoś, czy jest możliwość sprowadzenia Helixa 10 lub 12 (jeszcze brak decyzji) z Kanady i jakie cło ? Do 2 sklepów maila pisałem, ale bez odpowiedzi , Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 11 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2017 clo 2% +vat 23% od calosci 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 roberto77 Opublikowano 11 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2017 Swoją drogą obrazowanie w klasycznym 2 d różnych producentów jest znane ale co do SI to przynajmniej ja nie wiem .Na której echosondzie z firm lowrance ,humminbird ,garmin obraz jest najwyrażniejszy ? Wyświetlacze mają taką samą rozdzielczość ale jak wiadomo obraz nie jest fotografią a przetworzeniem sygnału akustycznego na wizję . Z obserwacji wygląda na to że HB najładniej to pokazuje . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 dalton Opublikowano 9 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2017 Zauważyłem że pojawiły się już w sprzedaży Helix-y 9 CHIRP Mega SI GPS G2NCiekawe czy już ktoś to macał Interesują mnie wszelkie opinie i spostrzeżenia na ich temat, bo nieśmiało zastanawiam się nad nią Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 mpruszek Opublikowano 22 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2017 Witam zakładam nowy temat odnośnie "nowego" obrazowania pod nazwą MEGA SI wg producenta Mega SI dostępna tylko w modelu Helix 10, 12 oraz nowym modelu 9 Chirp Mega SI GPS G2N W zestawie jest większy przetwornik : XM 9 20 MSI T Ktoś z kolegów posiada? korzysta ? może się wypowiedzieć ? Poniżej zdjęcia z zagranicznego forum, porównujące obrazowanie SI ( przetwornikiem HDSI w modelu 998) z najnowszymTo samo sondowane miejsce (ciekawe jaka będzie różnica w obrazowania echa ryb ?) Dotychczasowe SI Mega SI : Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 joza67 Opublikowano 22 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2017 Mam juz 9. Przesiadlem się w tym roku ze starej 9 na g2n. Jeszcze na niej nie plywalem, wiec o różnicy w obrazowaniu nie mogę się jeszcze wypowiedzieć. Pierwsze pływanie może w niedzielę, więc podzielę się wrażeniami. Wysłane z mojego HUAWEI RIO-L01 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 joza67 Opublikowano 22 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2017 Zapowiadają mega wrażenia, zrzuty ekranu też wyglądają ciekawie. Okaże się niedługo ile jest prawdy w opisach producenta. Wysłane z mojego HUAWEI RIO-L01 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Dano-G Opublikowano 22 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2017 Też mnie zaciekawiło Patrzę i patrzę i wychodzi, że lama jestem.Prawie 4 tys różnicy za jeden cal w rozmiarze ekranu. Czy ja czegoś nie dostrzegam co ma dziesiątka, a nie ma dziewiątka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 wilk325 Opublikowano 22 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2017 Ciekawie to wygląda, tym bardziej ze pojawiło się nowe oprogramowanie do Helixa 10 i 12 opisane juz jako GEN2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 23 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2017 (edytowane) Też mnie zaciekawiło Patrzę i patrzę i wychodzi, że lama jestem.Prawie 4 tys różnicy za jeden cal w rozmiarze ekranu. Czy ja czegoś nie dostrzegam co ma dziesiątka, a nie ma dziewiątka?Rozdzielczość ekranu większa. 5, 7 i 9 mają w zasadzie tyle samo pixeli na cal, im większy rozmiar -tym pixele większe, bez zwiększania rozdzielczości, która wynosi 480x800 pixeli. Ciekawie to wygląda, tym bardziej ze pojawiło się nowe oprogramowanie do Helixa 10 i 12 opisane juz jako GEN2Zapewne, po updatowaniu, dostaniesz funkcje twardości dna i rozpoznawania roślinności w programie liveautochart. Edytowane 23 Marca 2017 przez Maciej_K 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Dano-G Opublikowano 23 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2017 (edytowane) Dziękuję - nie dostrzegałem tej różnicy w danych. Teraz dumaj człowieku czy warto:-) Ciagle dylematy w życiu :-) Tapatalknięte z komórki Edytowane 23 Marca 2017 przez Dano^ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 23 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2017 (edytowane) Jeżeli masz środki - warto. Zyskujesz komfort wielkości ekranu na łodzi, zyskujesz lepszą rozdzielczość podczas oglądania np. w Reefmasterze - ze względu na pixele. Adam - znaczy Siarq jest na tropie niuansów obrazowania bocznego HB, podrzucałem mu swoje logi dla porównania z Lowrancem, teraz szuka kogoś z SI Mega, by sprawdzić różnice w obrazowaniu.Z drugiej strony za te pieniądze możesz mieć Lowrance'a z SS3, tego póki co HB nie ma i np. do tworzenia map będzie to wygodniejsze. Poza tym Mapy AT5 od Reefa są lepsze niż to co można uzyskać w programie do batymerii HB - czyli LakemasterAutochart. Edytowane 23 Marca 2017 przez Maciej_K Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Dano-G Opublikowano 23 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2017 (edytowane) W tym przypadku nie chodzi o środki tylko o cover. Siódemkę noszę w coverze, dziewiątkę też sie wtyka w ten sam. I teraz dumam, czy wejdzie dyszka :-) Jak nie wejdzie, to oczywiście jest możliwość zakupić cover, "którego ponoć nie ma, a będzie jeszcze większy" :-)Gdybym montował na stałe na łodzi - pewnie bym sie nie wahał...I lubię jak jest jeden czujnik w przenośnym zestawie, dlatego Lowrance póki co odpadały. Tapatalknięte z komórki Edytowane 23 Marca 2017 przez Dano^ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 23 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2017 Megowe transducery są już poważnych rozmiarów- także nie wiem jak z tą przenośnością może być. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Dano-G Opublikowano 23 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2017 (edytowane) Sprzedałem łajbę, ponieważ nie widzę sensu jej posiadania tu gdzie mieszkam. A tam gdzie jeżdżę na ryby, mam dostęp do jednostek kolegów. Stad przenośny zestaw i stąd rozważania :-)Dziękuję za podpowiedzi i wyjaśnienia. Póki co, mentalnie bliżej mi do dziewiątki, ale muszę gdzieś pomacać - będzie prościej :-) Garminowski GT40 już tez mały nie jest, ale ciagle jeden i daje się nosić. Tapatalknięte z komórki Edytowane 23 Marca 2017 przez Dano^ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 23 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2017 Z tym obrazowaniem to w marketingu g2n wygląda naprawdę ładnie. Tak samo ładnie wygląda marketingowo ss3d. Dopiero będąc nad wodą wychodzi prawda jak jest. Jeśli jest ktoś z okolic Legnicy , kto ma g2n to z chęcią się umowie na mietkow/bukowke/pilchowice na testy g2n vs ss3d. Zrobić rzetelny test. Dwa echa na pokładzie jedne warunki/trasa . Bez żadnego wnoszenia pod niobiosy ktoregokolowiek z producentów. Poplywac i stwierdzić co jest lepsze. A jeśli ktoś z was PANOWIE ma loga z HB 1kW i udostępnił by . To prosze o priv. Może być krótki z 2 min. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Dano-G Opublikowano 23 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2017 (edytowane) A wolałbyś porównywać dziewiątkę czy dziesiątkę? Bo z tego co wyżej napisane, rozdzielczość inna i pewnie ma tu znaczenie:-)Która będzie bardziej "równa"? Tapatalknięte z komórki Edytowane 23 Marca 2017 przez Dano^ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 23 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2017 (edytowane) Sprzedałem łajbę, ponieważ nie widzę sensu jej posiadania tu gdzie mieszkam. A tam gdzie jeżdżę na ryby, mam dostęp do jednostek kolegów. Stad przenośny zestaw i stąd rozważania :-)Dziękuję za podpowiedzi i wyjaśnienia. Póki co, mentalnie bliżej mi do dziewiątki, ale muszę gdzieś pomacać - będzie prościej :-)Garminowski GT40 już tez mały nie jest, ale ciagle jeden i daje się nosić. Tapatalknięte z kWypadku HB 9 i 10 rozmiar akurat nie ma znaczenia oba są w tej samej budzie, inne ekrany. Jeżeli mieścisz 9 tkę, to nie ma żadnych problemów z 10 tką. Edytowane 23 Marca 2017 przez Maciej_K 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Dano-G Opublikowano 23 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2017 Wypadku HB 9 i 10 rozmiar akurat nie ma znaczenia obie są w tej samej budzie, inne ekrany. Jeżeli mieścisz 9 tkę, to nie ma żadnych problemów z 10 tką.A szukał człowiek sobie argumentów, że nie ma sensu dokładać :-) Tapatalknięte z komórki 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 23 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2017 Z tym obrazowaniem to w marketingu g2n wygląda naprawdę ładnie. Tak samo ładnie wygląda marketingowo ss3d. Dopiero będąc nad wodą wychodzi prawda jak jest. Jeśli jest ktoś z okolic Legnicy , kto ma g2n to z chęcią się umowie na mietkow/bukowke/pilchowice na testy g2n vs ss3d. Zrobić rzetelny test. Dwa echa na pokładzie jedne warunki/trasa . Bez żadnego wnoszenia pod niobiosy ktoregokolowiek z producentów. Poplywac i stwierdzić co jest lepsze. A jeśli ktoś z was PANOWIE ma loga z HB 1kW i udostępnił by . To prosze o priv. Może być krótki z 2 min.......W drugiej części materiału te same logi wrzucone do jednego programu - viewera RM, zmontowane to w film o dwóch równoległych okienkach - HB i Lowrance. To byłoby coś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
Paprykarz
Ledwo co pokazały się na początku miesiąca modele Helix 7 a już jest zapowiedź większych modeli 9, 10, 12.
Top użytkownicy dla tego pytania
211
118
90
72
Popularne dni
28 Mar
37
23 Mar
32
11 Lip
24
31 Maj
21
Top użytkownicy dla tego pytania
Koza11 211 odpowiedzi
Pietruk 118 odpowiedzi
Paprykarz 90 odpowiedzi
karkoszek 72 odpowiedzi
Popularne dni
28 Mar 2017
37 odpowiedzi
23 Mar 2017
32 odpowiedzi
11 Lip 2017
24 odpowiedzi
31 Maj 2017
21 odpowiedzi
Popularne posty
karkoszek
Przejrzałem filmy. Metr od ekranu 12" to za daleko dla GoPro. Niewiele widać. Wygląda to mniej więcej tak, tyle że bywa ich tyle, że nie mieszczą się na ekranie A w zasadzie to bywało, w sylwe
wojto-ryba
Od tygodnia jestem szczęśliwym posiadaczem Helixa 12 ????Zdaje się że ten wątek będzie moim ulubionym miejscem które będę często odwiedzał ???? Prąd będzie pobierał z LifePo4-24Ah
wuran
trochę zdjęć z dzisiejszego pływania na głebszej wodzie Solix G2 plus Mega360 woda ze słaba przejrzystością, realny zasięg dziś był 18 metrów widok klasyczny z przetwornika z silnika dziobowego MK t
Opublikowane grafiki
1256 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi