Paprykarz Opublikowano 23 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Października 2015 Ledwo co pokazały się na początku miesiąca modele Helix 7 a już jest zapowiedź większych modeli 9, 10, 12. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Dano-G Opublikowano 24 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2017 Czy ktoś wie, gdzie w tej chwili jest jakaś cena na dziesiątkę? W zasadzie sie zdecydowałem, ale nie mogę znaleźć nic w jakiejś promocji :-) Tapatalknięte z komórki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Paprykarz Opublikowano 24 Marca 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2017 Ale u nas czy w US ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Pietruk Opublikowano 24 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2017 Chętnie i ja się dowiem 9 i 10", chyba pora na zmiany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Dano-G Opublikowano 24 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2017 Bez znaczenia :-) Tapatalknięte z komórki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 24 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2017 (edytowane) Najtaniej jak widziałem to w sklepie hb w Holandii http://humminbirdshop.nl/Czasami trafi się jakaś promocja w niemcowniJak funciak był po 4,5 to najlepiej cenowo wypadało na wyspach.....Tu są dobre ceny: https://www.echolotprofis.de/echolot-shop/Echolote-Fischfinder/Humminbird-Echolote/Helix-10-G2N-Serie.html Edytowane 24 Marca 2017 przez Maciej_K 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Dano-G Opublikowano 24 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2017 O ta druga lokalizacja już mocno ciekawa ;-)Z kompa muszę ogarnąć czy to komplet, jak z wysyłką, polskim menu itd.Dzięki Tapatalknięte z komórki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 24 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2017 Patrząc na nasze ceny - zdecydowanie ciekawa. Nie wiem jak z dostępnością , paczka językowa jest z pl - brałem z niemcowni swoją 5 tkę i oczywisćie wszystko pomyka jak trza. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Dano-G Opublikowano 24 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2017 I 71 sv poleci na giełdę coś czuje za chwile :-) Tapatalknięte z komórki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 mpruszek Opublikowano 24 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2017 (edytowane) z Kanady - wersja Helix 10 SI GPS cena w dolarach kanadyjskich http://www.gpscentral.ca/products/humminbird/helix10sigps.html Edytowane 24 Marca 2017 przez mpruszek 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Dano-G Opublikowano 24 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2017 (edytowane) z Kanady - wersja Helix 10 SI GPS cena w dolarach kanadyjskich http://www.gpscentral.ca/products/humminbird/helix10sigps.htmlPoliczyłem dolara amerykanskiego i wyszło podobnie do tej z Niemiec, ale kanadyjski sporo tańszy Edytowane 24 Marca 2017 przez Dano^ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 mario Opublikowano 24 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2017 Za zachodnią granicą można jeszcze troszkę urwać (ponad 200eur taniej niż w sklepie HB w NL): https://www.mybait.de/humminbird-helix-10-si-gpsCeny w końcu spadły, po kilkunastu tygodniach od premiery. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 24 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2017 Za zachodnią granicą można jeszcze troszkę urwać (ponad 200eur taniej niż w sklepie HB w NL): https://www.mybait.de/humminbird-helix-10-si-gpsCeny w końcu spadły, po kilkunastu tygodniach od premiery.Patrząc na nasze ceny, to jest chore. Niemcy też płacą VAT i cło a różnica sięga prawie 30% na niekorzyść krajowej dystrybucji..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 mpruszek Opublikowano 24 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2017 usa - 1700 dolar amerykaśski - ale dochodzi przerobienie na wersje international + skorzystanie z http://taniozusa.pl/ (nie wysyłają do Polski) http://www.ebay.com/itm/Humminbird-Helix-10-CHIRP-Mega-SI-GPS-G2N-Combo-410120-1-/132006561108?hash=item1ebc344554:g:vF4AAOSwB09YLiOe kanada, 2257 dolar kanadyjski , wersja international ? http://www.cabelas.ca/product/93674/humminbird-helix-10-chirp-mega-si-sonargps-g2n-combo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Paprykarz Opublikowano 24 Marca 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2017 Z jakiegoś powodu wiele sklepów w US podaje, że ten model jest niedostępny. Ten z linku na ebay też. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Dano-G Opublikowano 24 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2017 (edytowane) Za zachodnią granicą można jeszcze troszkę urwać (ponad 200eur taniej niż w sklepie HB w NL): https://www.mybait.de/humminbird-helix-10-si-gpsCeny w końcu spadły, po kilkunastu tygodniach od premiery.Chyba najlepsza cena z europejskich Edytowane 24 Marca 2017 przez Dano^ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 24 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2017 (edytowane) Z jakiegoś powodu wiele sklepów w US podaje, że ten model jest niedostępny. Ten z linku na ebay też. Wiem o tym, zauważyłem wcześniej. Wyjscia są dwa-albo to co było to preordery czy jakoś tak, albo coś nie poszło po myśli HB (a promocje cenowe są od niedawna) i teraz modzą ten towar dalej. Edytowane 24 Marca 2017 przez Maciej_K Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Pietruk Opublikowano 28 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2017 (edytowane) Dotyczy Mega. Jak mam rozumieć 8h ciągłego zbierania logów i tworzenia batymetrii ...?Czy to jest maksymalny okres od włączenia do wyłączenia echa? Potem wyłączam, włączam i zbieram dalej? Czy może jest to sumaryczny całkowity okres jaki echo potrafi zmagazynować w swojej pamięci? Jeśli tak, to zapewne nadpisuje log nowymi danymi. A czy zrobiona już wcześniej batymetria zostaje, czy jest nadpisana nową np z innego jeziora. Pamięć urządzenia zapewne jest ograniczona, co się dzieje z logami i batymetrią w urządzeniu jeśli wciąż dochodzą nowe dane?Może ktoś rozwiać moje wątpliwości? Edytowane 28 Marca 2017 przez Pietruk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Jezi0rko Opublikowano 28 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2017 Po wyczetpaniu 8 godzin nadpisuje, tracisz wiec stare dane. Wyjsciem z sytuacji jest zakup karty Zero Line i klopot przestaje istniec.Pozdrawiam 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Paprykarz Opublikowano 28 Marca 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2017 Sam je w zasadzie rozwiałeś. Echo na wewnętrznej pamięci nagra 8h logów które zamienia na mapę, następnie zaczyna to nadpisywać. Tak samo jak np. w rejestratorze jazdy lub każdym innym rejestratorze. Mapy z tej pamięci nie da się wyeksportować. Jedynym wyjściem jest zakup karty ZeroLine i zbieranie logów od samego początku na kartę. Pamięć wewnętrzna to takie rozwiązanie awaryjne 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Paprykarz Opublikowano 28 Marca 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2017 O Piotr mnie uprzedził Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Pietruk Opublikowano 28 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2017 Jedynym wyjściem jest zakup karty ZeroLine i zbieranie logów od samego początku na kartę. Pamięć wewnętrzna to takie rozwiązanie awaryjneZaraz zaraz, bo nie siedzę w HB.Co to za karta ZeroLine?To nie będę mógł normalnie wsadzić w pierwszy slot karty np. 128GB, a w drugi slot kolejne 128GB i sobie zapisywać na nie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 28 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2017 Zapisywać możesz, za to Zero lines to karta, która ma nadpisane linie brzegowe i inne parametry mapy batymerycznej, i tę kartę aktualizujesz o logi obrobione na kompie w programie lakemaster autochart. Wg mnie to największa słabość sprzetu HB, soft nie generuje pliku z mapą tylko śćieżki gromadzone na karcie z- lines. nie możesz komuś podrzucić mapy, jeżeli już to całą kartę. Ze zwykłej karty z logami echo hb nic nie widzi, no może waypointy przeniesione na kartę. IKoszt karty Z-lines to ok 400zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 28 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2017 To nie można np obrobic mapy z logów na kompie i zgrać na wewnętrzną pamięć urządzenia ? Bezwzględnie do mapy potrzeba karty zero line? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Pietruk Opublikowano 28 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2017 (edytowane) Coraz mniej mi się podoba ten system. Czyli bez zakupu ZeroLine nie będę miał wyświetlanej batymetrii zebranej na karcie 128GB? Lakemaster Autochart też muszę kupić czy jest dołączony do echa? Edytowane 28 Marca 2017 przez Pietruk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Paprykarz Opublikowano 28 Marca 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2017 (edytowane) Mapy można generować od razu w urządzeniu na kartę ZeroLine. Można nagrywać na dowolną kartę i generować mapę w zewnętrznym programie albo kupić bardzo dobry ale drogi Autochart Pro (razem z kartą ZL) i wtedy wygenerowane mapy będą chodziły na innych Humminbirdach ( z obsługą map typu MasterLake).Do echa jest dołączony Autochart Live.A poza tym (dla mnie oczywiście) funkcja tworzenia map w echosondzie to taki dodatek do piz.. Edytowane 28 Marca 2017 przez Paprykarz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
Paprykarz
Ledwo co pokazały się na początku miesiąca modele Helix 7 a już jest zapowiedź większych modeli 9, 10, 12.
Top użytkownicy dla tego pytania
211
118
90
72
Popularne dni
28 Mar
37
23 Mar
32
11 Lip
24
31 Maj
21
Top użytkownicy dla tego pytania
Koza11 211 odpowiedzi
Pietruk 118 odpowiedzi
Paprykarz 90 odpowiedzi
karkoszek 72 odpowiedzi
Popularne dni
28 Mar 2017
37 odpowiedzi
23 Mar 2017
32 odpowiedzi
11 Lip 2017
24 odpowiedzi
31 Maj 2017
21 odpowiedzi
Popularne posty
karkoszek
Przejrzałem filmy. Metr od ekranu 12" to za daleko dla GoPro. Niewiele widać. Wygląda to mniej więcej tak, tyle że bywa ich tyle, że nie mieszczą się na ekranie A w zasadzie to bywało, w sylwe
wojto-ryba
Od tygodnia jestem szczęśliwym posiadaczem Helixa 12 ????Zdaje się że ten wątek będzie moim ulubionym miejscem które będę często odwiedzał ???? Prąd będzie pobierał z LifePo4-24Ah
wuran
trochę zdjęć z dzisiejszego pływania na głebszej wodzie Solix G2 plus Mega360 woda ze słaba przejrzystością, realny zasięg dziś był 18 metrów widok klasyczny z przetwornika z silnika dziobowego MK t
Opublikowane grafiki
1256 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi