Skocz do zawartości
  • 0

Humminbird Helix 9, 10, 12 także Mega SI G2N / G3N / G4N

Paprykarz

Pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

Temat ogarnięty w opcjach mapuj są trzy opcje auto humminbirdbasemap oraz unimap i trzeba wybrać tą trzecia opcje i wszystko śmiga. Przepraszam za wprowadzone zamieszanie , można śmiało pobierać

A wystarczyło, żeby w opisie zmian napisali, że trzeba to zrobić.

• 0

Pytanko.

Używając Autochart live na tworzonej mapie mam zróżnicowane kolory odnośnie głębokości ale nie mam izobat i jeśli o mnie chodzi, to uważam że mapa jest mniej czytelna. Na wszystkich zdjęciach w opisach echosondy takie izobaty są. Nie mam pojęcia gdzie się to włącza. Może ktoś podpowiedzieć?

• 0

Poczytaj specyfikację Helixów, zwróć uwagę na zasięg SI na poszczególnych częstotliwościach. Generalnie im niższa częstotliwość, tym większy zasięg widzenia SI. Poza tym te piękne zdjęcia w sieci pochodzą z łowisk płytkich.......

W realu moim zdaniem ważniejsza jest rozdzielczość ekranu i tutaj najlepiej w relacji cena/jakość wypadają 5 cali - bo tani i 10 bo ma tę samą rozdzielczość co 12 cali, a jest sporo tańszy od niej.

Mega mają też CHI:RP, co ponoć poprawia jakość odczytów i szybsze procki, co jak @Paprykarz napisał trzeba by sprawdzić, a nie ma jak . Generalnie, jeżeli masz $ to weź MEGA jako bardziej perspektywiczny i w razie co łatwiejszy do odsprzedaży..

Szkoda, że nie udało się przeprowadzić konfrontacji ech w boju, może jak będzie więcej ich wśród userów w podobnych lokalizacjach - uda się coś takiego zrobić.

Ja planowałem MEGA, ale mój mikroświat zawalił mi się na głowę - jestem z Pomorza, a tam 11.08 przeszła wichura ze speedem dochodzącym lokalnie do 200 km/h no i walczę o swój dom, bo jest co robić do zimy.....

• Like 3

• 0

Specyfikacje i rozdzielczości  znam , sam użytkuję 999 . Kolega się chciał mnie poradzić co kupić a osobiście nie widziałem na oczy MEGA i chciałem się podpytać . W grę wchodzi 10 helix tylko pytanie czy z MEGA czy nie . 

I czy oprócz chirp w MEGA czyli w G2N jest lepszy procek ? 

Przykro mi z powodu domu i tragedii która Was dopadła , trzymam kciuki i życzę powodzenia . 

Edytowane przez neor

• 0

Specyfikacje i rozdzielczości  znam , sam użytkuję 999 . Kolega się chciał mnie poradzić co kupić a osobiście nie widziałem na oczy MEGA i chciałem się podpytać . W grę wchodzi 10 helix tylko pytanie czy z MEGA czy nie . 

I czy oprócz chirp w MEGA czyli w G2N jest lepszy procek ? 

Przykro mi z powodu domu i tragedii która Was dopadła , trzymam kciuki i życzę powodzenia . 

Brać z MEGA, odnośnie procka - TAK, Nie sądzę by HB waliło w kija z tymi danymi. W dobie internetu wszystko szybko da się sprawdzić, a ludzie raz zrobieni w konia zazwyczaj idą do konkurencji.

Z problemami radzę sobie jak potrafię  - najważniejsze że żyjemy, reszta to kwestia czasu...

Daniel, odnośnie pomocy, to pewnie będę szukał prawnika, przed minutą zobaczyłem kwotę odszkodowania i zrobiło mi się ciepło......

Edytowane przez Maciej_K
  • Like 1