Paprykarz Opublikowano 23 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Października 2015 Ledwo co pokazały się na początku miesiąca modele Helix 7 a już jest zapowiedź większych modeli 9, 10, 12. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Paprykarz Opublikowano 11 Lipca 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2017 Hmmm, to czemu znikło koledze Marchisio....Ja mam ZeroLine i tam się nic nie zmieniło. Poczekam na zrzuty od Dano i porównam ze swoimi nowymi.A to już pytanie do Humminbirda ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Paprykarz Opublikowano 11 Lipca 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2017 Sprawdziłem przed chwilą na stronie Humminbirda czy są dostępne nowe wersje mapy bazowej dla innych urządzeń, nie ma. Tylko Helixy - nie wiem jak Solixy bo nie mam żadnego zarejestrowanego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 walleyee00 Opublikowano 11 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2017 A to już pytanie do Humminbirda ...Temat ogarnięty w opcjach mapuj są trzy opcje auto humminbirdbasemap oraz unimap i trzeba wybrać tą trzecia opcje i wszystko śmiga. Przepraszam za wprowadzone zamieszanie , można śmiało pobierać 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Pietruk Opublikowano 11 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2017 Temat ogarnięty w opcjach mapuj są trzy opcje auto humminbirdbasemap oraz unimap i trzeba wybrać tą trzecia opcje i wszystko śmiga. Przepraszam za wprowadzone zamieszanie , można śmiało pobieraćBrawo TY . A już e-mail mam gotowy do Humminbirda 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Pietruk Opublikowano 11 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2017 Sprawdziłem przed chwilą na stronie Humminbirda czy są dostępne nowe wersje mapy bazowej dla innych urządzeń, nie ma. Tylko Helixy - nie wiem jak Solixy bo nie mam żadnego zarejestrowanego.Solix ma być na jesieni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 walleyee00 Opublikowano 11 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2017 Brawo TY . A już e-mail mam gotowy do Humminbirda Ja już napisałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Paprykarz Opublikowano 12 Lipca 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2017 Temat ogarnięty w opcjach mapuj są trzy opcje auto humminbirdbasemap oraz unimap i trzeba wybrać tą trzecia opcje i wszystko śmiga. Przepraszam za wprowadzone zamieszanie , można śmiało pobieraćA wystarczyło, żeby w opisie zmian napisali, że trzeba to zrobić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 piernik Opublikowano 12 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2017 Podepnę się ,czy ktoś aktualizował już Helix 7 G2 (G2N) ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 malinabar Opublikowano 12 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2017 Trafiam na takie filmiki jak te poniżej i zastanawiam się , dlaczego nikt z naszych fachmanów nie pokusił się jeszcze o stworzenie tego typu kanału . Fajnie byłoby czerpać wiedzę z ruchomych obrazków . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 13 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2017 Bo to trzeba poświęcić trochę czasu na to , a dziś większość z nas ma go jak na lekarstwo... 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 dalton Opublikowano 9 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2017 Pytanko.Używając Autochart live na tworzonej mapie mam zróżnicowane kolory odnośnie głębokości ale nie mam izobat i jeśli o mnie chodzi, to uważam że mapa jest mniej czytelna. Na wszystkich zdjęciach w opisach echosondy takie izobaty są. Nie mam pojęcia gdzie się to włącza. Może ktoś podpowiedzieć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 100GREGOR Opublikowano 14 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2017 Czy ktoś wie, Ile czasu trwa naprawa na gwarancji humminbird helix 10.Padło SI I DI. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Paprykarz Opublikowano 14 Sierpnia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2017 (edytowane) To zależy gdzie kupiłeś. Ale jak idzie do serwisu to zwykle około 30 dni.A może to tylko przetwornik padł a nie echo ? Wtedy wymiana przetwornika, a to trwa chwilę. Edytowane 14 Sierpnia 2017 przez Paprykarz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Marcin1991 Opublikowano 18 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2017 Witam ponownie. Panowie jeszcze jedno pytanie może ktoś miał przyjemność użytkowania helixa zwykłego i z mega. Czy jest duża różnica ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 neor Opublikowano 27 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2017 Podpinam się pod pytanie kolegi . W obu urządzeniach z mega i bez są przetworniki 1000 W . W czym są różnice . Czy obraz z mega np w bocznym będzie lepszej jakości ? Chwyt marketingowy czy faktycznie lepsze urządzenie ? Dzięki za odpowiedz . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 27 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2017 W czestoliwosciach są roznice . Teoretycznie jest lepiej. Ale i tak warunki nad wodą i ustawienia decydują o tym co widać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 neor Opublikowano 27 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2017 A praktycznie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 28 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2017 Poczytaj specyfikację Helixów, zwróć uwagę na zasięg SI na poszczególnych częstotliwościach. Generalnie im niższa częstotliwość, tym większy zasięg widzenia SI. Poza tym te piękne zdjęcia w sieci pochodzą z łowisk płytkich.......W realu moim zdaniem ważniejsza jest rozdzielczość ekranu i tutaj najlepiej w relacji cena/jakość wypadają 5 cali - bo tani i 10 bo ma tę samą rozdzielczość co 12 cali, a jest sporo tańszy od niej.Mega mają też CHI:RP, co ponoć poprawia jakość odczytów i szybsze procki, co jak @Paprykarz napisał trzeba by sprawdzić, a nie ma jak . Generalnie, jeżeli masz $ to weź MEGA jako bardziej perspektywiczny i w razie co łatwiejszy do odsprzedaży..Szkoda, że nie udało się przeprowadzić konfrontacji ech w boju, może jak będzie więcej ich wśród userów w podobnych lokalizacjach - uda się coś takiego zrobić.Ja planowałem MEGA, ale mój mikroświat zawalił mi się na głowę - jestem z Pomorza, a tam 11.08 przeszła wichura ze speedem dochodzącym lokalnie do 200 km/h no i walczę o swój dom, bo jest co robić do zimy..... 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 neor Opublikowano 28 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2017 (edytowane) Specyfikacje i rozdzielczości znam , sam użytkuję 999 . Kolega się chciał mnie poradzić co kupić a osobiście nie widziałem na oczy MEGA i chciałem się podpytać . W grę wchodzi 10 helix tylko pytanie czy z MEGA czy nie . I czy oprócz chirp w MEGA czyli w G2N jest lepszy procek ? Przykro mi z powodu domu i tragedii która Was dopadła , trzymam kciuki i życzę powodzenia . Edytowane 28 Sierpnia 2017 przez neor Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Dano-G Opublikowano 28 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2017 Maciej - potrzebujesz jakiejś pomocy? Tapatalknięte z komórki 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 28 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2017 (edytowane) Specyfikacje i rozdzielczości znam , sam użytkuję 999 . Kolega się chciał mnie poradzić co kupić a osobiście nie widziałem na oczy MEGA i chciałem się podpytać . W grę wchodzi 10 helix tylko pytanie czy z MEGA czy nie . I czy oprócz chirp w MEGA czyli w G2N jest lepszy procek ? Przykro mi z powodu domu i tragedii która Was dopadła , trzymam kciuki i życzę powodzenia . Brać z MEGA, odnośnie procka - TAK, Nie sądzę by HB waliło w kija z tymi danymi. W dobie internetu wszystko szybko da się sprawdzić, a ludzie raz zrobieni w konia zazwyczaj idą do konkurencji.Z problemami radzę sobie jak potrafię - najważniejsze że żyjemy, reszta to kwestia czasu... Daniel, odnośnie pomocy, to pewnie będę szukał prawnika, przed minutą zobaczyłem kwotę odszkodowania i zrobiło mi się ciepło...... Edytowane 28 Sierpnia 2017 przez Maciej_K 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 kotwitz Opublikowano 28 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2017 Porównanie mam do 1197.Według mnie obraz SI jest odrobinę lepszy w MEGA SI. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Paprykarz Opublikowano 28 Sierpnia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2017 Z dużym naciskiem na odrobinę ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 kotwitz Opublikowano 28 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2017 Z dużym naciskiem na odrobinę ?No przepaść to to nie jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 28 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2017 marketing show Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
Paprykarz
Ledwo co pokazały się na początku miesiąca modele Helix 7 a już jest zapowiedź większych modeli 9, 10, 12.
Top użytkownicy dla tego pytania
211
118
90
72
Popularne dni
28 Mar
37
23 Mar
32
11 Lip
24
31 Maj
21
Top użytkownicy dla tego pytania
Koza11 211 odpowiedzi
Pietruk 118 odpowiedzi
Paprykarz 90 odpowiedzi
karkoszek 72 odpowiedzi
Popularne dni
28 Mar 2017
37 odpowiedzi
23 Mar 2017
32 odpowiedzi
11 Lip 2017
24 odpowiedzi
31 Maj 2017
21 odpowiedzi
Popularne posty
karkoszek
Przejrzałem filmy. Metr od ekranu 12" to za daleko dla GoPro. Niewiele widać. Wygląda to mniej więcej tak, tyle że bywa ich tyle, że nie mieszczą się na ekranie A w zasadzie to bywało, w sylwe
wojto-ryba
Od tygodnia jestem szczęśliwym posiadaczem Helixa 12 ????Zdaje się że ten wątek będzie moim ulubionym miejscem które będę często odwiedzał ???? Prąd będzie pobierał z LifePo4-24Ah
wuran
trochę zdjęć z dzisiejszego pływania na głebszej wodzie Solix G2 plus Mega360 woda ze słaba przejrzystością, realny zasięg dziś był 18 metrów widok klasyczny z przetwornika z silnika dziobowego MK t
Opublikowane grafiki
1256 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi