Paprykarz Opublikowano 23 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Października 2015 Ledwo co pokazały się na początku miesiąca modele Helix 7 a już jest zapowiedź większych modeli 9, 10, 12. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Marcin1991 Opublikowano 2 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Września 2017 Zadobyłem Mega Si 10ke kolega ma 999 wiec moze kiedys porownam to Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 cabage Opublikowano 3 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Września 2017 Wiele dałeś za 10 mega si ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 cabage Opublikowano 9 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Września 2017 Koledzy, orientuję się ktoś czy w Helixie 7 można wyświetlić poziom napięcia akumulatora na ekranie głównym ? Wiem że jest alarm który informuje o spadku napięcia - ale czy może się cały czas wyświetlać napięcie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Dano-G Opublikowano 9 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Września 2017 Koledzy, orientuję się ktoś czy w Helixie 7 można wyświetlić poziom napięcia akumulatora na ekranie głównym ? Wiem że jest alarm który informuje o spadku napięcia - ale czy może się cały czas wyświetlać napięcie ?Można, ale nie pytaj teraz jak.Jest w ustawieniach, ale w takich co być nie pomyślał ;-) To samo w dyszce ;-) Tapatalknięte z komórki 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 kotwitz Opublikowano 9 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Września 2017 Koledzy, orientuję się ktoś czy w Helixie 7 można wyświetlić poziom napięcia akumulatora na ekranie głównym ? Wiem że jest alarm który informuje o spadku napięcia - ale czy może się cały czas wyświetlać napięcie ?Ustawienia, potem wybierasz w odczytach co chcesz mieć wyświetlane ( w tym przypadku napięcie ) , potem musisz zmienić widok odczytów na nakładki chyba ( dwie opcje więc się nie pomylisz ). Btw, czy w waszych humminbirdach także wskazane napięcie mocno odbiega od rzeczywistego?Mnie wyświetla 12,4 kiedy silnik pracuje i miernik pokazuje 14,4 Nie ma wówczas sensu włączać alarmu niskiego napięcia bo przy rozruchu potrafi się nawet wyłączyć.Skalibrować się chyba nie da? 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Dano-G Opublikowano 9 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Września 2017 (edytowane) Ja mam oddzielne zasilanie i pokazuje prawidłowo - miernik wziąłem zanim znalazłem w ustawieniach ;-)Ładuje w domu ;-) Tapatalknięte z komórki Edytowane 9 Września 2017 przez Dano^ 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 cabage Opublikowano 9 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Września 2017 Ustawienia, potem wybierasz w odczytach co chcesz mieć wyświetlane ( w tym przypadku napięcie ) , potem musisz zmienić widok odczytów na nakładki chyba ( dwie opcje więc się nie pomylisz ). Btw, czy w waszych humminbirdach także wskazane napięcie mocno odbiega od rzeczywistego?Mnie wyświetla 12,4 kiedy silnik pracuje i miernik pokazuje 14,4 Nie ma wówczas sensu włączać alarmu niskiego napięcia bo przy rozruchu potrafi się nawet wyłączyć.Skalibrować się chyba nie da?Jutro jak znajdę te funkcję żeby pokazywało na monitorzenapięcie to dam znać ile mi się wyświetla na włączonym silniku. Zdroworozsądkowa na sprawnym sprzęcie - powinno pokazywać około 14,4 V.U Ciebie może być coś nie halo : z ładowaniem albo dętka aku... Albo echo przekłamuje wyniki(albo ja nie mam racji w żadnym z wypadków )... Jutro dam znać jak sprawa wygląda u mnie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 kotwitz Opublikowano 9 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Września 2017 Jutro jak znajdę te funkcję żeby pokazywało na monitorzenapięcie to dam znać ile mi się wyświetla na włączonym silniku. Zdroworozsądkowa na sprawnym sprzęcie - powinno pokazywać około 14,4 V.U Ciebie może być coś nie halo : z ładowaniem albo dętka aku... Albo echo przekłamuje wyniki(albo ja nie mam racji w żadnym z wypadków )... Jutro dam znać jak sprawa wygląda u mnieBędę wdzięczny Aku jest ok, ładowanie też bo zegar od silnika i dodatkowy na pulpicie też pokazuje 14,4.Cały czas odpala silnik i inne pierdoły działają bez problemu.Muszę w kable zerknąć... Jedź na groby przed zalanym starym mostem i zobacz jak pokazuje dobre SI Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 kotwitz Opublikowano 10 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Września 2017 No i jak Panowie?Miał jeszcze ktoś może okazję sprawdzić i porównać realne napięcie z tym wyświetlanym?Dzisiaj pogrzebałem w instalacji w łódce i był mały problem ale po wyeliminowaniu nadal jest różnica około 1V. Poza tym przyciemniając ekran wskazywane na echu napięcie wzrasta, a na mierniku przy akumulatorze bez zmian.W starym 798 też był lekki odchył ale nie tak duży. @Paprykarz, może coś podpowiesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 cabage Opublikowano 10 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Września 2017 A gdzie włączyć w funkcjach żeby pokazywało napięcie akumulatora na wyświetlaczu ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 10 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Września 2017 sa spadki napiecia na kablach, na zrodle zawsze bedzie wieksze napiecie niz na urzadzeniu.i do tego jeszcze blad pomiarowy miernika/echa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 kotwitz Opublikowano 10 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Września 2017 Zapomniałem napisać, że na wtyczce do echa jest takie samo napięcie jak na aku według miernika więc jest to raczej sprawa echa.Pytanie tylko czy ten typ tak ma? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Paprykarz Opublikowano 11 Września 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Września 2017 Kamil, sam sobie udzieliłeś odpowiedzi. Zgłoś ten problem do humminbirda a w kolejnej wersji firmware pewnie go poprawią. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 kubazmech Opublikowano 11 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Września 2017 (edytowane) Kamil, dzisiaj sprawdziłem na helix'ie 7-ce, echo pokazuje napięcie 12,2- 12,3V, w tym samym czasie miernik pokazuje 12,7V (bezpośrednio na klemach) czyli rozbieżność 0,4- 0,5V, można powiedzieć, że do przyjęcia. Tylko, że u mnie akumulator nie jest ładowany z silnika, może to ma jakieś znaczenie? Marcin- najpierw w ustawieniach (żeby w nie wejść musisz dwa razy wcisnąć klawisz >MENU<) przełącz użytkownika na "zaawansowany" i potem ustaw sobie wszystko w >WYBIERZ ODCZYTY< Ale oprócz tego, musisz zmienić formę odczytów z "nakładki" na "skrzynki" (chyba gdzieś trochę niżej menu jest ten wybór). W formie "nakładki" nie chce pokazywać napięcia. Edytowane 11 Września 2017 przez kubazmech 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 kotwitz Opublikowano 11 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Września 2017 Dzięki Kuba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 kubazmech Opublikowano 12 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Września 2017 Żaden problem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 piernik Opublikowano 29 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Września 2017 Podepnę się pod temat .Czy ktoś aktualizował Helixa 7 ?. Jakie zmiany w rzecywistości wprowadza aktualizacja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 cabage Opublikowano 29 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Września 2017 Zadzwoń do normark polska. Wszystko Ci powiedzą co i jak. W końcu są oficjalnym dystrybutorem hummi na Polskę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 wilk325 Opublikowano 29 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Września 2017 Zadzwoń do normark polska. Wszystko Ci powiedzą co i jak. W końcu są oficjalnym dystrybutorem hummi na PolskęNiestety, ale z tym "wszystko" to trochę na wyrost . Jak już jestem tutaj ( bo w Normarku nie wiedzieli ), czy używa ktoś dwóch lub więcej echosond na jednej łódce? Chodzi o kompatybilność przetwornika od GEN2 do echa pierwszej generacji: np Helix10 GEN2 + Helix 10. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Paprykarz Opublikowano 29 Września 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Września 2017 Tadeusz, jeżeli nie jest to przetwornik Mega to są to dokładnie takie same przetworniki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 wilk325 Opublikowano 29 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Września 2017 Tadeusz, jeżeli nie jest to przetwornik Mega to są to dokładnie takie same przetworniki.Ale właśnie chodzi mi o przetwornik mega. Czy poprzednie generacje echa też na nim "pójdą", czy trzeba zostawić stary i dodatkowo zamontować nowy i nie udostępniać nowego starym echosondom.Nigdzie nie mogę tego wyczytać, a na filmach z USA, albo mają stare echa, albo wszystkie z GEN 2. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Paprykarz Opublikowano 29 Września 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Września 2017 No niestety, nowy na starym nie pójdzie. A stary na nowym, nie próbowałem. Ale w przyszłym tygodniu podłączę i sprawdzę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 wilk325 Opublikowano 30 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Września 2017 No niestety, nowy na starym nie pójdzie. A stary na nowym, nie próbowałem. Ale w przyszłym tygodniu podłączę i sprawdzę.to daj znać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 piernik Opublikowano 2 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Października 2017 Zadzwoń do normark polska. Wszystko Ci powiedzą co i jak. W końcu są oficjalnym dystrybutorem hummi na Polskę W Normark pl , Autochart nie istnieje ( instrukcje do nowych modeli nie przetłumaczone od przeszło pół roku, a te stare co przetłumaczone to na zasadzie translatora) , o aktualizacjach za dużo nie wiedzą. .Aktualizacja mojej 7-mki zrobiona. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Paprykarz Opublikowano 3 Października 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Października 2017 Tadeusz sprawa z wymiennością przetworników wygląda następująco; przetwornik mega SI ma we wtyczce o dwa piny więcej, ale pomimo tego jest wykrywany przez starszą wersję Helixa 10 SI. Zmiany częstotliwości skutkują zmianą generowanych sygnałów przez przetwornik co wyraźnie słychać w ich pracy i są zmiany w odczytach na ekranie. Moim zdaniem będzie to działać. Po podłączeniu przetwornika od Helixa 10 SI do urządzenia Helix 10 Mega SI słychać że przetwornik działa ale tylko z jedną częstotliwością i nie przekłada się to na odczyty na ekranie. Gniazdo ma więcej aktywnych otworów ( tak jak wtyczka od Mega SI ma więcej pinów). Pomimo faktu, że echo widzi przetwornik to moim zdaniem nie będzie on prawidłowo współpracował z tym ekranem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
Paprykarz
Ledwo co pokazały się na początku miesiąca modele Helix 7 a już jest zapowiedź większych modeli 9, 10, 12.
Top użytkownicy dla tego pytania
211
118
90
72
Popularne dni
28 Mar
37
23 Mar
32
11 Lip
24
31 Maj
21
Top użytkownicy dla tego pytania
Koza11 211 odpowiedzi
Pietruk 118 odpowiedzi
Paprykarz 90 odpowiedzi
karkoszek 72 odpowiedzi
Popularne dni
28 Mar 2017
37 odpowiedzi
23 Mar 2017
32 odpowiedzi
11 Lip 2017
24 odpowiedzi
31 Maj 2017
21 odpowiedzi
Popularne posty
karkoszek
Przejrzałem filmy. Metr od ekranu 12" to za daleko dla GoPro. Niewiele widać. Wygląda to mniej więcej tak, tyle że bywa ich tyle, że nie mieszczą się na ekranie A w zasadzie to bywało, w sylwe
wojto-ryba
Od tygodnia jestem szczęśliwym posiadaczem Helixa 12 ????Zdaje się że ten wątek będzie moim ulubionym miejscem które będę często odwiedzał ???? Prąd będzie pobierał z LifePo4-24Ah
wuran
trochę zdjęć z dzisiejszego pływania na głebszej wodzie Solix G2 plus Mega360 woda ze słaba przejrzystością, realny zasięg dziś był 18 metrów widok klasyczny z przetwornika z silnika dziobowego MK t
Opublikowane grafiki
1256 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi