Paprykarz Opublikowano 23 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Października 2015 Ledwo co pokazały się na początku miesiąca modele Helix 7 a już jest zapowiedź większych modeli 9, 10, 12. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 wilk325 Opublikowano 3 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Października 2017 Tadeusz sprawa z wymiennością przetworników wygląda następująco; przetwornik mega SI ma we wtyczce o dwa piny więcej, ale pomimo tego jest wykrywany przez starszą wersję Helixa 10 SI. Zmiany częstotliwości skutkują zmianą generowanych sygnałów przez przetwornik co wyraźnie słychać w ich pracy i są zmiany w odczytach na ekranie. Moim zdaniem będzie to działać. Po podłączeniu przetwornika od Helixa 10 SI do urządzenia Helix 10 Mega SI słychać że przetwornik działa ale tylko z jedną częstotliwością i nie przekłada się to na odczyty na ekranie. Gniazdo ma więcej aktywnych otworów ( tak jak wtyczka od Mega SI ma więcej pinów). Pomimo faktu, że echo widzi przetwornik to moim zdaniem nie będzie on prawidłowo współpracował z tym ekranem.Dzięki za info, ale:Jak by zamontować echo Mega z przetwornikiem od mega i w Medze udostępnić ten przetwornik dla pozostałych echosond poprzedniej generacji ? ciekawe czy wtedy na ekranie starych ech będzie widoczny prawidłowy obraz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Paprykarz Opublikowano 3 Października 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Października 2017 Powinno działać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 niedzwiedz Opublikowano 13 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Października 2017 Witam szukam osłony na ekran do humminbirda 998 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Marcin1991 Opublikowano 29 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Października 2017 Witam. Panowie ścignałem na karteaktualizację 1.350 wkłądam kartę do sondy i wyskakuje mi kmunikat czy zaktualizowac na wersję 1.350.ale jest też na samym koncu komunikat ze sonda moze ulec awarii zasilania. Czy ktos spotkal sie z czymś takim ?aktualizowal ktoś ta wersje? mowa o helixie10 mega Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 xeniowy Opublikowano 29 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Października 2017 Aktualizuj , tylko nie odłącz zasilania podczas tego procesu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Dano-G Opublikowano 30 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Października 2017 (edytowane) Witam. Panowie ścignałem na karteaktualizację 1.350 wkłądam kartę do sondy i wyskakuje mi kmunikat czy zaktualizowac na wersję 1.350.ale jest też na samym koncu komunikat ze sonda moze ulec awarii zasilania. Czy ktos spotkal sie z czymś takim ?aktualizowal ktoś ta wersje? mowa o helixie10 megaAktualizuj, jak kolega radzi.Pytanie natomiast co to za wersja softu? Obecnie dostępna wersja do 10 Mega opisana jest jako 1.540 z dnia 26 października.Wczoraj robiłem, to akurat na czasie jestem :-) Wysłane z IPhone za pomocą Tapatalk Edytowane 30 Października 2017 przez Dano. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Dano-G Opublikowano 30 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Października 2017 Ech... Koledzy mnie tu wcześniej wyśmiali, że mam Mercedesa a korzystam z użyteczności Malucha no i tak drogą dedukcji (długą drogą - jakoś już na wodzie wolałem wędkować) doszedłem że warto coć zmienić Wczoraj poszedł nowy soft, dorzuciełm też najnowsze mapy bazowe.Z racji, że L4 i czasu sporo, zaczęło się grzebanie na zagranicznych forach i innych jutubach. Tiaaaa. Nie dość, że spędziłem ze trzy godziny na zabawie z echem (w domu na sucho), to potem Autochart Pro się pojawił na horyzoncie. Trzy godziny oglądania i czytania i program z kartą leci do mnie.Postawiłem sobie za punkt honoru ogarnąć to echo do poziomu baziej zaawansowanego niż obecnie. Co pewnie przyniesie wymierne korzyści. Za kilka miesięcy mam nadzieję Wciągajaca zabawa... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Pietruk Opublikowano 30 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Października 2017 Daniel mapki fajna zabawa. Mój kolejny etap to dopięcie do Helixa tej zabawki, ale najpierw muszę dokończyć batymetrię jeziora i nazbierać dudków na zabawkę. Nie miałem jeszcze czasu aby klikać w echo, ale chciałbym taki oto widok u siebie zrobić, z takimi kolorkami.A jak już chorujesz (mam nadzieję że nic poważnego), to może wyklikasz i podasz receptę jak to zrobić. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Dano-G Opublikowano 30 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Października 2017 Daniel mapki fajna zabawa. Mój kolejny etap to dopięcie do Helixa tej zabawki, ale najpierw muszę dokończyć batymetrię jeziora i nazbierać dudków na zabawkę. Nie miałem jeszcze czasu aby klikać w echo, ale chciałbym taki oto widok u siebie zrobić, z takimi kolorkami.A jak już chorujesz (mam nadzieję że nic poważnego), to może wyklikasz i podasz receptę jak to zrobić. Piotr, no ja łajbę sprzedałem i echo znowu powróciło jako przenośny zestaw więc takiej fajnej zabawki, jak Ty się czaisz to nie podepnę na pewno Z choroby się wyliżę, - gardło umarło, a że pracuję często mówiąc, to musiałem odpocząć.Kolorki zacne - pobawić się trzeba będzie, bo dobrze wygląda.Jak coś znajdę - podrzucę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Dano-G Opublikowano 30 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Października 2017 Taki? Wysłane z IPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Pietruk Opublikowano 30 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Października 2017 Wygląda podobnie, u Ciebie to chyba jakaś ławica wisi nad górką.Liczę że czerwony kolor pokazuje twardość dna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Dano-G Opublikowano 30 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Października 2017 (edytowane) Wygląda podobnie, u Ciebie to chyba jakaś ławica wisi nad górką.Liczę że czerwony kolor pokazuje twardość dna.Szperałem na programie sumalcyjnym. Jak wejdziesz w opcje DI, na dole masz wybór kolorów. To jest wersja nr 11 . Wszystkie inne są odległe, ale z tego co wyszperałem to tylko tak to się ustawia. Jest ich 12 i ten wygląda najbliżej.Reszta do testów na wodzie Edit:Doug ma tak ustawione. 9:27 minuta filmu - właśnie sprawdziłemProsta zagadka choć naookoło do rozwiązania dotarłem... Edytowane 30 Października 2017 przez Dano. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Pietruk Opublikowano 30 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Października 2017 Jednak byłeś bardziej skupiony na oglądaniu niż ja. Ale tak to już jest jak się łapie za ogon kilka srok na raz, zawsze któraś spi...li 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 kotwitz Opublikowano 30 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Października 2017 Mój kolejny etap to dopięcie do Helixa tej zabawki, ale najpierw muszę dokończyć batymetrię jeziora i nazbierać dudków na zabawkę. Szperałeś już w Europie za tą zabawką Piotrze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Pietruk Opublikowano 30 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Października 2017 (edytowane) Tak, ale cena dalej wysoka, mimo że dolar spadł dość nisko. np. https://www.mybait.de/minn-kota-riptide-ulterra-80/i-pilot-linkBardziej opłaca się kupić w USA i zapłacić daniny państwu niż kupować w Europie.Korci mnie aby jeść suchy chleb i kupić teraz, bo kurs waluty dobry.Ale to tylko przemyślenia.... Edytowane 30 Października 2017 przez Pietruk 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 kotwitz Opublikowano 30 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Października 2017 Faktycznie, "darmo nie dają" ale nawet z haaameryki wyjdzie ponad 10k Widziałem ten silnik w akcji na łódce u znajomego i powiem szczerze, że auto stow/deploy i power trim jest super gadżetem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 mario Opublikowano 12 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2017 Pytanie do użytkowników - jaką szerokość obszaru pokrywa HB Autochart Live podczas wykonywania mapy, czyli np. jak 'gęsto' (co ile m) trzeba płynąć żeby stworzyć pasek mapy o szerokości 100m? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 12 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2017 pingi masz brane z pod lodzi. ogolnie nie zaleca sie plywac rzadziej niz co 25m. brakujace miejsca wypelnia oprogramowanie. jeli plywasz po blatach to nie ma to znaczenia. Natomiast jesli dno jest zroznicowana a bedziesz plywac co 50m to beda przeklamania w mapie. im gesciej tym dokladniejsza mapa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 12 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2017 (edytowane) Pytanie do użytkowników - jaką szerokość obszaru pokrywa HB Autochart Live podczas wykonywania mapy, czyli np. jak 'gęsto' (co ile m) trzeba płynąć żeby stworzyć pasek mapy o szerokości 100m?Mario, jeżeli chcesz mieć dokładna mapę, to sporo pływania cię czeka, Adam słusznie prawi, 25 m to minimum i najlepiej w kratę pływac. Dodatkowo wszelkie hotspoty to na bogato obrobić. Ponoć sonar trx czyta z SI głębokości, muszę do nich napisać i jakby co zrobię małą wyprzedaż by to cudo kupić.Poza tym brak prawdziwego DI utrudnia mi robotę w korekcji ręcznej logów. Edytowane 12 Listopada 2017 przez Maciej_K Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 mario Opublikowano 12 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2017 Dziękuję, koledzy!Na szczęście dobre spoty z reguły nie są specjalnie rozległe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 mpruszek Opublikowano 30 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2017 Helix v HDS akcja od 3.20 min https://www.youtube.com/watch?time_continue=192&v=t6mxGTfwREo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 30 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2017 Na hm jakas paleta barw słaba.. . Mogli użyć innych odcieni. A dwa , z tego filmu to Lowrance ładniej obrazowal w szerszym zasiegu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 30 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2017 (edytowane) Widziałem ruski film z lss3d- zamiatał w SI na 100m zasięgu- 12 cali miał na pokładzie i separacja celu była całkiem spoko. Wyższa częstotliwość nie zawsze jest lepsza. Jeszcze axioma tak zobaczyć pojedynku z w/wym. Edytowane 30 Listopada 2017 przez Maciej_K Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Pietruk Opublikowano 30 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2017 Lowrance zawsze lepiej rysowało dla oka od innych, maja inne algorytmy bardziej marketingowe.Kwestia przyzwyczajenia.A porównywać trzeba to samo, a nie podobne, inaczej jest to mało miarodajne.Jak to mówią, o gustach się wtedy nie dyskutuje... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Marcin1991 Opublikowano 3 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2017 Panowie kobieta chce mi sprawić prezent i tak zastanawiam się nad programem do helixa karty zeroline i program . Mam helixa 10mega . Powiedzcie czy warto inwestowac w ten program? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
Paprykarz
Ledwo co pokazały się na początku miesiąca modele Helix 7 a już jest zapowiedź większych modeli 9, 10, 12.
Top użytkownicy dla tego pytania
211
118
90
72
Popularne dni
28 Mar
37
23 Mar
32
11 Lip
24
31 Maj
21
Top użytkownicy dla tego pytania
Koza11 211 odpowiedzi
Pietruk 118 odpowiedzi
Paprykarz 90 odpowiedzi
karkoszek 72 odpowiedzi
Popularne dni
28 Mar 2017
37 odpowiedzi
23 Mar 2017
32 odpowiedzi
11 Lip 2017
24 odpowiedzi
31 Maj 2017
21 odpowiedzi
Popularne posty
karkoszek
Przejrzałem filmy. Metr od ekranu 12" to za daleko dla GoPro. Niewiele widać. Wygląda to mniej więcej tak, tyle że bywa ich tyle, że nie mieszczą się na ekranie A w zasadzie to bywało, w sylwe
wojto-ryba
Od tygodnia jestem szczęśliwym posiadaczem Helixa 12 ????Zdaje się że ten wątek będzie moim ulubionym miejscem które będę często odwiedzał ???? Prąd będzie pobierał z LifePo4-24Ah
wuran
trochę zdjęć z dzisiejszego pływania na głebszej wodzie Solix G2 plus Mega360 woda ze słaba przejrzystością, realny zasięg dziś był 18 metrów widok klasyczny z przetwornika z silnika dziobowego MK t
Opublikowane grafiki
1256 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi