Paprykarz Opublikowano 23 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Października 2015 Ledwo co pokazały się na początku miesiąca modele Helix 7 a już jest zapowiedź większych modeli 9, 10, 12. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 3 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2017 Jeśli bawisz się w mapy to tak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 3 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2017 Panowie kobieta chce mi sprawić prezent i tak zastanawiam się nad programem do helixa karty zeroline i program . Mam helixa 10mega . Powiedzcie czy warto inwestowac w ten program?Nawet jak nie mapujesz regularnie, to nabierasz na zl dane z live autocharta i po czasie nabierasz co potrzeba. Wysłane z mojego Lenovo A6020a40 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 JACOB01 Opublikowano 22 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2017 Witam wszystkich ,mam pytanie odnośnie poboru prądu w Humminbird 10 Helix Si oraz Humminbird 10 Helix Si MEGA.,Wg instrukcji oraz na stronie producenta (ta pierwsza 1,2 A , a ta druga 2,7 A ) ? U mnie ma pracować jako zestaw przenośny , jest to istotna kwestia - jaki akumulator potrzebny będzie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 mario Opublikowano 22 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2017 28-30Ah + jakiś wózeczek do przewożenia całości 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 JACOB01 Opublikowano 22 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2017 Nie napisałem ,że pływam najczęściej 3 dni z rzędu i czasami z silnikiem zaburtowym bez ładowania .Wówczas akumulator 120 A ?Czy ktoś ma doświadczenie z poborem prądu w wyżej wym Helixach ? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Dano-G Opublikowano 22 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2017 (edytowane) Da sie w skrzynce :-)Mój zestaw wazy 16 kg z aku 28 Ah. Trzeba jednak przyznać że noszenie na dłuższy dystans jest upierdliwe. Co do poboru prądu - zjada 2,5 A/h i ciągłego używania to pewnie z 10 godzin będzie.Zależy ile pływasz a ile łowisz. Ja po naplynieciu na adres usypiam echo. Na dwa dni daje rade PozdrawiamDaniel Edytowane 22 Grudnia 2017 przez Dano. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 JACOB01 Opublikowano 22 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2017 A to jest Helix MEGA ?,ile wytrzymuje taki akumulator ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Tomek Żyrardów Opublikowano 22 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2017 Wartość Ah to wartość jaką akumulator ma pojemność.Np. jeżeli akumulator ma tak jak napisał @mario 28 -30 Ah to będzie oddawał prąd 1A przez 28-30 godzin do pełnego rozładowania.Jest to uśrednione do temperatury otoczenia bodajże 22-24 stopnie Celcjusza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 JACOB01 Opublikowano 22 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2017 "Da sie w skrzynce :-)Mój zestaw wazy 16 kg z aku 28 Ah. Trzeba jednak przyznać że noszenie na dłuższy dystans jest upierdliwe.Co do poboru prądu - zjada 2,5 A/h i ciągłego używania to pewnie z 10 godzin będzie.Zależy ile pływasz a ile łowisz.Ja po naplynieciu na adres usypiam echo. Na dwa dni daje rade" Dano - czy to echo to MEGA SI ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 xeniowy Opublikowano 22 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2017 Musisz mieć akumulator około 30Ah. Ja podobnie jak Dano usypiam echo po napłynięciu na miejsce. Mam na łódce dwa akumulatory po 55Ah, jeden do elektryka i drugi do echa. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 JACOB01 Opublikowano 22 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2017 Powiedzie Panowie ,czy wasze echa to HM 10 HELIX MEGA SI ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 xeniowy Opublikowano 22 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2017 (edytowane) Powiedzie Panowie ,czy wasze echa to HM 10 HELIX MEGA SI ?Moje tak i z tego co pamiętam kolegi Dano również. Edytowane 22 Grudnia 2017 przez xeniowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 JACOB01 Opublikowano 22 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2017 Dzięki i pozdrawiam ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 JACOB01 Opublikowano 22 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2017 (edytowane) No to będzie Helix 10 Si (bez MEGA ) (Ze względu na pobór prądu 1,1 A ) Edytowane 22 Grudnia 2017 przez JACOB01 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 xeniowy Opublikowano 22 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2017 (edytowane) Te około 30Ah wystarczy Ci na pływanie przez 10h bez usypiania urządzenia z dość mocno świecącym wyświetlaczem.Wiadomo, że jeżeli chodzi o akumulatory żelowe, to nie można schodzić poniżej 10,5V i zaraz po powrocie do domu powinno się je ładować. Ostatnio przypadkiem znalazłem karty gwarancyjne moich akumulatorów i okazało się, że mają już 10 lat i jeszcze dobrze hulają Edytowane 22 Grudnia 2017 przez xeniowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Dano-G Opublikowano 22 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2017 (edytowane) Moje tak i z tego co pamiętam kolegi Dano również.Potwierdzam :-)MEGA PozdrawiamDaniel Edytowane 22 Grudnia 2017 przez Dano. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 22 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2017 @cenowy , te mniejsze aku zazwyczaj są eksploatowane zgodnie z przeznaczeniem oraz pradami odpowiednimi do pojemności . To wpływa na ich żywotność A jak się dba , ładuje to i służą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Robert Dorado Opublikowano 7 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2018 Czy ktoś może mi poradzić w temacie NEMA 2000?kupić, nie kupić warto? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Paprykarz Opublikowano 7 Stycznia 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2018 Pytanie do czego ma służyć ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Robert Dorado Opublikowano 7 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2018 połączenie z silnikiem i wyświetlanie na echu parametrów, jak wiesz mam taką możliwość i chciałbym się dowiedzieć czy to warte zachodu i ile za to będę musiał zapłacić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Pietruk Opublikowano 7 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2018 połączenie z silnikiem i wyświetlanie na echu parametrów, jak wiesz mam taką możliwość i chciałbym się dowiedzieć czy to warte zachodu i ile za to będę musiał zapłacićZ tego co się zorientować zdążyłem to od 1500 na start do silnika, kolejne urządzenia w sieci do kolejne wydatki Wysłałem za pomocą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Paprykarz Opublikowano 7 Stycznia 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2018 Najpierw musisz sprawdzić ile kosztuje osprzęt do połączenia magistrali po stronie silnika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Pietruk Opublikowano 15 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2018 (edytowane) Dostępny jest nowy firmware Version 1.610. Przy okazji czytania co się zmieniło poznałem nowy rodzaj kotwicy , ciekawe ustrojstwo Edytowane 15 Stycznia 2018 przez Pietruk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Robert Dorado Opublikowano 15 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2018 już kiedyś na to patrzyłem, cena około 2000$ skutecznie mnie zniechęciła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 15 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2018 zabawki kosztuja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
Paprykarz
Ledwo co pokazały się na początku miesiąca modele Helix 7 a już jest zapowiedź większych modeli 9, 10, 12.
Top użytkownicy dla tego pytania
211
118
90
72
Popularne dni
28 Mar
37
23 Mar
32
11 Lip
24
31 Maj
21
Top użytkownicy dla tego pytania
Koza11 211 odpowiedzi
Pietruk 118 odpowiedzi
Paprykarz 90 odpowiedzi
karkoszek 72 odpowiedzi
Popularne dni
28 Mar 2017
37 odpowiedzi
23 Mar 2017
32 odpowiedzi
11 Lip 2017
24 odpowiedzi
31 Maj 2017
21 odpowiedzi
Popularne posty
karkoszek
Przejrzałem filmy. Metr od ekranu 12" to za daleko dla GoPro. Niewiele widać. Wygląda to mniej więcej tak, tyle że bywa ich tyle, że nie mieszczą się na ekranie A w zasadzie to bywało, w sylwe
wojto-ryba
Od tygodnia jestem szczęśliwym posiadaczem Helixa 12 ????Zdaje się że ten wątek będzie moim ulubionym miejscem które będę często odwiedzał ???? Prąd będzie pobierał z LifePo4-24Ah
wuran
trochę zdjęć z dzisiejszego pływania na głebszej wodzie Solix G2 plus Mega360 woda ze słaba przejrzystością, realny zasięg dziś był 18 metrów widok klasyczny z przetwornika z silnika dziobowego MK t
Opublikowane grafiki
1256 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi