Skocz do zawartości
  • 0

Humminbird Helix 9, 10, 12 także Mega SI G2N / G3N / G4N

Paprykarz

Pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

Panowie kobieta chce mi sprawić prezent i tak zastanawiam się nad programem do helixa karty zeroline i program . Mam helixa 10mega . Powiedzcie czy warto inwestowac w ten program?

Nawet jak nie mapujesz regularnie, to nabierasz na zl dane z live autocharta i po czasie nabierasz co potrzeba.

Wysłane z mojego Lenovo A6020a40 przy użyciu Tapatalka

• 0

Witam wszystkich ,

mam pytanie odnośnie poboru prądu w Humminbird 10 Helix Si  oraz  Humminbird 10 Helix Si MEGA.,

Wg instrukcji oraz na stronie producenta (ta pierwsza 1,2 A , a ta druga  2,7 A ) ?

U mnie ma pracować jako zestaw przenośny , jest to istotna kwestia - jaki akumulator potrzebny będzie ?

• 0

Da sie w skrzynce :-)

Mój zestaw wazy 16 kg z aku 28 Ah. Trzeba jednak przyznać że noszenie na dłuższy dystans jest upierdliwe.

Co do poboru prądu - zjada 2,5 A/h i ciągłego używania to pewnie z 10 godzin będzie.

Zależy ile pływasz a ile łowisz.

Ja po naplynieciu na adres usypiam echo. Na dwa dni daje rade

b995a3d4465ca72b726d0fdec4130496.jpg

Pozdrawiam

Daniel

Edytowane przez Dano.
  • Like 3

• 0

Wartość Ah to wartość jaką akumulator ma pojemność.Np. jeżeli akumulator ma tak jak napisał @mario 28 -30 Ah to będzie oddawał prąd 1A przez 28-30 godzin do pełnego rozładowania.Jest to uśrednione do temperatury otoczenia bodajże 22-24 stopnie Celcjusza.

• 0

"Da sie w skrzynce :-)
Mój zestaw wazy 16 kg z aku 28 Ah. Trzeba jednak przyznać że noszenie na dłuższy dystans jest upierdliwe.
Co do poboru prądu - zjada 2,5 A/h i ciągłego używania to pewnie z 10 godzin będzie.
Zależy ile pływasz a ile łowisz.
Ja po naplynieciu na adres usypiam echo. Na dwa dni daje rade"

Dano - czy to echo to MEGA SI ?

• 0

Te około 30Ah wystarczy Ci na pływanie przez 10h bez usypiania urządzenia z dość mocno świecącym wyświetlaczem.

Wiadomo, że jeżeli chodzi o akumulatory żelowe, to nie można schodzić poniżej 10,5V i zaraz po powrocie do domu powinno się je ładować. Ostatnio przypadkiem znalazłem karty gwarancyjne moich akumulatorów i okazało się, że mają już 10 lat i jeszcze dobrze hulają :)

Edytowane przez xeniowy

• 0

połączenie z silnikiem i wyświetlanie na echu parametrów, jak wiesz mam taką możliwość i chciałbym się dowiedzieć czy to warte zachodu i ile za to będę musiał zapłacić

Z tego co się zorientować zdążyłem to od 1500 na start do silnika, kolejne urządzenia w sieci do kolejne wydatki

Wysłałem za pomocą hammond_m.png