Paprykarz Opublikowano 23 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Października 2015 Ledwo co pokazały się na początku miesiąca modele Helix 7 a już jest zapowiedź większych modeli 9, 10, 12. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 5 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2018 Bez pozyskania dwóch takich urządzeń i przeprowadzenia testu jednocześnie to mija się z celem. Zbyt dużo wolnego miejsca na subiektywną ocenę tego co widać na ekranie. Święte slowa. Inneg wyjscia nie ma. Jedyny problem to zgrać dwóch użytkowników na raz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 5 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2018 Adam, jeżeli kupię coś mocniejszego od hb, to dotrę do was, zwłaszcza w czasie wakacji, Jeżeli coś z carbonów, to myślę że dojadę do kogoś z helixem MEga i się sprawdzim.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 skilos Opublikowano 5 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2018 Właśnie zastanawiam sie nad kupnem hb helixa chrip mega si gps g2n , ale dylemat 9 czy 10 bo poza 1 calem różnicy, innych nie ma. A różnica w cenie spora, bo około 2000 zł . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Dano-G Opublikowano 5 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2018 Właśnie zastanawiam sie nad kupnem hb helixa chrip mega si gps g2n , ale dylemat 9 czy 10 bo poza 1 calem różnicy, innych nie ma. A różnica w cenie spora, bo około 2000 zł . Słabo czytałeś wątek, oj słabo 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 5 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2018 Właśnie zastanawiam sie nad kupnem hb helixa chrip mega si gps g2n , ale dylemat 9 czy 10 bo poza 1 calem różnicy, innych nie ma. A różnica w cenie spora, bo około 2000 zł . rozdzielczość na korzyść 10 tki jest najważniejszą różnicą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 skilos Opublikowano 5 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2018 Wiem, wiem 10 z niemcowni Kolega z forum ma w podobnych cenach , ale nie ma na razie 9, a różnica do 10 to nadal 2 klocki Jak to zataić przed połowicą ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 5 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2018 Pokazać cenę i wmówić, że to pln (uwaga, nie sprawdzałem w warunkach domowych ) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Dano-G Opublikowano 5 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2018 Wiem, wiem 10 z niemcowni Kolega z forum ma w podobnych cenach , ale nie ma na razie 9, a różnica do 10 to nadal 2 klocki Jak to zataić przed połowicą ? Nie taić. Zabrać na urlop :-) PozdrawiamDaniel 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 psulek Opublikowano 6 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2018 Kupić w pakiecie z fajnymi szpilkami. Mówisz, że była promocja i nie mogłeś się oprzeć. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 6 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2018 Panowie czy ktoś udostępni jakiegos loga z tego echa Mega . ?obojętnie jakiś krótki z 20-50mb . ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Pietruk Opublikowano 6 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2018 Panowie czy ktoś udostępni jakiegos loga z tego echa Mega . ?obojętnie jakiś krótki z 20-50mb . ?Kliknij pw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 skilos Opublikowano 10 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2018 Helix 10 oferuje w menu symulacje, dla zapoznania sie z urządzeniem . Mozna podłączyć zasilanie np. przez usb z kompa czy trzeba mieć aku ? Bede miał za kilka dni, i nie wiem czy targać aku do domu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Dano-G Opublikowano 10 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2018 Helix 10 oferuje w menu symulacje, dla zapoznania sie z urządzeniem . Mozna podłączyć zasilanie np. przez usb z kompa czy trzeba mieć aku ? Bede miał za kilka dni, i nie wiem czy targać aku do domu Przez USB? Zacny pomysł, ale obawiam się ze bez aku nie da rady :-) PozdrawiamDaniel 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 xeniowy Opublikowano 10 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2018 Symulacja w Hb to nieporozumienie, większość funkcji nie działa [emoji53] Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 10 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2018 Helix 10 oferuje w menu symulacje, dla zapoznania sie z urządzeniem . Mozna podłączyć zasilanie np. przez usb z kompa czy trzeba mieć aku ? Bede miał za kilka dni, i nie wiem czy targać aku do domu Z USB masz 5V do HB potrzebujesz min. 10. Nie kombinuj, jak masz samochód, to możesz aku pożyczyć,albo długie kable dorobić i w samochodzie się pobawić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 skilos Opublikowano 10 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2018 Dzieki , już przytargałem z busa 110 Ah (niech go ... strzeli ) Planuje aku do niego nieco lżejsze : http://www.volty.pl/akumulator-agm-zelowy-ssb-sbl-28-12-12v-28ah-p337 albo http://www.ted.net.pl/zasilanie/akumulator-bezobslugowy-ssb-sbl-28-12i-12v-28ah.html Chwilowo nie planuje map, bo głównie Odra , wiec tworzenie map na rzece chyba mija sie z celem ?, ale docelowo zakupie kartę z programem . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 10 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2018 I słusznie. W ciepłym dłużej ten aku posłuży Co do kraty, to musisz sam wiedzieć czego chcesz. Możesz popływać najpierw kilka godzin i zrobić sobie mapę w echu- funkcja live autochart, na jakiś czas starczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Paprykarz Opublikowano 10 Lutego 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2018 Cały czas nie rozumiem dlaczego z pamięci wewnętrznej nie można wyeksportować mapy na kartę zerolinie. To w zasadzie tylko kwestia oprogramowania . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 10 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2018 A na zwykłą kartę da radę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Paprykarz Opublikowano 10 Lutego 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2018 Nie. Można tylko oddzielnie na drugiej karcie zapisać log sonaru i przebudować go w programie na mapę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 10 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2018 To pochodna systemu sklejania przez echo tracków z karty z-line, a nie odczytywania wygenerowanego pliku graficznego z mapką. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Marcin1991 Opublikowano 18 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2018 Panowie mam problem iż na zamieszcoznym foto widać rzut SI i po prawej stronie skanu po prsotu jest tak jak w tej chwili dlaczego mi nie poakzuje tak jak po lewej stronie. nie mam pojecia czy cos w ustawieniach jest nie tak czy co. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 19 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2018 - Jak masz zamocowany przetwornik? Nie jest w "cieniu" silnika?- Czy w ustawieniach SI masz włączone obie strony? Echo może wskazywać tylko jedną stronę- wg. upodobań i potrzeb. To jest zdaje się opcja "strona"- Czy w widoku SI na całym ekranie występuje ten problem również? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Paprykarz Opublikowano 19 Lutego 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2018 Ewidentnie jest wyłączona prawa strona w menu urządzenia. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 raven88 Opublikowano 19 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2018 Gdyby wyłączona była prawa strona to lewa byłaby rozciągnięta na całą szerokość powierzchni ekranu zajmowanej przez widok SI, a ikona łodzi znajdowała by się w prawym górnym rogu ekranu. Sprawdź czy faktycznie coś nie przykrywa pola widzenia przetwornika na prawą stronę i zamontuj go na chwilę "tył na przód" czyli obracając go o 180 stopni. Jeżeli ten dziwny obraz z prawej strony przeniesie się na lewą, a nic nie zasłania pola widzenia to przetwornik może być uszkodzony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
Paprykarz
Ledwo co pokazały się na początku miesiąca modele Helix 7 a już jest zapowiedź większych modeli 9, 10, 12.
Top użytkownicy dla tego pytania
211
118
90
72
Popularne dni
28 Mar
37
23 Mar
32
11 Lip
24
31 Maj
21
Top użytkownicy dla tego pytania
Koza11 211 odpowiedzi
Pietruk 118 odpowiedzi
Paprykarz 90 odpowiedzi
karkoszek 72 odpowiedzi
Popularne dni
28 Mar 2017
37 odpowiedzi
23 Mar 2017
32 odpowiedzi
11 Lip 2017
24 odpowiedzi
31 Maj 2017
21 odpowiedzi
Popularne posty
karkoszek
Przejrzałem filmy. Metr od ekranu 12" to za daleko dla GoPro. Niewiele widać. Wygląda to mniej więcej tak, tyle że bywa ich tyle, że nie mieszczą się na ekranie A w zasadzie to bywało, w sylwe
wojto-ryba
Od tygodnia jestem szczęśliwym posiadaczem Helixa 12 ????Zdaje się że ten wątek będzie moim ulubionym miejscem które będę często odwiedzał ???? Prąd będzie pobierał z LifePo4-24Ah
wuran
trochę zdjęć z dzisiejszego pływania na głebszej wodzie Solix G2 plus Mega360 woda ze słaba przejrzystością, realny zasięg dziś był 18 metrów widok klasyczny z przetwornika z silnika dziobowego MK t
Opublikowane grafiki
1256 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi