Paprykarz Opublikowano 23 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Października 2015 Ledwo co pokazały się na początku miesiąca modele Helix 7 a już jest zapowiedź większych modeli 9, 10, 12. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Paprykarz Opublikowano 19 Lutego 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2018 Po powiększeniu zdjęcia faktycznie to widać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 xeniowy Opublikowano 19 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2018 (edytowane) Chyba coś zasłania pole widzenia przetwornika. Spróbuj zmniejszyć zasięg skanowania bocznego do około 10m i zobaczysz czy jest poprawa. Edytowane 19 Lutego 2018 przez xeniowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Marcin1991 Opublikowano 19 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2018 Przetwornik wisi na prawej stronie od pawezy. Dosłownie w samym rogu. Więc prawej strona nie może być zasłanieta. Z lewej wisi silnik Ale jak widać z lewej wszystko jest w porządku. Jak dam na cały ekran no to przez chwilę jest ok i zaraz lewą znowu pokazuje tak jak na foto. Dopiero za 2-3 tyg będę na wodzie więc dopiero wtedy spróbuje zmniejszyć zasięg. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 raven88 Opublikowano 19 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2018 Przetwornik wisi na prawej stronie od pawezy. Dosłownie w samym rogu. Więc prawej strona nie może być zasłanieta. Z lewej wisi silnik Ale jak widać z lewej wszystko jest w porządku. Jak dam na cały ekran no to przez chwilę jest ok i zaraz lewą znowu pokazuje tak jak na foto. Dopiero za 2-3 tyg będę na wodzie więc dopiero wtedy spróbuje zmniejszyć zasięg. No to lewą czy prawą? Może masz przetwornik odwrotnie zamontowany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Marcin1991 Opublikowano 19 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2018 Na prawej stronie w rogu mam przetwornik. Więc teoretycznie z prawej strony przetwornikka nic nie mogło by zasłonić. Przetwornik zaokrąglona częścią powinien być w przód czy tył? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 xeniowy Opublikowano 19 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2018 Zaokrągloną do przodu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 raven88 Opublikowano 19 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2018 Jeśli zamontowałeś kanciastą stroną do przodu to lewa strona na przetworniku jest prawą na sondzie i pewnie zasłania Ci ją silnik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Marcin1991 Opublikowano 19 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2018 Nie no sprawdziłem i mam zaokrąglona w przód. Możliwe że za płytko daje Ale to nie zmienia faktu że z prawej jest jak na foto. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Marcin1991 Opublikowano 20 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2018 A jest opcja zeby strumien wody wychodzący z pod łodzi jakos zachodził i to powodowal ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Paprykarz Opublikowano 21 Lutego 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2018 Jeżeli będzie wpychał powietrze to tak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 caerbanog Opublikowano 13 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2018 Orientuje się ktoś czy Helix 7 CHIRP Si GPS G2N lub G2 ściągane z USA będą w jakiś sposób zablokowane ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 13 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2018 Nie będą, ale jednostki miary będą imperialne, a to dość upierdliwe. Poza tym możesz nie mieć paczki językowej pl- tego akurat nie jestem pewien. Poszukaj w Kanadzie, tam można znaleźć te odpowiednie. W kodzie produktu muszą mieć literę MNp. Helix 7 to 410340-1, a ciebie interesuje 410340-1M 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 caerbanog Opublikowano 13 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2018 (edytowane) Nie będą, ale jednostki miary będą imperialne, a to dość upierdliwe. Poza tym możesz nie mieć paczki językowej pl- tego akurat nie jestem pewien. Poszukaj w Kanadzie, tam można znaleźć te odpowiednie. W kodzie produktu muszą mieć literę MNp. Helix 7 to 410340-1, a ciebie interesuje 410340-1MA orientujesz się może czy ten model w zestawie wyposażony jest w przetwornik XHS 9 HDSI 180 T (710201-1) czy XNT 9 SI 180 T (710200-1) ? Edit:Dogrzebałem się, są z tym słabszym: XNT 9 SI 180 T (710200-1) Edytowane 13 Marca 2018 przez caerbanog Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 13 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2018 Czasami jest możliwość wymianay ducera na wyższy za dopłatą na etapie kupna, trzeba poszukać, popytać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 caerbanog Opublikowano 13 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2018 (edytowane) Czy ktoś posiada Helix 9X SI/GPS wersja International (409950-1M) i mógłby napisać jak się sprawuje.Jak rozumiem bez CHIRP i MEGA, ale można za wielką wodą dorwać za niecałe 800 USD i wydaje się być bardzo dobrą opcją. Edytowane 13 Marca 2018 przez caerbanog Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 13 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2018 To zależy co jest potrzebne. Ekran większy,ale rozdzielczość taka sama - w 9tkach po prostu piksele większe są. Jeżeli chciałbyś mapować swoje wody, to 7g2N jest lepsza, bo za cenę karty zero-lines możesz zrobić to bez oprogramowania dodatkowego, poprzez funkcję live autochart. Ducer będziesz miał tam HDSI - pisałeś o nim powyżej.Czyli na plus - większy ekran -wygoda obserwacji, lepszy ducer.minus - brak mapowania w trybie live autochart, trochę wolniejszy procek- wzmocniony w modelach G2N 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Paprykarz Opublikowano 14 Marca 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2018 Helix 9 SI nie ma (nie maił) niestety przetwornika HDSI. Zawsze był wyposażony w ten słabszy XNT 9 SI 180 T. Sytuacja zmieniła się w wersji MEGA SI. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 caerbanog Opublikowano 14 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2018 Problem jest w tym, że wersje International znalazłem tylko 9 (założenie jest takie, że ściągam z USA).Najnowsze 7 z CHIRP i G2N są tylko w ichniejszej wersji. Czy jeśli kupię wersję US będę miał tylko następujące utrudnienia: ewentualnie jęz. angielski, jednostki metryczne (fahrenheit + feet). Czy jeszcze coś się pojawi.Pytam bo mam dotychczas Lowrance X-4 PRO, która i tak ma "bug-a", że żeby coś widzieć muszę pływać na "stopach" i już jestem przyzwyczajony do przeliczania - i jest to w miarę do zaakceptowania. Czytałem, że jest jakiś spec, który potrafi wrzucić jęz. pl i polskie jednostki. Czy jest to aktualne i ktoś na priv-a podrzuci namiar ? Czy ktoś bawił się w podłączanie pod to urządzenie z poziomu systemu operacyjnego (żeby widzieć pliki systemowe) ? (Pewnie to jest kwestia podmiany konkretnych plików). Jeśli założę, że łapię maksymalnie na 6 metrach (sporadycznie trafi się do 10). Czy są jakieś przesłanki, że to echo będzie słabo sobie radziło w takich warunkach. Przetworniki mają fajne parametry, ale może jest jakieś ale ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 caerbanog Opublikowano 14 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2018 Widzę, że nawet na tym słabszym (XNT 9 SI 180 T) fajnie to wygląda. (może kogoś zainteresuje). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Melanzyk Opublikowano 17 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2018 Siemka. Zakupiłem ostatnio HB Helix 7 CHIRP GPS G2. Obecnie posiadam Lowrance Elite 7HDI.Posiadał ktoś obie jednostki? Jeżeli tak, która lepsza?W Helixie podoba mi się opcja mapowania live. Czy coś będę musiał dokupić do zrobienia mapy? Dzięki. PozdrM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 17 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2018 Siemka. Zakupiłem ostatnio HB Helix 7 CHIRP GPS G2. Obecnie posiadam Lowrance Elite 7HDI.Posiadał ktoś obie jednostki? Jeżeli tak, która lepsza? W Helixie podoba mi się opcja mapowania live. Czy coś będę musiał dokupić do zrobienia mapy? Dzięki. PozdrMPotrzebna karta sd autochart zero lines, koszt ok 500zl u nas Wysłane z mojego Lenovo A6020a40 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 caerbanog Opublikowano 17 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2018 Zdecydowałem się jednak ściągać sprzęt z USA, przy cenie 592$ za HELIX7 CHIRP SI GPS G2 nie było sensu się zastanawiać. Co do wcześniejszych moich pytań, HB chodzą na linuxie, podając nr seryjny i swoje dane za 10$ (koszty przesyłki) można dostać darmową kopię swojego systemu operacyjnego.Mając odpowiednie akcesoria i życzliwego kolegę z wersją PL można było by porównać czym różnią się OS-y ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 caerbanog Opublikowano 30 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2018 Ok, mam już sprzęt (HELIX7 CHIRP SI GPS G2) tylko niestety nie mam go jak przetestować, a za tydzień będę nad Boren.Czy mógłby mi ktoś podrzucić na co zwrócić uwagę, podpowiedzieć jakieś pierwsze ustawienia, które najlepiej sprawdziły by się na tym jeziorze.Z góry dziękuję za pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Intro Opublikowano 30 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2018 Kupiłeś z językiem angielskim? System. Miar masz jaki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 caerbanog Opublikowano 30 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2018 Kupiłeś z językiem angielskim? System. Miar masz jaki?Tak mam wersję z jęz. angielskim + system metryczny ichniejszy. Decydując się na ściąganie ze Stanów wiedziałem o tym, ale przy takiej oszczędności chwili się nie zastanawiałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
Paprykarz
Ledwo co pokazały się na początku miesiąca modele Helix 7 a już jest zapowiedź większych modeli 9, 10, 12.
Top użytkownicy dla tego pytania
211
118
90
72
Popularne dni
28 Mar
37
23 Mar
32
11 Lip
24
31 Maj
21
Top użytkownicy dla tego pytania
Koza11 211 odpowiedzi
Pietruk 118 odpowiedzi
Paprykarz 90 odpowiedzi
karkoszek 72 odpowiedzi
Popularne dni
28 Mar 2017
37 odpowiedzi
23 Mar 2017
32 odpowiedzi
11 Lip 2017
24 odpowiedzi
31 Maj 2017
21 odpowiedzi
Popularne posty
karkoszek
Przejrzałem filmy. Metr od ekranu 12" to za daleko dla GoPro. Niewiele widać. Wygląda to mniej więcej tak, tyle że bywa ich tyle, że nie mieszczą się na ekranie A w zasadzie to bywało, w sylwe
wojto-ryba
Od tygodnia jestem szczęśliwym posiadaczem Helixa 12 ????Zdaje się że ten wątek będzie moim ulubionym miejscem które będę często odwiedzał ???? Prąd będzie pobierał z LifePo4-24Ah
wuran
trochę zdjęć z dzisiejszego pływania na głebszej wodzie Solix G2 plus Mega360 woda ze słaba przejrzystością, realny zasięg dziś był 18 metrów widok klasyczny z przetwornika z silnika dziobowego MK t
Opublikowane grafiki
1256 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi