Paprykarz Opublikowano 23 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Października 2015 Ledwo co pokazały się na początku miesiąca modele Helix 7 a już jest zapowiedź większych modeli 9, 10, 12. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 nodan Opublikowano 9 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2018 Dołączyłem do posiadaczy Humminbirdów , Nabyłem model Helix 9 mega si chirp. Nie mam karty zero lines. Włożyłem kartę pamięci SD 32gb. Czy ona powinna być jakoś sformatowana aby robić zrzuty ekranu i jak zrobić taki zrzut ekranu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Paprykarz Opublikowano 10 Maja 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2018 Zwykle nie ma takiej potrzeby. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 mario Opublikowano 10 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2018 Na stronie 56 instrukcji znajdziesz informację - jak zrobić zrzut ekranu: http://normark.pl/wp-content/uploads/2017/03/Seria_Helix_9_10_12_instrukcja.pdf Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Pietruk Opublikowano 10 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2018 Karta nie większa niż 32GB i sformatowana w systemie plików FAT32. Ale to już gdzieś było opisane. Ale też nie chce mi się szukać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Pietruk Opublikowano 14 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2018 Pytanie do obeznanych, pewnie kolegów Psulek lub Paprykarz, choć jak ktoś ma pomysł i wiedzę to proszę o wsparcie.Mam zamocowany na burcie przetwornik XM 9 20 MSI T podpięty do Helixa, na bocznym mocowaniu raczej szybko się popłynąć nie da.Wymyśliłem że kupię jakiś dodatkowy na rufę, miał by on za zadanie pokazywać jedynie głębokość przy większych prędkościach, jak podniosę boczny.Humminbird ma przetworników masę, ale jak wejdę na stronie i wybiorę moje echo, to tam żadnego nie widzę, poza tymi montowanymi na stałe w dno łodzi. Link https://www.humminbird.com/productCategory.aspx?compatibleProducts=410120-1&ps=all To może można podłączyć jakiś przez NMEA? Bo dwóch na raz to pewnie raczej się nie da bezpośrednio pod echo....Jeśli się da, to jaki wybrać? może ten XHS 9 DB 74T. W przyszłości chcę jeszcze podłączyć Ulterrę, to pewnie i tak NMEA będzie trzeba nabyć. Dobrze kombinuję? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 14 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2018 Jest jeszcze opcja poprzez kabel Y- czyli rozdwajasz się, ale tracisz wtedy jedną ze stron SI Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Pietruk Opublikowano 14 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2018 (edytowane) Maciek, po to mam na boku mocowany, aby silnik mi nie zasłaniał lewej strony, gdybym zamocował na rufie.A Twoja sugestia to taki montaż na rufie ;-), tracę widok jeden. Edytowane 14 Maja 2018 przez Pietruk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 14 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2018 nie bedzie zaslalnial silnik, ale fale sie dadza we znaki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 caerbanog Opublikowano 18 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2018 Karta nie większa niż 32GB i sformatowana w systemie plików FAT32. Ale to już gdzieś było opisane. Ale też nie chce mi się szukać Orientuje się ktoś czy takie samo ograniczenie dotyczy 7 ? czy tam może pójdzie max np. 16GB. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 18 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2018 Mam helix 5, jedzie na 32gb bez problemów. To ten sam soft co w 7mce 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 mpruszek Opublikowano 31 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2018 (edytowane) czy mega coś daje ? czy to tylko ściema marketingowa ? sami oceńcie p.s. już wiem gdzie się urywam swoje gumy Edytowane 31 Maja 2018 przez mpruszek 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 31 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2018 Gdybyś wyłączył obrazowanie toni, widziałbyś więcej dna. Jako narzędzie do tworzenia map mozaiki Mega SI średnio nadaje się ze względu na zbyt mały zasięg w tej częstotliwości. Do rozpoznania dużego obszaru tak czy owak trzeba użyć 455khz. Może jakieś punktowe rozpoznanie konkretnej miejscówki. Tyle że musisz rybom wpłynąć na głowę praktycznie, a to zazwyczaj jest pozamiatane.Zerknij na wątek Carbon, zapodałem tam dwa ruskie filmy, z których wynika, że podobny obraz jest z Mega i 455khz od SS3D w LowranceNa szczęście Helixy Mega mają mocniejsze procki i liveautochart, także są niezłą opcją i bez regularnego używania Mega. Zwłaszcza w rozmiarze 10cali Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 31 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2018 Jakoś obrazu rośnie wraz z większą Hz. Tu dyskusji nie ma. HB ma dobrą relacje cena /jakość. Ale tak jak pisał Maciek , takie widoki są też osiąganie przy 455. Tyle że tam ceny są inne i możliwości... coś za coś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 nodan Opublikowano 31 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2018 Bawię się od tego sezonu i jestem pod wrażeniem tego sprzędtu w porównaniu z Garminem 7sv A to sumek , który mi dziś się pokazał... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 kotwitz Opublikowano 10 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2018 Panowie,Czy przetwornik XNT 9 SI 180 T zadziała w helix 10 mega SI ?Chodzi o to czy będzie pokazywał to na co pozwoli czy nie da rady w ogóle? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Paprykarz Opublikowano 11 Czerwca 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2018 Coś tam powinno działać. Musiałbym podłączyć i sprawdzić. Problem w tym, że tylko na sucho, bo ostatnio nie bywam na wodzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 kotwitz Opublikowano 11 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2018 Może być na sucho Będę wdzięczny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Paprykarz Opublikowano 13 Czerwca 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2018 Echosonda wykrywa przetwornik. Emituje na każdej częstotliwości sygnał, ale jakby taki sam. Trudno stwierdzić w ten sposób czy to zadziała. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 kotwitz Opublikowano 14 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2018 Dzięki. Może w weekend uda mi się sprawdzić na wodzie to podzielę się informacją. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 kotwitz Opublikowano 17 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2018 Po testach.Echo działa w częstotliwościach na jakie pozwala przetwornik. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Pietruk Opublikowano 20 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2018 Jest nowa aktualizacja 10 Mega, jak by kogoś interesowało. Reszty modeli nie sprawdzałem. https://www.humminbird.com/support/software-updates/HELIX-10-CHIRP-MEGA-SI-GPS-G2N-v-1-640 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Rozwad Opublikowano 2 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2018 I ja stałem się szczęśliwym posiadaczem Helixa 9 mega Jak narazie dwa krótkie wypady nad wodę i poznawanie sprzętu, jednak już teraz robi ogromne wrażenie, zwłaszcza po przesiadce z Mark5 Pro Dziś udało się zrobić custom cover do transportu ze starej skrzynki po sprzęcie bosch'a. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Pietruk Opublikowano 2 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2018 I ja stałem się szczęśliwym posiadaczem Helixa 9 mega Jak narazie dwa krótkie wypady nad wodę i poznawanie sprzętu, jednak już teraz robi ogromne wrażenie, zwłaszcza po przesiadce z Mark5 Pro Dziś udało się zrobić custom cover do transportu ze starej skrzynki po sprzęcie bosch'a.Jeszcze zakup kartę Zero Lines i będzie jeszcze fajniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Rozwad Opublikowano 2 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2018 To już w planach Czy korzysta ktoś z appki humminbirda? Bo moja nie widzi echo :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Pietruk Opublikowano 2 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2018 Pierwsze słyszę o apce, na pewno do Helixa?Telefon łączy mi się, ale tylko info i połączeniu i SMS wyświetla. Pozostałe możliwe połączenia to silnik dziobowy z iPilot i kotwica Talon. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
Paprykarz
Ledwo co pokazały się na początku miesiąca modele Helix 7 a już jest zapowiedź większych modeli 9, 10, 12.
Top użytkownicy dla tego pytania
211
118
90
72
Popularne dni
28 Mar
37
23 Mar
32
11 Lip
24
31 Maj
21
Top użytkownicy dla tego pytania
Koza11 211 odpowiedzi
Pietruk 118 odpowiedzi
Paprykarz 90 odpowiedzi
karkoszek 72 odpowiedzi
Popularne dni
28 Mar 2017
37 odpowiedzi
23 Mar 2017
32 odpowiedzi
11 Lip 2017
24 odpowiedzi
31 Maj 2017
21 odpowiedzi
Popularne posty
karkoszek
Przejrzałem filmy. Metr od ekranu 12" to za daleko dla GoPro. Niewiele widać. Wygląda to mniej więcej tak, tyle że bywa ich tyle, że nie mieszczą się na ekranie A w zasadzie to bywało, w sylwe
wojto-ryba
Od tygodnia jestem szczęśliwym posiadaczem Helixa 12 ????Zdaje się że ten wątek będzie moim ulubionym miejscem które będę często odwiedzał ???? Prąd będzie pobierał z LifePo4-24Ah
wuran
trochę zdjęć z dzisiejszego pływania na głebszej wodzie Solix G2 plus Mega360 woda ze słaba przejrzystością, realny zasięg dziś był 18 metrów widok klasyczny z przetwornika z silnika dziobowego MK t
Opublikowane grafiki
1256 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi