Paprykarz Opublikowano 23 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Października 2015 Ledwo co pokazały się na początku miesiąca modele Helix 7 a już jest zapowiedź większych modeli 9, 10, 12. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 xeniowy Opublikowano 19 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Października 2018 Czy przed aktualizacją przywracacie ustawienia domyślne?Ja przed nigdy tego nie robiłem, natomiast po aktualizacji same się przywracają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Lucas Opublikowano 20 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2018 Wie ktoś może, te helixy mega si z Opola to ktoś z forum wystawia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 prime Opublikowano 20 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2018 Z tego co pisze @skilos w poscie #524 to chyba tak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 skilos Opublikowano 21 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2018 Tak , kolega chlodnica .Ja od niego kupowałem . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 marioligi Opublikowano 21 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2018 Czy zna ktoś sposób na wyeliminowanie albo ograniczenie zakłóceń pomiędzy hb helix a echosondami Lowrance. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Paprykarz Opublikowano 21 Listopada 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2018 Opisz problem dokładniej. Jakieś zrzuty ekranu ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 marioligi Opublikowano 21 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2018 Hej. Zrzutów nie mam - zakłócenia sa standardowe jak pomiędzy echosondami na lodzie. Mają postać kresek punktów na ekranie akurat lowrance.W HBustawione boki i one nie odczuwają wpływu przetwornika Lowrance:)Zakłócenia na 200 khz i di w Lowrance..Filtrowanie i inne w miarę oczywiste sposoby - czułość etc. w obu sondach nie pomaga.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Paprykarz Opublikowano 21 Listopada 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2018 Jeśli dobrze zrozumiałem, to zakłócenia zbierane przez Lowrance pochodzą z innych częstotliwości emitowanych przez przetwornik HB ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 marioligi Opublikowano 21 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2018 (edytowane) Tak właśnie. A zakłócenia były zarówno na L Elite, Hds Carbon i na Elite ti... Edytowane 21 Listopada 2018 przez marioligi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Paprykarz Opublikowano 21 Listopada 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2018 A jak z zasilaniem obu urządzeń. Każde echo ma swoje zasilanie ? Jak daleko od siebie znajdują się echosondy podczas pracy ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 marioligi Opublikowano 21 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2018 Zasilanie oddzielne.Odległość echosond :1. 40 cm2. 1,5 metra3. Elite ti było zamontowane na łódce znajomego - stał obok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 21 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2018 Jeśli echa pracowały na tych samych Hz, to elektronika fiksuje. Sprawdzałes np jak sytuacja wygląda gdy na hb masz 83 a na lo 200 ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 marioligi Opublikowano 21 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2018 (edytowane) Sprawdzałem - bez zmian. To było w sumie pierwsze co sprawdziłem i byłem hm, nieco rozczarowany.Odległość od przetworników to około 1m - 1,2 metra. Edytowane 21 Listopada 2018 przez marioligi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Paprykarz Opublikowano 21 Listopada 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2018 Coś w układzie HM generuje hałas elektryczny. Trudno go będzie znaleźć, albo specjalistyczne urządzenia albo jakaś droga eliminacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Bielun22 Opublikowano 25 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2018 Przetworniki za blisko siebie są i czestotliwosc musi byc inna. Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Paprykarz Opublikowano 25 Listopada 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2018 Ta przyczyna została wyeliminowana. A efekt jest nadal. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 MARIUSZ 69 Opublikowano 3 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2018 Mam dylemat w wyborze echosondy ,pierwotnie plan zakładał aby odkupić od kolegi Garmina echomap 91 sv z przetwornikiem gt 40 ,w dobrej cenie można kupić Hummbirda helixa 7 si G2N ,i teraz pytanie co będzie lepszym wyborem, cenowo to 3/4 setki różnicy na korzyść Garmina,a jeżeli chodzi o parametry będzie jakaś różnica? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 3 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2018 Mariusz- ten Garmin ma większy ekran, a to na wodzie zawsze na propsach. Helix porobi ci mapę za dodatkowe $ w postaci karty Zero line. Boczny będziesz miał na zbliżony poziomie. Gdyby był to 91 z plusem, to wybór byłby oczywisty, a tak przemyśl sprawę- jeżeli zależy ci na mapach, możesz brać Helix, jeżeli nie- bierz Garmina.Poproś modów o przeniesienie posta do dyskusji o wyborze echosondy, bo tam więcej ludzi zagląda, tutaj jak widzisz bardziej o większych echach HB. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 MARIUSZ 69 Opublikowano 3 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2018 Dzięki za odpowiedź, zależy Mi najbardziej na dokładniejszym odczycie, co będzie lepiej w tej kwestii się spisywało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 mario Opublikowano 31 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2018 Czy ktoś z W-wy lub okolic posiada Helixa G2N 9,10,12?Chciałbym coś zweryfikować - podłączyć inny przetwornik do swojego Helixa.Poproszę o info na priv. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 dziubas123 Opublikowano 3 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2019 robi wrażenie [media] [/media] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 cabage Opublikowano 3 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2019 robi wrażenie [media] [/media]Ciekawy jestem jak będzie wyglądać na żywo Jak robili filmiki od Lowrance z Active Imagine 3in1 wyglądało to super extra wow, a na żywo wygląda to przynajmniej Dobrze . Pożyjemy zobaczymy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Paprykarz Opublikowano 3 Stycznia 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2019 Jakby chciało wyglądać tylko w połowie tak jak na filmiku, to i tak będę pod wrażeniem. Kupimy, potestujemy - zobaczymy. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 3 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2019 przeciez na filmach u wszystkich jest pieknie , a nad woda jest rzeczywistosc tu zbyt duzo rzeczy ma znaczenie ,aby zawsze obraz byl piekny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 3 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2019 Zaskakująco mało jest materiałów jak na listopadową "premierę G3, nie wiem czy to sprawa dystrybucji i magazynów naładowanych G2, które trzeba było upłynnić, czy inne sprawy. Generalnie dwie rzeczy miały się zmienić- zasięg bocznego w wysokich khz- a nie jego jakość i dual chirp. Widywałem komentarze, że Mega wysiada na głębokiej wodzie, teraz powinno się to zmienić, bo zwiększono moc przetworników/echa8cali z nowym ducerem widziałem w niemcowni za 5kpln w przeliczeniu. Główne dostawy w styczniu, może wiosną będzie więcej materiałów do oceny.Teraz jest mocno teoretycznie, za to nie wciskają kitu i nie mamią super obrazowaniem jak inny producent zza wielkiej wody....HB został ostatni atut- boczny sonar, bo niestety w innych elementach jest z tyłu za konkurencją. Jeżeli wyjdzie nowy ducer 800khz do SS3D, wtedy również może okazać się, że Mega wcale nie jest takie mega, za to tańsze a to też ważne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
Paprykarz
Ledwo co pokazały się na początku miesiąca modele Helix 7 a już jest zapowiedź większych modeli 9, 10, 12.
Top użytkownicy dla tego pytania
211
118
90
72
Popularne dni
28 Mar
37
23 Mar
32
11 Lip
24
31 Maj
21
Top użytkownicy dla tego pytania
Koza11 211 odpowiedzi
Pietruk 118 odpowiedzi
Paprykarz 90 odpowiedzi
karkoszek 72 odpowiedzi
Popularne dni
28 Mar 2017
37 odpowiedzi
23 Mar 2017
32 odpowiedzi
11 Lip 2017
24 odpowiedzi
31 Maj 2017
21 odpowiedzi
Popularne posty
karkoszek
Przejrzałem filmy. Metr od ekranu 12" to za daleko dla GoPro. Niewiele widać. Wygląda to mniej więcej tak, tyle że bywa ich tyle, że nie mieszczą się na ekranie A w zasadzie to bywało, w sylwe
wojto-ryba
Od tygodnia jestem szczęśliwym posiadaczem Helixa 12 ????Zdaje się że ten wątek będzie moim ulubionym miejscem które będę często odwiedzał ???? Prąd będzie pobierał z LifePo4-24Ah
wuran
trochę zdjęć z dzisiejszego pływania na głebszej wodzie Solix G2 plus Mega360 woda ze słaba przejrzystością, realny zasięg dziś był 18 metrów widok klasyczny z przetwornika z silnika dziobowego MK t
Opublikowane grafiki
1256 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi