Skocz do zawartości
  • 0

Humminbird Helix 9, 10, 12 także Mega SI G2N / G3N / G4N

Paprykarz

Pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

Hej. Zrzutów nie mam - zakłócenia sa standardowe jak pomiędzy echosondami na lodzie. Mają postać kresek punktów na ekranie akurat lowrance.W HB

ustawione boki i one nie odczuwają wpływu przetwornika Lowrance:)

Zakłócenia na 200 khz i di w Lowrance..

Filtrowanie i inne w miarę oczywiste sposoby - czułość etc. w obu sondach nie pomaga....

• 0

Mam dylemat w wyborze echosondy ,pierwotnie plan zakładał aby odkupić od kolegi Garmina echomap 91 sv z przetwornikiem gt 40 ,w dobrej cenie można kupić Hummbirda helixa 7 si G2N ,i teraz pytanie co będzie lepszym wyborem, cenowo to 3/4 setki różnicy na korzyść Garmina,a jeżeli chodzi o parametry będzie jakaś różnica?

• 0

Mariusz- ten Garmin ma większy ekran, a to na wodzie zawsze na propsach. Helix porobi ci mapę za dodatkowe $ w postaci karty Zero line. Boczny będziesz miał na zbliżony poziomie. Gdyby był to 91 z plusem, to wybór byłby oczywisty, a tak przemyśl sprawę- jeżeli zależy ci na mapach, możesz brać Helix, jeżeli nie- bierz Garmina.

Poproś modów o przeniesienie posta do dyskusji o wyborze echosondy, bo tam więcej ludzi zagląda, tutaj jak widzisz bardziej o większych echach HB.

• 0

robi wrażenie :)

[media]

[/media]

Ciekawy jestem jak będzie wyglądać na żywo :) Jak robili filmiki od Lowrance z Active Imagine 3in1 wyglądało to super extra wow, a na żywo wygląda to przynajmniej Dobrze :). Pożyjemy zobaczymy.

• 0

Zaskakująco mało jest materiałów jak na listopadową "premierę G3, nie wiem czy to sprawa dystrybucji i magazynów naładowanych G2, które trzeba było upłynnić, czy inne sprawy. Generalnie dwie rzeczy miały się zmienić- zasięg bocznego w wysokich khz- a nie jego jakość i dual chirp. Widywałem komentarze, że Mega wysiada na głębokiej wodzie, teraz powinno się to zmienić, bo zwiększono moc przetworników/echa

8cali z nowym ducerem widziałem w niemcowni za 5kpln w przeliczeniu. Główne dostawy w styczniu, może wiosną będzie więcej materiałów do oceny.

Teraz jest mocno teoretycznie, za to nie wciskają kitu i nie mamią super obrazowaniem jak inny producent zza wielkiej wody....

HB został ostatni atut- boczny sonar, bo niestety w innych elementach jest z tyłu za konkurencją. Jeżeli wyjdzie nowy ducer 800khz do SS3D, wtedy również może okazać się, że Mega wcale nie jest takie mega, za to tańsze a to też ważne.