Skocz do zawartości
  • 0

Humminbird Helix 9, 10, 12 także Mega SI G2N / G3N / G4N

Paprykarz

Pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

Przejrzałem filmy. Metr od ekranu 12" to za daleko dla GoPro. Niewiele widać. :(

Wygląda to mniej więcej tak, tyle że bywa ich tyle, że nie mieszczą się na ekranie :) A w zasadzie to bywało, w sylwestra ostatnio pływałem po dwutygodniowej przerwie i ich nie namierzyłem niestety :(

post-65218-0-54720400-1546532743_thumb.png

A tu myślicie, że jest łódka z silnikiem zaburtowym?

post-65218-0-25376300-1546532844_thumb.png

A tu z sylwestrowego zwiedzania, sporo jest takich niezidentyfikowanych obiektów w głębszych partiach Odry i okolic.

post-65218-0-09700900-1546533032_thumb.png

Dużo ciekawych przedmiotów oglądam na ekranie, postaram się robić duuużo więcej screenów i się dzielić.

• Like 9

• 0

Słychać jak cholera. Nawet tutaj na forum była prezentacja/film jak sum umyka po włączeniu echosondy. Generalnie jednak na ławicach echo nie robi wrażenia a niektóre drapieżniki zachowują się jak sarny przy drodze które traktują samochód jako naturalne otoczenie które znają od urodzenia. Ja jednak po dopłynięciu na miejscówkę raczej echo wyłączam.

• Like 1

• 0

Patrząc na filmy z panoptix/livescope to ryby niespecjalnie się przejmują tymi dźwiękami, gdyby przeszkadzały im- odpłynęłyby a tak nie jest. Z drugiej strony w elektronice podlodowej jest zalecenie producenta HB, by dobierać siłę sygnału we flasherze do głębokości w sensie niezbyt mocno na płytkiej wodzie. 

• 0

Witam. Panowie ostantio robiłem aktualizację w moim helix 10.   po zrobiniu update nie czyta mi karty nie moge zrzutów robić i coś gps nie ogarnia tematu, zbiornik jak mam to pokazuje mi tylko połowe.   Może ktoś zauważył podobny problem ??  Posiada ktoś z was poprzednią aktualizację ?  wgrał bym i zobaczył czy będzie to samo.

• 0

Dobra, dobra- ale ja nie mam liveAC  i nie chcę się wymądrzać......ale widziałem na yt jak to robią ;)

Z tego co kojarzę, w opcjach liveAC trzeba włączyć tę funkcję i wtedy jest jakby kolejna warstwa mapy wyświetlana.

W sofcie pudełkowym, w wersji pro generujesz normalną mapę twardości/roślinności, eksportujesz ją na kartę i pojawi się ona w folderze BT i na echu uwidaczniasz ją wybierając kolejną warstwę w zakładce mapy.

O ile jeszcze tego nie zrobiłeś- oblukaj materiały DV

https://www.youtube.com/user/imonbass

oraz technological angler:

https://www.youtube.com/user/jasonhalfenoutdoors

• 0

A wiec.

Wchodzisz w Autochart, potem "Warstwa spodnia", ustawiasz na widoczny, 

post-51341-0-80166100-1559110368_thumb.png

Pojawia Ci się rodzaj "Rodzaj dna" , ustawiasz np. "Twardość dna" 

post-51341-0-94445500-1559110383_thumb.png

Ustawiasz przejrzystość jak Cię interesuje.

Przechodzisz do "Opcje twardości", tam ustawiasz paletę i inne bajery.

post-51341-0-94747800-1559110390_thumb.png

Poniżej przykład dla roślinności 

post-51341-0-97519400-1559110398_thumb.png

• Like 4