Paprykarz Opublikowano 23 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Października 2015 Ledwo co pokazały się na początku miesiąca modele Helix 7 a już jest zapowiedź większych modeli 9, 10, 12. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 karkoszek Opublikowano 3 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2019 (edytowane) Jak znajdę chwilę to wrzucę na YT filmik jak na mega SI namierzam okonie:)Raczej ciekawostkę niż instruktaż Edytowane 3 Stycznia 2019 przez karkoszek 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 cabage Opublikowano 3 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2019 Jakby chciało wyglądać tylko w połowie tak jak na filmiku, to i tak będę pod wrażeniem. Kupimy, potestujemy - zobaczymy.Zgadzam się z Tobą w 100% Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 karkoszek Opublikowano 3 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2019 Przejrzałem filmy. Metr od ekranu 12" to za daleko dla GoPro. Niewiele widać. Wygląda to mniej więcej tak, tyle że bywa ich tyle, że nie mieszczą się na ekranie A w zasadzie to bywało, w sylwestra ostatnio pływałem po dwutygodniowej przerwie i ich nie namierzyłem niestety A tu myślicie, że jest łódka z silnikiem zaburtowym? A tu z sylwestrowego zwiedzania, sporo jest takich niezidentyfikowanych obiektów w głębszych partiach Odry i okolic. Dużo ciekawych przedmiotów oglądam na ekranie, postaram się robić duuużo więcej screenów i się dzielić. 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 dziubas123 Opublikowano 4 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2019 a mnie ciekawi jeszcze jedno, jaki wpływ na ryby, ma rosnąca moc przetworników ?? czy ryba "odczuwa" w jakiś sposób fale odbite od siebie, czy je to płoszy, zależy to od gatunku ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Paprykarz Opublikowano 4 Stycznia 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2019 Słychać jak cholera. Nawet tutaj na forum była prezentacja/film jak sum umyka po włączeniu echosondy. Generalnie jednak na ławicach echo nie robi wrażenia a niektóre drapieżniki zachowują się jak sarny przy drodze które traktują samochód jako naturalne otoczenie które znają od urodzenia. Ja jednak po dopłynięciu na miejscówkę raczej echo wyłączam. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 4 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2019 Patrząc na filmy z panoptix/livescope to ryby niespecjalnie się przejmują tymi dźwiękami, gdyby przeszkadzały im- odpłynęłyby a tak nie jest. Z drugiej strony w elektronice podlodowej jest zalecenie producenta HB, by dobierać siłę sygnału we flasherze do głębokości w sensie niezbyt mocno na płytkiej wodzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 szczupak1 Opublikowano 8 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2019 (edytowane) Coś w tym jest bo jak nie chce mi się zabrać echa zawsze mam więcej brań. A na do wertikala używam najprostszego echo. Edytowane 8 Stycznia 2019 przez szczupak1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Robert Dorado Opublikowano 15 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2019 Mam pytanie - w połączeniu z silnikiem jest opcja że mogę płynąć po izobacie np 3m, więc czy to może być mapa zrobiona samemu czy musi to być jakaś firmówka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 15 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2019 Ten sposób użycia mapy na 100% możliwy jest poprzez mapę z programu Lakemaster Autochart i kartę Zero Lines.Pozostałe opcje czyli mapa na ZeroLines z funkcji LiveAutochart i karty Navionics -nie mam wiedzy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 IntruZ9 Opublikowano 18 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2019 Już testy g3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 18 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2019 Niechby dali test Megaimaging+ vs.Megaimaging, bo z filmu wynika, że częstotliwość mega daje większą detalizację niż niższa częstotliwość... a to jakby powiedzieć, żadna nowość. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Pietruk Opublikowano 1 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2019 Aktualizację mamy Panowie do 1.9 https://www.humminbird.com/support/software-updates/HELIX-10-CHIRP-MEGA-SI-GPS-G2N-v-1-840 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Marcin1991 Opublikowano 2 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2019 Ostatnio właśnie przybieram się to zrobić echo leży od 2 tyg w salonie. Ale już na kartę mam wrzuconego update:-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 karkoszek Opublikowano 27 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2019 jutro na kanalgratis pojawi się film z namierzaniem okoni na Solixie 12 mega si. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 karkoszek Opublikowano 30 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2019 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Marcin1991 Opublikowano 31 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2019 Witam. Panowie ostantio robiłem aktualizację w moim helix 10. po zrobiniu update nie czyta mi karty nie moge zrzutów robić i coś gps nie ogarnia tematu, zbiornik jak mam to pokazuje mi tylko połowe. Może ktoś zauważył podobny problem ?? Posiada ktoś z was poprzednią aktualizację ? wgrał bym i zobaczył czy będzie to samo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Pietruk Opublikowano 1 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2019 Zrób kopie punktów i tras czy co tam zbierasz. wyjmij karty i przywróć ustawienia fabryczne.Zobacz czy pomogło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 karkoszek Opublikowano 9 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2019 A tu myślicie, że jest łódka z silnikiem zaburtowym? S00006.PNG Nie bez powodu zacytowałem to zdjęcie.https://wszczecinie.pl/aktualnosci,na_dnie_odry_zachodniej_namierzono_nieznany_dotad_wrak,id-31770.html 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Intro Opublikowano 24 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2019 Jak w Helixie mega 10 wyświetlić twardość dna i roślinność? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Intro Opublikowano 28 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2019 Jak w Helixie mega 10 wyświetlić twardość dna i roślinność?Maciek proszony do tablicy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 29 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2019 Dobra, dobra- ale ja nie mam liveAC i nie chcę się wymądrzać......ale widziałem na yt jak to robią Z tego co kojarzę, w opcjach liveAC trzeba włączyć tę funkcję i wtedy jest jakby kolejna warstwa mapy wyświetlana.W sofcie pudełkowym, w wersji pro generujesz normalną mapę twardości/roślinności, eksportujesz ją na kartę i pojawi się ona w folderze BT i na echu uwidaczniasz ją wybierając kolejną warstwę w zakładce mapy.O ile jeszcze tego nie zrobiłeś- oblukaj materiały DVhttps://www.youtube.com/user/imonbassoraz technological angler:https://www.youtube.com/user/jasonhalfenoutdoors Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Pietruk Opublikowano 29 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2019 A wiec. Wchodzisz w Autochart, potem "Warstwa spodnia", ustawiasz na widoczny, Pojawia Ci się rodzaj "Rodzaj dna" , ustawiasz np. "Twardość dna" Ustawiasz przejrzystość jak Cię interesuje.Przechodzisz do "Opcje twardości", tam ustawiasz paletę i inne bajery. Poniżej przykład dla roślinności 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Intro Opublikowano 29 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2019 Dziękuję, co to jest ta przejrzystość? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Pietruk Opublikowano 29 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2019 (edytowane) Andrzej, poklikaj trochę, a wszystko stanie się jasne. Jest to widoczność warstw spodnich. Edytowane 29 Maja 2019 przez Pietruk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Pietruk Opublikowano 29 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2019 Andrzej, kartę 44XG mam w prawym slocie.W menu echa wybierz jak na obrazku. Widać że jest załadowana batymetria jeziora z Navionics, dodatkowo kolorowa ładna moja z AutoChart. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
Paprykarz
Ledwo co pokazały się na początku miesiąca modele Helix 7 a już jest zapowiedź większych modeli 9, 10, 12.
Top użytkownicy dla tego pytania
211
118
90
72
Popularne dni
28 Mar
37
23 Mar
32
11 Lip
24
31 Maj
21
Top użytkownicy dla tego pytania
Koza11 211 odpowiedzi
Pietruk 118 odpowiedzi
Paprykarz 90 odpowiedzi
karkoszek 72 odpowiedzi
Popularne dni
28 Mar 2017
37 odpowiedzi
23 Mar 2017
32 odpowiedzi
11 Lip 2017
24 odpowiedzi
31 Maj 2017
21 odpowiedzi
Popularne posty
karkoszek
Przejrzałem filmy. Metr od ekranu 12" to za daleko dla GoPro. Niewiele widać. Wygląda to mniej więcej tak, tyle że bywa ich tyle, że nie mieszczą się na ekranie A w zasadzie to bywało, w sylwe
wojto-ryba
Od tygodnia jestem szczęśliwym posiadaczem Helixa 12 ????Zdaje się że ten wątek będzie moim ulubionym miejscem które będę często odwiedzał ???? Prąd będzie pobierał z LifePo4-24Ah
wuran
trochę zdjęć z dzisiejszego pływania na głebszej wodzie Solix G2 plus Mega360 woda ze słaba przejrzystością, realny zasięg dziś był 18 metrów widok klasyczny z przetwornika z silnika dziobowego MK t
Opublikowane grafiki
1256 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi