Paprykarz Opublikowano 23 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Października 2015 Ledwo co pokazały się na początku miesiąca modele Helix 7 a już jest zapowiedź większych modeli 9, 10, 12. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Marcin1991 Opublikowano 29 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2019 Czyli nie dopracowane to jeszcze jak tak. Na dniach i ja zarzuca update i zobaczymy czy mam tak samo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 nodan Opublikowano 1 Września 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Września 2019 Ten Auto Contrast dla SI jest dla G2N ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 mario Opublikowano 1 Września 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Września 2019 Właśnie o aktualizacji dla G2N piszą powyżej koledzy Jaki dokładnie model echosondy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 ziolek Opublikowano 3 Września 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Września 2019 Witam kolegów. Orientuje się ktoś jakie kable będą potrzebne aby połączyć HB 10 Si g1 wraz z 360 z drugą HB10 MegaSi g3. Port enternet już mam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Pietruk Opublikowano 4 Września 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Września 2019 (edytowane) Tanio nie będzie, potrzebne Ci będzie trochę sprzętu dokupić i kabli, jeśli chcesz to wszystko razem połączyć. Sieć którą masz to pikuś do gry wstępnej z zabawą w NMEA 2000 na Humminbird.Poczytaj.https://www.humminbird.com/sites/humminbird_site/files/ethernet.pdf Edytowane 4 Września 2019 przez Pietruk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 ziolek Opublikowano 6 Września 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Września 2019 dzięki za schemat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Bielun22 Opublikowano 10 Września 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Września 2019 Czy helix10 drugiej generacji da sie polaczyc z helixem 3 generacji bez wiekszego problemu? Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Pietruk Opublikowano 10 Września 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Września 2019 Chcesz bez sieci NMEA 2000 łączyć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 nodan Opublikowano 10 Września 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Września 2019 Tak na szybko i na sucho. Wrzuciłem i ja, na moim koliberku jeszcze niedopracowane tłumaczenia dla wersji 10" G2N S00032.PNG S00033.PNG Bardzo za to spodobał mi się tryb Ice Fishing i jego możliwości konfiguracji szerokości stożka czy też częstotliwości (wcześnie nie wiem czy był i nie korzystałem) S00034.PNG S00035.PNG S00036.PNG S00037.PNG S00038.PNG Przy przejściu z trybu normalnego na Ice następuje restart echosondy, powrót również restart.I tu jest problem, gdyż po takiej zmianie trybu giną ustawienia, np. ustawienie zasięgu SI czy DI na 10m, uruchomienie Ice i powrót do normalności i trzeba od początku ustawiać zasięg, paletę i całą resztę.Przy normalnym wyłączenie i włączeniu brak tej przypadłości. Reszta testów na wodzie. Jak przejść na tryb ICE? Gdzie to znajdę w menu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Marcin1991 Opublikowano 10 Września 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Września 2019 Ostatnio odpaliłem na wodzie. Jak dobrze pamiętam to chyba w ustawieniach przetwornika. Będzie przejście na tryb podlodowy. Co do update związanego z auto dostrajaniem SI może ciut coś i polepszylo ale jak dla mnie bez szalu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Bielun22 Opublikowano 11 Września 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Września 2019 Chcesz bez sieci NMEA 2000 łączyć?Tak Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Pietruk Opublikowano 11 Września 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Września 2019 Tak Teoretycznie powinno zadziałać:Helix gen2 + 720074-1 + 720073-1 + 720074-1 + Helix gen3 A praktycznie, pewnie trzeba 408450-1 plus kabelki. Wyślij e-mail z zapytaniem do Humminbird z tą pierwsza wersją, czy to zadziała, odpowiadają po kilku dniach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Bielun22 Opublikowano 11 Września 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Września 2019 Teoretycznie powinno zadziałać:Helix gen2 + 720074-1 + 720073-1 + 720074-1 + Helix gen3 A praktycznie, pewnie trzeba 408450-1 plus kabelki. Wyślij e-mail z zapytaniem do Humminbird z tą pierwsza wersją, czy to zadziała, odpowiadają po kilku dniach.Tez mi sie wydaje ze trzeba erhernet box miec[emoji19] Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 ziolek Opublikowano 15 Września 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Września 2019 Orientuje się ktoś, kiedy wyjdzie gen4 Helixa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 16 Września 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Września 2019 Statystycznie co 2-3 lata coś nowego wychodzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 mario Opublikowano 16 Września 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Września 2019 A Gen 3 nie ma jeszcze roku - wyszła w połowie listopada 2018 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Jammaey Opublikowano 7 Października 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Października 2019 Jest jakaś osoba na forum która trudni się sprzedażą echosond Hummanbird? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 7 Października 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Października 2019 Radek, najlepszym sposobem na uzyskanie odpowiedzi jest złożenie oferty kupna w wątku stosownym na giełdzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 dziubas123 Opublikowano 10 Października 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Października 2019 Ma ktoś instrukcję PL do helixa 9" g3 był bym wdzięczny i nie chodzi mi o instrukcję ze strony normark !!był bym wdzięczny dziubas123@wp.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Paprykarz Opublikowano 10 Października 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Października 2019 No to jaką, jak nie od nich ? To przecież Normark jest dystrybutorem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 JJack Opublikowano 5 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2019 Witam! Temat co jakiś czas się pojawiał, ale pytam o konkretny model - Humminbird HELIX 9 CHIRP MEGA SI+ GPS G3NZastanawiam się nad kupnem tej echosondy z USA, bo będę tam przebywał akurat pod koniec roku.Stąd pytanie czy taka echosonda posiada jakieś blokady na tamtejsze rejony czy też jak wygląda sprawa map w tej echo.Różnica jest olbrzymia jeżeli chodzi o koszty Stąd się nad tym mocno zastanawiam.Prośba o info kogoś doświadczonego w temacie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 pietro Opublikowano 5 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2019 Jeśli będziesz tam troszkę dłużej, to zamów sobie na tamten adres z jakiegoś sklepu z Kanady wersję posiadającą system metryczny, do USA bez problemu wyślą. Ja tak ze 2 czy 3 lata temu zrobiłem. Wersje z USA blokady nie mają, ale posiadają tylko ichni system calowy,stopowo jardowy itd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 dziubas123 Opublikowano 5 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2019 No to jaką, jak nie od nich ? To przecież Normark jest dystrybutorem.dokładnie to tak jaka jest na stronie humminbirda tylko PLta z normarku nie jest identyczna. mam w formie papierowej wersję 532509-4EN_A w języku PL niestety uległa częściowemu przemoczeniu i chciałem sobie ją od nowa wydrukować (mogę skserować ale niestety ksero mam tylko mono) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Paprykarz Opublikowano 6 Listopada 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2019 No to jak masz w kolorze, to na dole strony jest numer telefonu do tłumacza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 dziubas123 Opublikowano 8 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2019 Mam takie szybkie pytanie.Jest w helix 9 mozliwosc w widoku 2d cofnięcia (obejrzenia histori) miejsc przez ktore już przeplynelismy?? W lowrencu i w elemencie jak wcisniemy strzałkę w lewo obraz przesuwa sie do tylu wraz z kursorem, natomiast w helicie jak wyskoczy kursor to mogę poruszac sie tylko po obszarze aktualnie widocznego ekranu. Wiem ze w helixie mozna nagrac trase ale nie o to mi chodzo Wysłane z mikrofalowki przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
Paprykarz
Ledwo co pokazały się na początku miesiąca modele Helix 7 a już jest zapowiedź większych modeli 9, 10, 12.
Top użytkownicy dla tego pytania
211
118
90
72
Popularne dni
28 Mar
37
23 Mar
32
11 Lip
24
31 Maj
21
Top użytkownicy dla tego pytania
Koza11 211 odpowiedzi
Pietruk 118 odpowiedzi
Paprykarz 90 odpowiedzi
karkoszek 72 odpowiedzi
Popularne dni
28 Mar 2017
37 odpowiedzi
23 Mar 2017
32 odpowiedzi
11 Lip 2017
24 odpowiedzi
31 Maj 2017
21 odpowiedzi
Popularne posty
karkoszek
Przejrzałem filmy. Metr od ekranu 12" to za daleko dla GoPro. Niewiele widać. Wygląda to mniej więcej tak, tyle że bywa ich tyle, że nie mieszczą się na ekranie A w zasadzie to bywało, w sylwe
wojto-ryba
Od tygodnia jestem szczęśliwym posiadaczem Helixa 12 ????Zdaje się że ten wątek będzie moim ulubionym miejscem które będę często odwiedzał ???? Prąd będzie pobierał z LifePo4-24Ah
wuran
trochę zdjęć z dzisiejszego pływania na głebszej wodzie Solix G2 plus Mega360 woda ze słaba przejrzystością, realny zasięg dziś był 18 metrów widok klasyczny z przetwornika z silnika dziobowego MK t
Opublikowane grafiki
1256 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi