Skocz do zawartości
  • 0

Humminbird Helix 9, 10, 12 także Mega SI G2N / G3N / G4N

Paprykarz

Pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

Tanio nie będzie, potrzebne Ci będzie trochę sprzętu dokupić i kabli, jeśli chcesz to wszystko razem połączyć. Sieć którą masz to pikuś do gry wstępnej z zabawą w NMEA 2000 na Humminbird.

Poczytaj.

https://www.humminbird.com/sites/humminbird_site/files/ethernet.pdf

Edytowane przez Pietruk

• 0

Tak na szybko i na sucho.

Wrzuciłem i ja, na moim koliberku jeszcze niedopracowane tłumaczenia dla wersji 10" G2N 

attachicon.gif S00032.PNGattachicon.gif S00033.PNG

Bardzo za to spodobał mi się tryb Ice Fishing i jego możliwości konfiguracji szerokości stożka czy też częstotliwości (wcześnie nie wiem czy był i nie korzystałem)

attachicon.gif S00034.PNGattachicon.gif S00035.PNGattachicon.gif S00036.PNGattachicon.gif S00037.PNGattachicon.gif S00038.PNG

Przy przejściu z trybu normalnego na Ice następuje restart echosondy, powrót również restart.

I tu jest problem, gdyż po takiej zmianie trybu giną ustawienia, np. ustawienie zasięgu SI czy DI na 10m, uruchomienie Ice i powrót do normalności i trzeba od początku ustawiać zasięg, paletę i całą resztę.

Przy normalnym wyłączenie i włączeniu brak tej przypadłości.

Reszta testów na wodzie.

Jak przejść na tryb ICE? Gdzie to znajdę w menu?

• 0

Tak

Teoretycznie powinno zadziałać:

Helix gen2 + 720074-1 + 720073-1 + 720074-1 + Helix gen3

A praktycznie, pewnie trzeba 408450-1 plus kabelki.

Wyślij e-mail z zapytaniem do Humminbird z tą pierwsza wersją, czy to zadziała, odpowiadają po kilku dniach.

• 0

Teoretycznie powinno zadziałać:

Helix gen2 + 720074-1 + 720073-1 + 720074-1 + Helix gen3

A praktycznie, pewnie trzeba 408450-1 plus kabelki.

Wyślij e-mail z zapytaniem do Humminbird z tą pierwsza wersją, czy to zadziała, odpowiadają po kilku dniach.

Tez mi sie wydaje ze trzeba erhernet box miec[emoji19]

Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka

• 0

Witam!

Temat co jakiś czas się pojawiał, ale pytam o konkretny model - Humminbird HELIX 9 CHIRP MEGA SI+ GPS G3N

Zastanawiam się nad kupnem tej echosondy z USA, bo będę tam przebywał akurat pod koniec roku.

Stąd pytanie czy taka echosonda posiada jakieś blokady na tamtejsze rejony czy też jak wygląda sprawa map w tej echo.

Różnica jest olbrzymia jeżeli chodzi o koszty :) Stąd się nad tym mocno zastanawiam.

Prośba o info kogoś doświadczonego w temacie.

• 0

Jeśli będziesz tam troszkę dłużej, to zamów sobie na tamten adres z jakiegoś sklepu z Kanady wersję posiadającą system metryczny, do USA bez problemu wyślą. Ja tak ze 2 czy 3 lata temu zrobiłem. Wersje z USA blokady nie mają, ale posiadają tylko ichni system calowy,stopowo jardowy itd.

• 0

No to jaką, jak nie od nich ? To przecież Normark jest dystrybutorem.

dokładnie to tak jaka jest na stronie humminbirda tylko PL

ta z normarku nie jest identyczna.

mam w formie papierowej wersję 532509-4EN_A  w języku PL    :D  :D  :D  :P  :P

niestety uległa częściowemu przemoczeniu i chciałem sobie ją od nowa wydrukować (mogę skserować ale niestety ksero mam tylko mono) 

• 0

Mam takie szybkie pytanie.

Jest w helix 9 mozliwosc w widoku 2d cofnięcia (obejrzenia histori) miejsc przez ktore już przeplynelismy?? W lowrencu i w elemencie jak wcisniemy strzałkę w lewo obraz przesuwa sie do tylu wraz z kursorem, natomiast w helicie jak wyskoczy kursor to mogę poruszac sie tylko po obszarze aktualnie widocznego ekranu. Wiem ze w helixie mozna nagrac trase ale nie o to mi chodzo :)

Wysłane z mikrofalowki przy użyciu Tapatalka