Skocz do zawartości
  • 0

Humminbird Helix 9, 10, 12 także Mega SI G2N / G3N / G4N

Paprykarz

Pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

Bez nagrania logów nie ma takiej możliwości- z tego co kojarze z moich helixowych przygód. Dlatego wielokrotnie powtarzam- nagrywać i jeszcze raz nagrywać. Nawet jak działa to równocześnie z LiveAC, to dane można spokojnie obejrzeć w Humviewerze i pozaznaczać waypointy, wyeksportować tracka do G.Earth.

Nawet po nagraniu danych na kartę bylejaką oglądanie nie jest specjalnie wygodne- ot, strzałki kierunkowe i trzeba pilnować przesuwającego się ekranu, bo pojedzie dalej.

Edytowane przez Maciej_K

• 0

Tak myślałem bo już przegrzebałem co się dało :) ale wolałem zapytać mądrzejszych.  B)  B)

Powiecie mi jeszcze czy warto zaktualizować do Software Update - HELIX 9 CHIRP MEGA SI+ GPS G3N v. 2.110 i czy nie ma z tym problemów, czy po aktualizacji nie strace języka polskiego ?? (z tego co pamiętam to nie ) ale wolę się upewnić :) ??

Edytowane przez dziubas123

• 0

tak, zapoznałem się co daje aktualizacja, natomiast czy mi to potrzebne nie wiem, nie wiem jak to się zachowuje (mam tu na myśli Dynamic Imaging Contrast), wolę się was doradzić czy ta aktualizacja ma sens i czy warto. poza tym często się zdarza, że nowa aktualizacja potrafi mieć błędy i do ich poprawy lepiej się wstrzymać. 

• 0

Kolejna też może mieć nowe błędy, tym tokiem rozumowania możesz nigdy nie zaktualizować echa.

Moim zdaniem aktualizacja zawiera ważne poprawki. 

Zrzuty ekranu po aktualizacji masz kilka stron wcześniej w tym wątku. 

Edytowane przez Pietruk

• 0

Polecam Wam stronę niemieckiego sklepu :

https://www.technik-fuer-angler.de/epages/63452625.sf/de_DE/?ObjectPath=/Shops/63452625/Products/597370

W tej chwili nie dostępny, ale trzeba zapytać o ew. termin dostawy.

Kupowałem u nich ploter HM 12" Mega G3N. Wcześniej złożyłem "zapytania ofertowe" w ok. 10-ciu polecanych sklepach w Europie.

Najlepsza oferta przyszła właśnie z tego sklepu. A teraz już wiem, że obsługa klienta w tym sklepie, jest na najwyższym poziomie, nawet biorąc pod uwagę wysokie i naprawdę rzadko spotykane na Polskim rynku, standardy Europejskie.

Ceny można, a nawet trzeba negocjować. Polecam.

• Like 1

• 0

Polecam Wam stronę niemieckiego sklepu :

https://www.technik-fuer-angler.de/epages/63452625.sf/de_DE/?ObjectPath=/Shops/63452625/Products/597370

W tej chwili nie dostępny, ale trzeba zapytać o ew. termin dostawy.

to nie ten produkt,, ten co wskazałeś to stare 360 a ja szukam Mega360, ten nowy ma większy zasięg (wreszccie akceptowalny bo jakieś 20-30m) MI chodzi o ten typ https://www.basspro.com/shop/en/humminbird-mega-360-imaging-transducer-kit-for-minn-kota-trolling-motors?searchTerm=Mega%20360

Edytowane przez wuran

• 0

OK. Dzięki za zwrócenie uwagi. Moje niedopatrzenie.

Faktycznie, wskazany przez Ciebie przetwornik to ten właściwy, współpracujący z Mega G3N.

Możliwości tego przetwornika przenoszą obrazowanie ploterów HM w inny wymiar - na wiosnę będzie dostępna pewnie większa ilość ofert.