Paprykarz Opublikowano 23 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Października 2015 Ledwo co pokazały się na początku miesiąca modele Helix 7 a już jest zapowiedź większych modeli 9, 10, 12. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 8 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2019 (edytowane) Bez nagrania logów nie ma takiej możliwości- z tego co kojarze z moich helixowych przygód. Dlatego wielokrotnie powtarzam- nagrywać i jeszcze raz nagrywać. Nawet jak działa to równocześnie z LiveAC, to dane można spokojnie obejrzeć w Humviewerze i pozaznaczać waypointy, wyeksportować tracka do G.Earth.Nawet po nagraniu danych na kartę bylejaką oglądanie nie jest specjalnie wygodne- ot, strzałki kierunkowe i trzeba pilnować przesuwającego się ekranu, bo pojedzie dalej. Edytowane 8 Listopada 2019 przez Maciej_K Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 dziubas123 Opublikowano 8 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2019 Kolego to jeszcze jedno pytanie do nagrywania jest wymagana karta zeroline czy wystarczy zwykla karta sd? Wysłane z mikrofalowki przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 8 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2019 Zwykle sd, na ZL też można, potem zgrać na kompa i oglądać do woli. Wysłane z mojego moto e5 plus przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 dziubas123 Opublikowano 13 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2019 powoli rozkminiam helixa 9 3g mam kolejne pytanie z którym nie mogę sobie poradzić.czy jest możliwość ustawienia widoków w poziomie tak żeby u góry było SI a na dole 2D bo ustawić SI i DI w ten sposób jest możliwość. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 13 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2019 Na stan mojej wiedzy w Helixach wybierasz tylko z listy dostępnych widoków łączonych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 dziubas123 Opublikowano 13 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2019 (edytowane) Tak myślałem bo już przegrzebałem co się dało ale wolałem zapytać mądrzejszych. Powiecie mi jeszcze czy warto zaktualizować do Software Update - HELIX 9 CHIRP MEGA SI+ GPS G3N v. 2.110 i czy nie ma z tym problemów, czy po aktualizacji nie strace języka polskiego ?? (z tego co pamiętam to nie ) ale wolę się upewnić ?? Edytowane 13 Listopada 2019 przez dziubas123 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Pietruk Opublikowano 13 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2019 Oczywiście że nie stracisz PL jak go miałeś. to przypadłość innych.Jeśli zapoznałeś się z tym co daje nowa aktualizacja i jest Ci to potrzebne to oczywiście że warto.Ja aktualizuję zawsze jak tylko się pojawi nowy firmware. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 dziubas123 Opublikowano 13 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2019 tak, zapoznałem się co daje aktualizacja, natomiast czy mi to potrzebne nie wiem, nie wiem jak to się zachowuje (mam tu na myśli Dynamic Imaging Contrast), wolę się was doradzić czy ta aktualizacja ma sens i czy warto. poza tym często się zdarza, że nowa aktualizacja potrafi mieć błędy i do ich poprawy lepiej się wstrzymać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Pietruk Opublikowano 13 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2019 (edytowane) Kolejna też może mieć nowe błędy, tym tokiem rozumowania możesz nigdy nie zaktualizować echa.Moim zdaniem aktualizacja zawiera ważne poprawki. Zrzuty ekranu po aktualizacji masz kilka stron wcześniej w tym wątku. Edytowane 13 Listopada 2019 przez Pietruk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 dziubas123 Opublikowano 13 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2019 źle mnie zrozumiałeś tez jestem zwolennikiem aktualizacji, bo po coś one są, tylko po prostu nie jestem specem w tej dziedzinie i nie chce być królikiem doświadczalnym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Pietruk Opublikowano 13 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2019 Doświadczenie zrobiłem już. Żyję, echo też.[emoji3] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Lukas_arts777 Opublikowano 6 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2020 Witam,Planuje zakup Helixa i pytanieCzym różni się HELIX 9' MSI+ G3N od HELIX 10' MSI+ G3N poza ceną i 1calem wielkości .Specyfikacja producenta w porównywarce podaje te same parametry poza wielkością ekranu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Patron Opublikowano 6 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2020 Z tego co kojarze to roznica jest wlasnie w wielkosci ekranu rozdzielczosc i cala reszta jest taka sama Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Pietruk Opublikowano 6 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2020 (edytowane) Panowie aktualizacja wyszła, poprawione błędy z poprzedniej aktualizacji i dodana obsługa 360 Mega . Usterek po jednodniowym pływaniu nie zauważyłem. Edytowane 6 Stycznia 2020 przez Pietruk 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 banziq Opublikowano 6 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2020 Panowie jaka jest różnica między solix 12 mega si gen2 a helix 12 mega si gen3 poza tym że solix ma ekran dotykowy? Parametry na papierze wyglądają podobnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Pietruk Opublikowano 6 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2020 Lepsza obsługa sieci, nie trzeba black box. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 wuran Opublikowano 7 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2020 Gdzieś w Polsce można kupić przetwornik do Mega360? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Pietruk Opublikowano 7 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2020 Bezpośrednio nie wiem, ale może spróbuj tu https://fishingpoint.pl/product-category/echosondy/ - mają trochę HB i może się dogadasz.Abo ebay czy amazon. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 trex Opublikowano 7 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2020 Polecam Wam stronę niemieckiego sklepu : https://www.technik-fuer-angler.de/epages/63452625.sf/de_DE/?ObjectPath=/Shops/63452625/Products/597370 W tej chwili nie dostępny, ale trzeba zapytać o ew. termin dostawy. Kupowałem u nich ploter HM 12" Mega G3N. Wcześniej złożyłem "zapytania ofertowe" w ok. 10-ciu polecanych sklepach w Europie.Najlepsza oferta przyszła właśnie z tego sklepu. A teraz już wiem, że obsługa klienta w tym sklepie, jest na najwyższym poziomie, nawet biorąc pod uwagę wysokie i naprawdę rzadko spotykane na Polskim rynku, standardy Europejskie. Ceny można, a nawet trzeba negocjować. Polecam. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 wuran Opublikowano 7 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2020 (edytowane) Polecam Wam stronę niemieckiego sklepu : https://www.technik-fuer-angler.de/epages/63452625.sf/de_DE/?ObjectPath=/Shops/63452625/Products/597370 W tej chwili nie dostępny, ale trzeba zapytać o ew. termin dostawy. to nie ten produkt,, ten co wskazałeś to stare 360 a ja szukam Mega360, ten nowy ma większy zasięg (wreszccie akceptowalny bo jakieś 20-30m) MI chodzi o ten typ https://www.basspro.com/shop/en/humminbird-mega-360-imaging-transducer-kit-for-minn-kota-trolling-motors?searchTerm=Mega%20360 Edytowane 7 Stycznia 2020 przez wuran Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 trex Opublikowano 7 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2020 OK. Dzięki za zwrócenie uwagi. Moje niedopatrzenie. Faktycznie, wskazany przez Ciebie przetwornik to ten właściwy, współpracujący z Mega G3N. Możliwości tego przetwornika przenoszą obrazowanie ploterów HM w inny wymiar - na wiosnę będzie dostępna pewnie większa ilość ofert. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Intro Opublikowano 7 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2020 Czy ten przetwornik współpracuje z Helix 10 mega G2N? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Pietruk Opublikowano 7 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2020 (edytowane) Tak, ale musisz zrobić aktualizację o której pisałem wyżej. A i jeszcze sieć potrzebna. Edytowane 7 Stycznia 2020 przez Pietruk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Intro Opublikowano 7 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2020 W poprzedniej wersji oprogramowania w symulacji był 360, teraz u mnie jest tylko czarne kółko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Kwasiek Opublikowano 10 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2020 Wypadku HB 9 i 10 rozmiar akurat nie ma znaczenia oba są w tej samej budzie, inne ekrany. Jeżeli mieścisz 9 tkę, to nie ma żadnych problemów z 10 tką.10 ma większą obudowe to nie to samo co 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
Paprykarz
Ledwo co pokazały się na początku miesiąca modele Helix 7 a już jest zapowiedź większych modeli 9, 10, 12.
Top użytkownicy dla tego pytania
211
118
90
72
Popularne dni
28 Mar
37
23 Mar
32
11 Lip
24
31 Maj
21
Top użytkownicy dla tego pytania
Koza11 211 odpowiedzi
Pietruk 118 odpowiedzi
Paprykarz 90 odpowiedzi
karkoszek 72 odpowiedzi
Popularne dni
28 Mar 2017
37 odpowiedzi
23 Mar 2017
32 odpowiedzi
11 Lip 2017
24 odpowiedzi
31 Maj 2017
21 odpowiedzi
Popularne posty
karkoszek
Przejrzałem filmy. Metr od ekranu 12" to za daleko dla GoPro. Niewiele widać. Wygląda to mniej więcej tak, tyle że bywa ich tyle, że nie mieszczą się na ekranie A w zasadzie to bywało, w sylwe
wojto-ryba
Od tygodnia jestem szczęśliwym posiadaczem Helixa 12 ????Zdaje się że ten wątek będzie moim ulubionym miejscem które będę często odwiedzał ???? Prąd będzie pobierał z LifePo4-24Ah
wuran
trochę zdjęć z dzisiejszego pływania na głebszej wodzie Solix G2 plus Mega360 woda ze słaba przejrzystością, realny zasięg dziś był 18 metrów widok klasyczny z przetwornika z silnika dziobowego MK t
Opublikowane grafiki
1256 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi