Paprykarz Opublikowano 23 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Października 2015 Ledwo co pokazały się na początku miesiąca modele Helix 7 a już jest zapowiedź większych modeli 9, 10, 12. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 LASOTA1974 Opublikowano 22 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2020 Poczekaj z tą aktualizacja bo się okazało ze wypuścili bubla i niektóre jednostki podczas akualizacji sie zawieszały powodując uszkodzenie sondy. Dlatego usunięto to ze strony głównej. Takie informacje widziałem na Facebooku na profilu głównym Humminbirda. PozdrMDzięki za info... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 kostom63 Opublikowano 23 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2020 Po zapisaniu punktu na wodzie i wyłączeniu echosondy nie zapamiętuje ich na liście punktów możliwe że to brak aktualizacji.Mam to samo z takiej samej echosondzie. Najpierw zgubiła ze 3 waipointy potem ze poprawnie, a od 4 dni jak jestem na urlopie pamięta tylko do momentu wyłączeniaTomek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 tomi81 Opublikowano 25 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2020 (edytowane) W temacie ostatniego update’a oprogramowania i map dla Helixa 9 Mega SI+ GP 3 GEN (software 2.280, base map 1.031) - update zakończony poprawnie. Mam jednak problem z parowaniem terminala po BT (iOS 13.6) - podczas parowania następuje reset echa i przywracanie ustawień fabrycznych. Na Androidzie jest niewiele lepiej (tzn udaje się sparować, jednakże próba podłączenia do Fishsmarta także powoduje reset i przywrócenie ustawień fabrycznych. Testy na wodzie w następnym tygodniu - zobaczymy jakie jeszcze niespodzianki się pojawią :-/ Edytowane 25 Lipca 2020 przez tomi81 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 l0co Opublikowano 28 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2020 czesc. nie wierze ,ze temat nie był tu poruszany i pewnie nie dltego nie moge go znalezc. Czy udalo sie komus z kolegow przeniesc punkty gps z garmina do helixa 9 g2n ? Postepuje zgodnie z instrukcją programu HUMMINBIRD PC w ktorym widze zaciagniete pkt z garmina ,, robie upload i ...nic.Po wlozeniu karty do echa wciaz uparcie brak tych punktow a wiem ze na niej są bo zaciagniecie tych punktow z tej karty do komp działa. pomocy inaczej mam jakies 500 pkt do przeklepania 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 mario Opublikowano 28 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2020 Pisałem już o tym w wątku dot. echosond Garmin:eksportujesz z Garmina w formacie .gpx przy użyciu programu Garmin HomePort i konwertujesz na format .hwr używając GPSBabel, następnie na karcie SD umieszczasz w folderze nazwanym 'MATRIX' - to bardzo ważne, inaczej Humminbird ich nie zobaczy. HB nie przyjmie formatu .gpx z Garmina, potrzebuje formatu .hwr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 28 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2020 Pisałem już o tym w wątku dot. echosond Garmin:eksportujesz z Garmina w formacie .gpx przy użyciu programu Garmin HomePort i konwertujesz na format .hwr używając GPSBabel, następnie na karcie SD umieszczasz w folderze nazwanym 'MATRIX' - to bardzo ważne, inaczej Humminbird ich nie zobaczy. HB nie przyjmie formatu .gpx z Garmina, potrzebuje formatu .hwrMario mnie uprzedził, ale ja bez homeporta przesłałem, export na sd zwykłe poprzez zarządzanie danymi-zapisz na karcie-gpx a wtedy już klasycznie poprzez GPSBabel do .hwr i matrixa na sd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 dziubas123 Opublikowano 29 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2020 Tez jestem ciekaw nowej aktualizacji ale jeszcze sie wstrzymam, jakk juz ktos ma to chcetnie posłucham czy nie ma jakkis bubli Wysłane z mikrofalowki przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 l0co Opublikowano 30 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2020 Mario mnie uprzedził, ale ja bez homeporta przesłałem, export na sd zwykłe poprzez zarządzanie danymi-zapisz na karcie-gpx a wtedy już klasycznie poprzez GPSBabel do .hwr i matrixa na sdNadal bez skutku pomimo postepowania zgodnie z instrukcją kolegów. Czy plik powinien mieć jakąś okresloną nazwę ? Może są jakies ograniczenia ilości punktów ( mam ich ponad 900 ).CZy w tym katalogu moze byc wiecej plików HWR ( zastałem w nim istniejacy plik DATA.HWR ) i echo czyta dane z nich wszystkich ?Czy samo umieszczenie pliku HWR w katalogu MATRIX wystarczy czy moze trzeba jakos wymusić jego odczyt przez echo ? W garminie tak jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Melanzyk Opublikowano 14 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2020 Siemanko. Szybkie pytanie. Posiadam Helix 9g3n MEGA i stoję przed zakupem Minn Kota Terrova I-Pilot link. Czy potrzebuje coś jeszcze do podłączenia ze sobą sondy i silnika czy wszystko już będzie w zestawie? Dzięki PozdrM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 karkoszek Opublikowano 14 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2020 Ewentualnie przedłużka do kabla w zależności od tego jak daleko masz sondę od silnika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 LASOTA1974 Opublikowano 18 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2020 Witam Czy ktoś ostatnio już aktualizował może Humminbird Helix 7 Chirp SI G2 nowymi aktualizacjami dostępnymi na stronie producenta. Próbowałem wykonać aktualizację i niestety urządzenie przerywa aktualizowanie po wcześniejszym ściągnięciu plików zgodnie z instrukcją na kartę SD. Wiem że wcześniej były problemy z aktualizacją i Humminnbird miał ją poprawić w tym modelu..ciekawe czy skutecznie??? Będę wdzięczny za wszelkie informacje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 kostom63 Opublikowano 20 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2020 Witam Poszukuję ostatniej aktualizacji do Humminbird Helix 7x Chirp SI GPS G2 bo na stronie Humminbird na chwilę obecną jest niedostępna. Chciałem dokonać aktualizacji bo od momentu kupna ponad 2lata nie była aktualizowana. Po zapisaniu punktu na wodzie i wyłączeniu echosondy nie zapamiętuje ich na liście punktów możliwe że to brak aktualizacji. Będę wdzięczny za pomoc.. ;-)Mnie pomógł kolega esox1972 Tomek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 karkoszek Opublikowano 30 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2020 Wczoraj zrobiłem kilka screenów w trakcie pływania 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 30 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2020 Wczoraj zrobiłem kilka screenów w trakcie pływania S00036.PNG S00037.PNGAleś go przeciął Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 karkoszek Opublikowano 30 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2020 No przypadkowo to najechałem, nie miałem czasu i na drugim napłynięciu w trakcie zmieniałem kąt, przez co się wygiął Kiedyś jak będę w okolicy to porządnie to ostrzelam wzdłuż. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 marioligi Opublikowano 8 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Września 2020 Sprawdziliście może jak to jest z połączeniami pomiędzy Helix G2N i Helix G3N - wyoglądałem, że do dwóch urządzeń wystarcza połączenie kablowe, a przy trzech lub więcej urządzeniach potrzebny ethernet box.( Z tym że nie wiem czy były to różne generacje.)Pytanie jak to się ma to różnych wersji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Intro Opublikowano 20 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Września 2020 (edytowane) W opcji Mapa HB są wyróżnienia 1,minimum wyróżnienia 1 i maksimum wyróżnienia 1. Może ktoś napisze co to oznacza.Jeszcze proszę o funkcję kolor głębokości jak macie ustawiony. Edytowane 20 Września 2020 przez Intro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Lukas_arts777 Opublikowano 20 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Września 2020 Cześć, Zapisałem kilka recordów z pływania. Mają one rozszerzenie .SON . Czym to odczytać na PC Windows 10 ??Ze zdjęciami nie ma problemu , PNG....Z góry dziekuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 20 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Września 2020 Cześć, Zapisałem kilka recordów z pływania. Mają one rozszerzenie .SON . Czym to odczytać na PC Windows 10 ??Ze zdjęciami nie ma problemu , PNG....Z góry dziekujęKompleksowo o tej sprawie- w wariancie za free:https://sonaryimapy.blogspot.com/2020/09/humviewer-przegladarka-echogramow-od.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Lukas_arts777 Opublikowano 21 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Września 2020 Kompleksowo o tej sprawie- w wariancie za free:https://sonaryimapy.blogspot.com/2020/09/humviewer-przegladarka-echogramow-od.htmlSiemka, dzięki, ciekawe, alenadal to nic nie zmienia, plików .son jak nie można było odtworzyć tak dalej nie można . Program potrzebuje .dat , a ja mam tylko pliki .soncoś robie nie tak Help, dzięki !! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 21 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Września 2020 Siemka, dzięki, ciekawe, alenadal to nic nie zmienia, plików .son jak nie można było odtworzyć tak dalej nie można . Program potrzebuje .dat , a ja mam tylko pliki .soncoś robie nie tak Help, dzięki !!Jeżeli robisz zapis sonaru na dowolnej karcie sd,tworzy się tam katalog Record, w którym są foldery R00.... zawierające .son. Pliki .dat są poniżej tych folderów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 flymar Opublikowano 25 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Września 2020 Pytanie pewnie banalne, ale chciałbym zrobić to pierwszy raz.Odkupiłem Helix 10 G2 z drugiej ręki.Prawie nie używałem nawigacji, ale ostatnio wyświetlił sie komunikat o nadpisywaniu nowych danych/utracie poprzednich -rozumiem ,że pierwszy właściciel ustawił zapisywanie śladów.Chciałbym w warunkach domowych to wyczyścić.Czy pracujący przetwornik może w tym czasie leżeć poprostu na podłłodze?czy lepiej w wodzie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 dziubas123 Opublikowano 25 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Września 2020 Możesz wyłączyć przetwornik, tylko chyba przy wyłączonym znikają niektóre opcje, zresztą jeśli to nie trwa długo przetwornikowi nie powinno się nic stać ja jak coś kombinuje to trenuje na symulatorze, a potem robię na normalnym trybie Wysłane z mojego ELE-L29 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 flymar Opublikowano 25 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Września 2020 Raczej będzie to trwało długo-jak pisałem chcę to robić po raz pierwszy.Nie będę kombinował z obrazowaniem, tylko z menu nawigacji.Chcę zobaczyć możliwości zapisu/kasowania tras ,waypointów.Można wyłączyć pracę przetwornika? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Marcin1991 Opublikowano 25 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Września 2020 Można wyłączyć ale ogranicza to ilość fikcji. Weź wiaderko wody jak boisz się o przetwornik. Najleiej przywróć ustawienia fabryczne tak na początek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
Paprykarz
Ledwo co pokazały się na początku miesiąca modele Helix 7 a już jest zapowiedź większych modeli 9, 10, 12.
Top użytkownicy dla tego pytania
211
118
90
72
Popularne dni
28 Mar
37
23 Mar
32
11 Lip
24
31 Maj
21
Top użytkownicy dla tego pytania
Koza11 211 odpowiedzi
Pietruk 118 odpowiedzi
Paprykarz 90 odpowiedzi
karkoszek 72 odpowiedzi
Popularne dni
28 Mar 2017
37 odpowiedzi
23 Mar 2017
32 odpowiedzi
11 Lip 2017
24 odpowiedzi
31 Maj 2017
21 odpowiedzi
Popularne posty
karkoszek
Przejrzałem filmy. Metr od ekranu 12" to za daleko dla GoPro. Niewiele widać. Wygląda to mniej więcej tak, tyle że bywa ich tyle, że nie mieszczą się na ekranie A w zasadzie to bywało, w sylwe
wojto-ryba
Od tygodnia jestem szczęśliwym posiadaczem Helixa 12 ????Zdaje się że ten wątek będzie moim ulubionym miejscem które będę często odwiedzał ???? Prąd będzie pobierał z LifePo4-24Ah
wuran
trochę zdjęć z dzisiejszego pływania na głebszej wodzie Solix G2 plus Mega360 woda ze słaba przejrzystością, realny zasięg dziś był 18 metrów widok klasyczny z przetwornika z silnika dziobowego MK t
Opublikowane grafiki
1256 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi