Paprykarz Opublikowano 23 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Października 2015 Ledwo co pokazały się na początku miesiąca modele Helix 7 a już jest zapowiedź większych modeli 9, 10, 12. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 karkoszek Opublikowano 22 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Października 2020 No to 12, większy ekran i większa rozdzielczość 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Paprykarz Opublikowano 23 Października 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Października 2020 Tylko, że przy 12 calach robi się duża różnica w cenie. A przy 9-10 po prostu żal nie kupić 10. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Majki7878 Opublikowano 23 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Października 2020 Dokładnie 9cali można wynegocjować za 6100 , a jednak za 12" trzeba dać 12tyś muszę przemyśleć czy naprawdę 12 jest mi tak bardzo potrzebna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Wojciech_B Opublikowano 23 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Października 2020 Tylko, że przy 12 calach robi się duża różnica w cenie. A przy 9-10 po prostu żal nie kupić 10. różnica pomiędzy 9 a 10 cali to to średnio 1500 zł za jeden cal bez zmiany rozdziałki. Warto dokładać ? Dokładnie 9cali można wynegocjować za 6100 , a jednak za 12" trzeba dać 12tyś muszę przemyśleć czy naprawdę 12 jest mi tak bardzo potrzebna Zamiast 12tki kupić dwie 9tki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Paprykarz Opublikowano 23 Października 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Października 2020 Dołożyłem bez mrugnięcia okiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Wojciech_B Opublikowano 23 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Października 2020 Dołożyłem bez mrugnięcia okiem Ok pytałem się bez złośliwości Bo sam się zastanawiam co zrobić jak wyjdzie G4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 23 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Października 2020 Ok pytałem się bez złośliwości Bo sam się zastanawiam co zrobić jak wyjdzie G4 G4 już jest w USA, ale realnie jako single unit niewiele wnosi- ten sam przetwornik, więcej CPU Teraz trwa oczekiwanie na przetwornik typu Live od HB, z którym tylko G4 i SolixG3 ma być kompatybilny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Paprykarz Opublikowano 23 Października 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Października 2020 Dla mnie była kluczowa wielkość obudowy, która w 9 i 10 była taka sama. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Wojciech_B Opublikowano 23 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Października 2020 G4 już jest w USA, ale realnie jako single unit niewiele wnosi- ten sam przetwornik, więcej CPU Teraz trwa oczekiwanie na przetwornik typu Live od HB, z którym tylko G4 i SolixG3 ma być kompatybilny. Ichniejszy live jest właśnie powodem mojego zainteresowania. Mam tylko nadzieje, że nie dowalą ceny z kosmosu Lepsze CPU zawsze daję możliwości w kierunku używania nowocześniejszych przetworników. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Paprykarz Opublikowano 23 Października 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Października 2020 A wracając jeszcze na chwilę do ilości cali i rozdzielczości w helixach G3, to 5 calowy Helix również ma tą samą rozdzielczość co 9 czyli 480 x800, dopiero 10 ma 600 x 1024 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 23 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Października 2020 Ichniejszy live jest właśnie powodem mojego zainteresowania. Mam tylko nadzieje, że nie dowalą ceny z kosmosu Lepsze CPU zawsze daję możliwości w kierunku używania nowocześniejszych przetworników. Jest jedna niedogodność z ichniejszymi systemami- średnio sprawdzają się na głębszej wodzie u nas. A co do CPU- pewnie tak, ale skoro nie zmieniono ekranów, może być problem na Helixach by uzyskać ewentualne "Wow" z tymi nowymi sprzętami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 23 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Października 2020 A wracając jeszcze na chwilę do ilości cali i rozdzielczości w helixach G3, to 5 calowy Helix również ma tą samą rozdzielczość co 9 czyli 480 x800, dopiero 10 ma 600 x 1024Krzysiek, od 8 cali w G3 jest 600pxl w pionie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Paprykarz Opublikowano 23 Października 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Października 2020 Fakt, źle spojrzałem w instrukcji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Wojciech_B Opublikowano 23 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Października 2020 Jest jedna niedogodność z ichniejszymi systemami- średnio sprawdzają się na głębszej wodzie u nas. A co do CPU- pewnie tak, ale skoro nie zmieniono ekranów, może być problem na Helixach by uzyskać ewentualne "Wow" z tymi nowymi sprzętami. o jakich głębokościach mowa ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Majki7878 Opublikowano 23 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Października 2020 Namieszałem sobie w głowie, bo jak miałem jasny cel, że po skończonej kwarantannie kupuję helixa teraz jestem w rozterce... W jednym sklepie element 12 jest w promocyjnej cenie i kosztuje tylke co helix10. Miał ktoś z was styczność z tymi sonarami i może mi pomóc w wyborcze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Pietruk Opublikowano 23 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Października 2020 Jak nie wiążesz przyszłości z silnikiem w postaci marki MK, nie chcesz ładnych kolorowych map, nie masz doświadczenia z bocznym, a jedynie chcesz duży ekran.To weź Element. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Majki7878 Opublikowano 23 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Października 2020 Zależy mi właśnie na bocznym głównie... Widziałem u satiego jak na wodzie 1.3m helix7 pokazywał mu ładnie ryby na 20metrze , a kolegi element na 2m wodzie ogarnia 15m. Mapy w elemencie są marne i reakcja gpsu jest wolniejsza niż w moim garminie strikerze Dzięki wszystkim za pomocne komentarze jednak zostaje przy helixie 10" Pozdro!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 23 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Października 2020 Namieszałem sobie w głowie, bo jak miałem jasny cel, że po skończonej kwarantannie kupuję helixa teraz jestem w rozterce... W jednym sklepie element 12 jest w promocyjnej cenie i kosztuje tylke co helix10.Miał ktoś z was styczność z tymi sonarami i może mi pomóc w wyborcze?Tak jak Piotr napisał- chcesz duży ekran, z dobrym trybem tradycyjnym oraz Di, weź Elementa. Jak szukasz jakości w SI - Helix, który ma równie dobry tryb sonaru tradycyjnego, produkcję obrazu bdb i zasięg w wysokich khz, którego nie da ci Element. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 raven88 Opublikowano 23 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Października 2020 A ile ten Helix 10 ma kosztować? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Pietruk Opublikowano 23 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Października 2020 W HB w SI trzeba poklikać aby zobaczyć to co się chce zobaczyć. Dlatego pisałem o doświadczeniu. Cena Helixa jest w sklepach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 raven88 Opublikowano 24 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Października 2020 W HB w SI trzeba poklikać aby zobaczyć to co się chce zobaczyć. Dlatego pisałem o doświadczeniu. Cena Helixa jest w sklepach. Poważnie? Chodziło mi ile @Majki7878 ma zapłacić, i coś podesłać żeby nie przepłacił. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Majki7878 Opublikowano 24 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Października 2020 Helixa 10" Znalazłem za 8tyś myślę, że cenę można trochę wynegocjować. W tamtym tygodniu za helixa 9" kolega zapłacił 6100. Do tego trzeba doliczyć koszt karty zero. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Intro Opublikowano 25 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Października 2020 Jak macie ustawioną prędkość płynięcia na Helixie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Paprykarz Opublikowano 29 Października 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Października 2020 Witam , wgrałem nową aktualizację do mojej 9 i mam problem z basemap 1.31 nie chce się instalować pomocy!!Czy udało się komuś rozwiązać problem z utratą mapy bazowej ? Od kilku osób słyszałem, że po wgraniu aktualizacji zgodnie z procedurą opisaną na stronie Humminbirda mają ten problem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Paprykarz Opublikowano 29 Października 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Października 2020 Z tego co czytam, to problem polega na tym, że wraz z aktualizacją 2.280 na tej samej karcie SD, jednocześnie powinna znaleźć się aktualizacja mapy bazowej 1.031 w postaci wypakowanych na kartę plików. Dalej urządzenie samo przeprowadzi prawidłową aktualizację. Błąd niestety skutkuje trwałą utratą mapy bazowej i brakiem możliwości jej dogrania. Poproszę o info, czy tak udało się komuś przeprowadzić udaną aktualizację. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
Paprykarz
Ledwo co pokazały się na początku miesiąca modele Helix 7 a już jest zapowiedź większych modeli 9, 10, 12.
Top użytkownicy dla tego pytania
211
118
90
72
Popularne dni
28 Mar
37
23 Mar
32
11 Lip
24
31 Maj
21
Top użytkownicy dla tego pytania
Koza11 211 odpowiedzi
Pietruk 118 odpowiedzi
Paprykarz 90 odpowiedzi
karkoszek 72 odpowiedzi
Popularne dni
28 Mar 2017
37 odpowiedzi
23 Mar 2017
32 odpowiedzi
11 Lip 2017
24 odpowiedzi
31 Maj 2017
21 odpowiedzi
Popularne posty
karkoszek
Przejrzałem filmy. Metr od ekranu 12" to za daleko dla GoPro. Niewiele widać. Wygląda to mniej więcej tak, tyle że bywa ich tyle, że nie mieszczą się na ekranie A w zasadzie to bywało, w sylwe
wojto-ryba
Od tygodnia jestem szczęśliwym posiadaczem Helixa 12 ????Zdaje się że ten wątek będzie moim ulubionym miejscem które będę często odwiedzał ???? Prąd będzie pobierał z LifePo4-24Ah
wuran
trochę zdjęć z dzisiejszego pływania na głebszej wodzie Solix G2 plus Mega360 woda ze słaba przejrzystością, realny zasięg dziś był 18 metrów widok klasyczny z przetwornika z silnika dziobowego MK t
Opublikowane grafiki
1256 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi