Skocz do zawartości
  • 0

Humminbird Helix 9, 10, 12 także Mega SI G2N / G3N / G4N

Paprykarz

Pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

Tylko, że przy 12 calach robi się duża różnica w cenie. A przy 9-10 po prostu żal nie kupić 10.

różnica pomiędzy 9 a 10 cali to to średnio 1500 zł za jeden cal bez zmiany rozdziałki. Warto dokładać ? 

Dokładnie 9cali można wynegocjować za 6100 , a jednak za 12" trzeba dać 12tyś   muszę przemyśleć czy naprawdę 12 jest mi tak bardzo potrzebna 

Zamiast 12tki kupić dwie 9tki :) 

• 0

Ok pytałem się bez złośliwości :) Bo sam się zastanawiam co zrobić jak wyjdzie G4 :D

G4 już jest w USA, ale realnie jako single unit niewiele wnosi- ten sam przetwornik, więcej CPU  Teraz trwa oczekiwanie na przetwornik typu Live od HB, z którym tylko G4 i SolixG3 ma być kompatybilny. 

• 0

G4 już jest w USA, ale realnie jako single unit niewiele wnosi- ten sam przetwornik, więcej CPU  Teraz trwa oczekiwanie na przetwornik typu Live od HB, z którym tylko G4 i SolixG3 ma być kompatybilny. 

Ichniejszy live jest właśnie powodem mojego zainteresowania. Mam tylko nadzieje, że nie dowalą ceny z kosmosu :) 

Lepsze CPU zawsze daję możliwości w kierunku używania nowocześniejszych przetworników.  

• 0

Ichniejszy live jest właśnie powodem mojego zainteresowania. Mam tylko nadzieje, że nie dowalą ceny z kosmosu :)

Lepsze CPU zawsze daję możliwości w kierunku używania nowocześniejszych przetworników.  

Jest jedna niedogodność z ichniejszymi systemami- średnio sprawdzają się na głębszej wodzie u nas. 

A co do CPU- pewnie tak, ale skoro nie zmieniono ekranów, może być problem na Helixach by uzyskać ewentualne "Wow" z tymi nowymi sprzętami. 

• 0

Jest jedna niedogodność z ichniejszymi systemami- średnio sprawdzają się na głębszej wodzie u nas. 

A co do CPU- pewnie tak, ale skoro nie zmieniono ekranów, może być problem na Helixach by uzyskać ewentualne "Wow" z tymi nowymi sprzętami. 

o jakich głębokościach mowa  ?

• 0

Namieszałem sobie w głowie, bo jak miałem jasny cel, że po skończonej kwarantannie kupuję helixa teraz jestem w rozterce... W jednym sklepie element 12 jest w promocyjnej cenie i kosztuje tylke co helix10.

Miał ktoś z was styczność z tymi sonarami i może mi pomóc w wyborcze?

• 0

Zależy mi właśnie na bocznym głównie... Widziałem u satiego jak na wodzie 1.3m helix7 pokazywał mu ładnie ryby na 20metrze , a kolegi element na 2m wodzie ogarnia 15m. Mapy w elemencie są marne i reakcja gpsu jest wolniejsza niż w moim garminie strikerze Dzięki wszystkim za pomocne komentarze jednak zostaje przy helixie 10"

Pozdro!!!

• 0

Namieszałem sobie w głowie, bo jak miałem jasny cel, że po skończonej kwarantannie kupuję helixa teraz jestem w rozterce... W jednym sklepie element 12 jest w promocyjnej cenie i kosztuje tylke co helix10.

Miał ktoś z was styczność z tymi sonarami i może mi pomóc w wyborcze?

Tak jak Piotr napisał- chcesz duży ekran, z dobrym trybem tradycyjnym oraz Di, weź Elementa. Jak szukasz jakości w SI - Helix, który ma równie dobry tryb sonaru tradycyjnego, produkcję obrazu bdb i zasięg w wysokich khz, którego nie da ci Element. 

• 0

Witam , wgrałem nową aktualizację do mojej 9 i mam problem z basemap 1.31 nie chce się instalować pomocy!!

Czy udało się komuś rozwiązać problem z utratą mapy bazowej ? Od kilku osób słyszałem, że po wgraniu aktualizacji zgodnie z procedurą opisaną na stronie Humminbirda mają ten problem.

• 0

Z tego co czytam, to problem polega na tym, że wraz z aktualizacją 2.280 na tej samej karcie SD, jednocześnie powinna znaleźć się aktualizacja mapy bazowej 1.031 w postaci wypakowanych na kartę plików. Dalej urządzenie samo przeprowadzi prawidłową aktualizację. Błąd niestety skutkuje trwałą utratą mapy bazowej i brakiem możliwości jej dogrania. Poproszę o info, czy tak udało się komuś przeprowadzić udaną aktualizację.