Paprykarz Opublikowano 23 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Października 2015 Ledwo co pokazały się na początku miesiąca modele Helix 7 a już jest zapowiedź większych modeli 9, 10, 12. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Pietruk Opublikowano 29 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Października 2020 Udało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Paprykarz Opublikowano 29 Października 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Października 2020 Dzięki za info. A procedura przeprowadzona tak jak opisałem ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Pietruk Opublikowano 29 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Października 2020 Robiłem wg instrukcji ze strony HB, zaraz po ukazaniu się aktualizacji, wiec dość dawno i nie pamiętam wiele.Nie było żadnych problemów bo jak widać działa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 mariusz.w Opublikowano 3 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2020 Przeprowadziłem aktualizacje według instrukcji ze strony HB i działa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Lucas 235 Opublikowano 12 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2020 Dla mnie była kluczowa wielkość obudowy, która w 9 i 10 była taka sama. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Lucas 235 Opublikowano 12 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2020 Wielkośc obudowy w 9 i 10 nie jest taka sama! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Paprykarz Opublikowano 12 Listopada 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2020 Miałem w rękach obie wersje generacji drugiej i jakoś nie bardzo się różniły wielkością. Instrukcja na stronie 306 podaje rozmiar 180,7 mm na 341,38 dla 10 i na stronie 280 dla 9 ten sam rozmiar. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Lucas 235 Opublikowano 14 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2020 Wymiary 9cali 305x168x10410" 341x181x107A ty którego modelu używasz? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Paprykarz Opublikowano 15 Listopada 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2020 (edytowane) Miałem 10 i 9 G2.Miały ten sam rozmiar, miały ten sam sun cover tak jak w tym linku https://humminbird.johnsonoutdoors.com/accessories/cases-covers/uc-h910-unit-cover-helix-910-modelsTe modele miały ten sam rozmiar ekranu:HELIX 10 MSI GPS G3N, HELIX 10 HW MSI GPS G2N, HELIX 10 CHIRP SI GPS G2N, HELIX 10 SI GPS, HELIX 10 MDI GPS G3N, HELIX 10 CHIRP MDI GPS G2N, HELIX 10 CHIRP DI GPS G2N, HELIX 10 DI GPS, HELIX 10 CHIRP GPS G3N, HELIX 10 CHIRP GPS G2N, HELIX 10 SONAR GPS, HELIX 9 CHIRP SI GPS G2N, HELIX 9 SI GPS, HELIX 9 CHIRP MDI GPS G2N, HELIX 9 CHIRP DI GPS G2N, HELIX 9 DI GPS, HELIX 9 CHIRP GPS G2N, HELIX 9 SONAR GPS Edytowane 15 Listopada 2020 przez Paprykarz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Lucas 235 Opublikowano 15 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2020 (edytowane) No to czasy się zmieniły w gen4 i obudowy nie są już takie same:-))A powiedz warto dopłacić do 10 cali, zadowolonybyłeś z echa?Na 9calach chyba tak sobie z 3oknami? Edytowane 15 Listopada 2020 przez Lucas 235 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Lucas 235 Opublikowano 15 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2020 Da sie w skrzynce :-)Mój zestaw wazy 16 kg z aku 28 Ah. Trzeba jednak przyznać że noszenie na dłuższy dystans jest upierdliwe. Co do poboru prądu - zjada 2,5 A/h i ciągłego używania to pewnie z 10 godzin będzie.Zależy ile pływasz a ile łowisz. Ja po naplynieciu na adres usypiam echo. Na dwa dni daje rade PozdrawiamDaniel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Lucas 235 Opublikowano 15 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2020 (edytowane) Używasz programu Autochart pro?Warto w to echo iść? Edytowane 15 Listopada 2020 przez Lucas 235 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 15 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2020 Używasz programu Autochart pro?Warto w to echo iść?Jeżeli chcesz robić w Autocharcie to przygotuj się na sporo siedzenia ,ten program nie jest zbyt intuicyjny, do tego są efekty specjalne- nie zawsze poprawnie się instaluje i trzeba kombinować ze źródłami map bazowych. Poza tym graficznie nie wspiera mhz- gdybyś chciał mapy SI robić. Ma za to fajną funkcję korekcji głębokości sonarowej względem fizycznego dna, bo nie zawsze w hb to jedna rzecz. Do tego konwertuje pliki z liveautochart do dalszej obróbki- i odwrotnie. Kłopotliwe jest robienie dużych wód, bo maksymalny rozmiar okna to 6km na 6kmRealne wsparcie to fora w USA i Rosji. U nas nie ma tłumaczenia instrukcji nawet- choć dystrybutor ma taki obowiązek. Generalnie nie polecam kupowania tego softu, chyba że upierasz się na mapy sI, Live Autochart na wodzie tak samo da ci gębokość, twardość, połacie roślinności, jedyna zmienna to brak wspomnianej korekcji danych linii dna. W opcji raw data wyrzucisz fałszywe dane- bo pokazane zostaną pingi i te, ktore różnią się kolorami mocno od otaczających- należy usunąć, by nie było zbytnich przekłamań, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Marcin1991 Opublikowano 15 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2020 Jak jest kasa to pewnie ze warto dopłacić.Co do 3 okien to czy bedzie to 10 cali czy 9 az tsk nir zobaczysz roznicy. Alr np. Na bocznym juz jest roznica. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Lucas 235 Opublikowano 16 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2020 Jeżeli chcesz robić w Autocharcie to przygotuj się na sporo siedzenia ,ten program nie jest zbyt intuicyjny, do tego są efekty specjalne- nie zawsze poprawnie się instaluje i trzeba kombinować ze źródłami map bazowych. Poza tym graficznie nie wspiera mhz- gdybyś chciał mapy SI robić. Ma za to fajną funkcję korekcji głębokości sonarowej względem fizycznego dna, bo nie zawsze w hb to jedna rzecz. Do tego konwertuje pliki z liveautochart do dalszej obróbki- i odwrotnie. Kłopotliwe jest robienie dużych wód, bo maksymalny rozmiar okna to 6km na 6kmRealne wsparcie to fora w USA i Rosji. U nas nie ma tłumaczenia instrukcji nawet- choć dystrybutor ma taki obowiązek. Generalnie nie polecam kupowania tego softu, chyba że upierasz się na mapy sI, Live Autochart na wodzie tak samo da ci gębokość, twardość, połacie roślinności, jedyna zmienna to brak wspomnianej korekcji danych linii dna. W opcji raw data wyrzucisz fałszywe dane- bo pokazane zostaną pingi i te, ktore różnią się kolorami mocno od otaczających- należy usunąć, by nie było zbytnich przekłamań, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Lucas 235 Opublikowano 16 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2020 Tutaj wygląda prosto ten program Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 16 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2020 Tutaj wygląda prosto ten program Tak, jak wszystko, co masz kupić. Na innym materiale jest rysowanie map przez echo pływając na wiosłach i trzymając przetwornik ręką w wodzie.....Są problemy z poprawnym dzialaniem softu na Win10, linii brzegowych zaporówek nie ma, trzeba je robić samemu, obsługa jest ok, pod warunkiem, że nie chcesz się zagłębić w szczegóły danych. Zrobisz jak zechcesz - nie moje $. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Paprykarz Opublikowano 16 Listopada 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2020 Ja lubię Humminbirda za dobre obrazowanie i prostotę obsługi. Mapy w tym robione na echosondzie mnie nie interesują zupełnie. Jedynie czasami aby obejrzeć nową miejscówkę. Generalnie korzystam z gotowych map Navionicsa. Tam gdzie wędkuję jest dobre pokrycie. Próbowałem używać Lowrance HDS Live, ale ... go spakowałem i poszedł do kogoś kto lubi Lowrance. Nie miałem do niego zaufania co wcale nie znaczy że to złe urządzenie. Wolę pracować np. na Raymarine Axiom. Helixy też już cieszą innych użytkowników a ja wezmę na nowy sezon Solixa.Ale zawsze to specyficzne wymagania, oczekiwania i preferencje zadecydują co komu pasuje lub jest potrzebne. Wrzucenie niepochlebnej opinii o czymkolwiek powoduje wybuch gównoburzy a tego chciałbym uniknąć. Proszę to potraktować jako moją subiektywną opinię a nie prawdę ostateczną.A tak na wszelki wypadek mam jeszcze Humminbirda 998 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Lucas 235 Opublikowano 27 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2020 Ja też biorę Solixa gen3, a powiedz jak jest z dotykami w Solixach teraz? Ponoć w sofcie 3.75 nie ma problemu już Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Paprykarz Opublikowano 27 Listopada 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2020 Ponoć nie ma. Kupię to zobaczę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 kruz Opublikowano 27 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2020 Ja też biorę Solixa gen3, a powiedz jak jest z dotykami w Solixach teraz? Ponoć w sofcie 3.75 nie ma problemu jużMam zaktualizowanego solixa 12 gen2 do 3.75 i caly czas jest loteria z ekranem dotykowym. Albo zadziala po wlaczeniu albo nie ... W normarku kazali czekac na nowszą wersje oprogramowania - ponoć ma pomóc. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 SzymusS Opublikowano 27 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2020 Mam zaktualizowanego solixa 12 gen2 do 3.75 i caly czas jest loteria z ekranem dotykowym. Albo zadziala po wlaczeniu albo nie ... W normarku kazali czekac na nowszą wersje oprogramowania - ponoć ma pomóc. Wysłane z iPhone za pomocą TapatalkNie wiem o co chodzi z tą loteria. Mam solixa 10 g2 i z dotykiem zero problemow Sent from my SM-G965F using Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 kruz Opublikowano 27 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2020 Nie wiem o co chodzi z tą loteria. Mam solixa 10 g2 i z dotykiem zero problemow Sent from my SM-G965F using TapatalkTo masz farta bo ja maM solixa i na 10 wlaczen urzadzenia 2 moze 3 razy uda sie i dotyk dziala Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Paprykarz Opublikowano 28 Listopada 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2020 Może jest dokładnie odwrotnie, może to u Ciebie jest wyjątkowy niefart ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 kruz Opublikowano 28 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2020 Może jest dokładnie odwrotnie, może to u Ciebie jest wyjątkowy niefart ?Na pewno pechowo trafilem. Czekam jeszcze chwile na nowy soft (ponoć ma byc wkrótce i ponoć problem jest znany) a jak to nie pomoze to wysle echo do naprawy. Koledzy kupowali w tym samym czasie co ja i tez nie mają zadnych problemow. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
Paprykarz
Ledwo co pokazały się na początku miesiąca modele Helix 7 a już jest zapowiedź większych modeli 9, 10, 12.
Top użytkownicy dla tego pytania
211
118
90
72
Popularne dni
28 Mar
37
23 Mar
32
11 Lip
24
31 Maj
21
Top użytkownicy dla tego pytania
Koza11 211 odpowiedzi
Pietruk 118 odpowiedzi
Paprykarz 90 odpowiedzi
karkoszek 72 odpowiedzi
Popularne dni
28 Mar 2017
37 odpowiedzi
23 Mar 2017
32 odpowiedzi
11 Lip 2017
24 odpowiedzi
31 Maj 2017
21 odpowiedzi
Popularne posty
karkoszek
Przejrzałem filmy. Metr od ekranu 12" to za daleko dla GoPro. Niewiele widać. Wygląda to mniej więcej tak, tyle że bywa ich tyle, że nie mieszczą się na ekranie A w zasadzie to bywało, w sylwe
wojto-ryba
Od tygodnia jestem szczęśliwym posiadaczem Helixa 12 ????Zdaje się że ten wątek będzie moim ulubionym miejscem które będę często odwiedzał ???? Prąd będzie pobierał z LifePo4-24Ah
wuran
trochę zdjęć z dzisiejszego pływania na głebszej wodzie Solix G2 plus Mega360 woda ze słaba przejrzystością, realny zasięg dziś był 18 metrów widok klasyczny z przetwornika z silnika dziobowego MK t
Opublikowane grafiki
1256 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi