Paprykarz Opublikowano 23 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Października 2015 Ledwo co pokazały się na początku miesiąca modele Helix 7 a już jest zapowiedź większych modeli 9, 10, 12. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Lucas 235 Opublikowano 28 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2020 (edytowane) Na pewno pechowo trafilem. Czekam jeszcze chwile na nowy soft (ponoć ma byc wkrótce i ponoć problem jest znany) a jak to nie pomoze to wysle echo do naprawy. Koledzy kupowali w tym samym czasie co ja i tez nie mają zadnych problemow. Wysłane z iPhone za pomocą TapatalkProblem nie jest znany jak pisałem otym w grupie humminbird to niewiedzieli o co chodzi pisali że mogą być lagowania delikatne ale nie napewno że ekran nie działa. Teraz g3 będzie szybsza to i Problem lagowania ustąpi Edytowane 28 Listopada 2020 przez Lucas 235 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 kruz Opublikowano 28 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2020 Problem nie jest znany jak pisałem otym w grupie humminbird to niewiedzieli o co chodzi pisali że mogą być lagowania delikatne ale nie napewno że ekran nie działa. Teraz g3 będzie szybsza to i Problem lagowania ustąpiTaką informacje dostalem z Normarku. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 woojtek13 Opublikowano 21 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2021 Humminbird Helix 9 Mega SI G2NMoże się ktoś orientuje czy z tym echem będzie pracował przetwornik podlodowy XI-9-1521 https://www.sonarsklep.pl/przetwornik-xi-9-1521-humminbird-podlodowy-ice-p-2227.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Paprykarz Opublikowano 21 Stycznia 2021 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2021 Tak , będzie współpracował. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 woojtek13 Opublikowano 21 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2021 Tak , będzie współpracował.Dzięki za informację . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Misiek83 Opublikowano 19 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2021 Jako że to mój pierwszy post na grupie serdecznie witam wszystkich. Wracając do tematu mam małą zagłostkę stąd prośba o pomoc do lepiej zorientowanych kolegów. W chwili obecnej jestem użytkownikiem HDS Live sparowanego razem z dziobówką MG. Zmieniam łódkę i zdecydowałem dołożyć Solixa 12, którego będę parował z MK Terrova, w 95 % przypadków wędkuje w Skandynawii, często na nowych wodach. Zdecydowanie większe pokrycie w mapach socjalnych daje mi Lowrance , sam zresztą częstą używam programu C- map genesis. Czy jak będę miał podpięte dwie sondy nie będzie mnie się to gryzło i zakłócało nawzajem. Z góry dziękuje za pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 wuran Opublikowano 19 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2021 sprawdzisz na wodzie trochę zależy o d ułożenia przetworników i ich częstotliwości, zawsze możesz używać HDSa jako plotera do map bez podłączania przetwornika 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 marioligi Opublikowano 19 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2021 Jako że to mój pierwszy post na grupie serdecznie witam wszystkich.Wracając do tematu mam małą zagłostkę stąd prośba o pomoc do lepiej zorientowanych kolegów.W chwili obecnej jestem użytkownikiem HDS Live sparowanego razem z dziobówką MG. Zmieniam łódkę i zdecydowałem dołożyć Solixa 12, którego będę parował z MK Terrova, w 95 % przypadków wędkuje w Skandynawii, często na nowych wodach. Zdecydowanie większe pokrycie w mapach socjalnych daje mi Lowrance , sam zresztą częstą używam programu C- map genesis. Czy jak będę miał podpięte dwie sondy nie będzie mnie się to gryzło i zakłócało nawzajem.Z góry dziękuje za pomoc.W przypadku używania "na raz" Hds live z Humminbirdem Helixem g3N zakłócenia występowały jedynie na wodzie płytkiej tj:3,5 i płycej - pionowe keski na Si na obu urządzeniach. Na wodzie głębszej bez zakłóceń.Manewrowanie częstotliwościami nic nie zmieniało. Polecam maksymalnie oddalić od siebie przetworniki. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Misiek83 Opublikowano 19 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2021 To pewnie nawet nie będę montować przetwornika od Lowrance, zostawię go jako ploter. Dzięki za pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 wujek Opublikowano 6 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2021 WitamCzy do Helixa pasuje jedynie karta zero line czy są jakieś zamienniki? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 6 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2021 WitamCzy do Helixa pasuje jedynie karta zero line czy są jakieś zamienniki? PozdrawiamTworzenie map- Zerolines, która także pełni funkcje zwykłej karty micro SDZapisywanie logów sonaru,waypointów, zrzutów z ekranu- zwykłe microSD max 32gb 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 marioligi Opublikowano 6 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2021 Karta zeroline nie ma zamiennika jeżeli o chodzi o zapis.Helixy maja dwa sloty na karty SDPytanie powinno brzmieć czy jest zamiennik karty zeroline - nie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 6 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2021 (edytowane) Karta zeroline nie ma zamiennika jeżeli o chodzi o zapis.Helixy maja dwa sloty na karty SDPytanie powinno brzmieć czy jest zamiennik karty zeroline - nie......o zapis plików .acu (izobat) Edytowane 6 Kwietnia 2021 przez Maciej_K Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 wujek Opublikowano 7 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2021 Tworzenie map- Zerolines, która także pełni funkcje zwykłej karty micro SDZapisywanie logów sonaru,waypointów, zrzutów z ekranu- zwykłe microSD max 32gbDzięki za wyjaśnienie, właśnie o to mi chodziło czy micro SD się nada. Częściowo widzę że tak, poza tym z tego co czytałem echo ma wewnętrzną pamięć do 8h. Na jeziorach dość rzadko łowię więc na początek wystarczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 mario Opublikowano 7 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2021 Dzięki za wyjaśnienie, właśnie o to mi chodziło czy micro SD się nada. Częściowo widzę że tak, poza tym z tego co czytałem echo ma wewnętrzną pamięć do 8h. Na jeziorach dość rzadko łowię więc na początek wystarczy.Janek, pamiętaj, że po tych 8h zaczyna nadpisywać na już wykonanych zapisach... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 wujek Opublikowano 7 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2021 Janek, pamiętaj, że po tych 8h zaczyna nadpisywać na już wykonanych zapisach...Wiem, dzięki . Przy moim łowieniu mapy nie są mi aż tak potrzebne, z czasem pewnie dokupię dedykowaną kartę. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 7 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2021 Wiem, dzięki . Przy moim łowieniu mapy nie są mi aż tak potrzebne, z czasem pewnie dokupię dedykowaną kartę.Nagrywaj logi sonaru, to nic nie kosztuje a potem możesz z nich mieć co zechcesz i w echu i smartfonie... Wysłane z mojego Redmi 8 przy użyciu Tapatalka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 wujek Opublikowano 7 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2021 Teraz mam dylemat bo mam w tej samej cenie Helixa 9 mega si G4N i Garmin Echomap 92sv uhd z przetwornikiem Gt 56 i co tu brać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 7 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2021 Teraz mam dylemat bo mam w tej samej cenie Helixa 9 mega si G4N i Garmin Echomap 92sv uhd z przetwornikiem Gt 56 i co tu brać?Jak nie planujesz systemu live, to Helix da ci lepszy obraz rozdzielczością 600 pxl w pionie vs. 400 echomapa. Inna sprawa set z live- tutaj powiem ci, że echomap jest wystarczający, miałem nie bedę wspominał źle- do tego go kupiłem. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 wujek Opublikowano 7 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2021 (edytowane) Jak nie planujesz systemu live, to Helix da ci lepszy obraz rozdzielczością 600 pxl w pionie vs. 400 echomapa. Inna sprawa set z live- tutaj powiem ci, że echomap jest wystarczający, miałem nie bedę wspominał źle- do tego go kupiłem. Jest to duży plus bo wszystko idzie do przodu i możliwe że z czasem by się człowiek skusił na live. Z czasem pewnie będzie to nieuniknione tzn jak jakość obrazowania będzie lepsza. Inna sprawa że teraz jednak zależy mi bardziej na bocznym skanie a ta większa rozdzielczość może lepiej pokazywać. Edytowane 7 Kwietnia 2021 przez wujek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 7 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2021 Jest to duży plus bo wszystko idzie do przodu i możliwe że z czasem by się człowiek skusił na live. Z czasem pewnie będzie to nieuniknione tzn jak jakość obrazowania będzie lepsza. Inna sprawa że teraz jednak zależy mi bardziej na bocznym skanie a ta większa rozdzielczość może lepiej pokazywać.Wejdź na sonaryimapy.blogspot.com, poszukaj w akademii Garmina i na kanale YT jak uhd obrazuje z live. Akurat ten typ obrazowania nie ma wielkiej rozdzielczości własnej , nie zależy od rozdziałki ekranu praktycznie Wysłane z mojego Redmi 8 przy użyciu Tapatalka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 wuran Opublikowano 10 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2021 (edytowane) trochę zdjęć z dzisiejszego pływania na głebszej wodzie Solix G2 plus Mega360woda ze słaba przejrzystością, realny zasięg dziś był 18 metrówwidok klasyczny z przetwornika z silnika dziobowego MK tu z głębokiej wody, powyżej 7 metrów przestaje być widać bo przecież w poziomie niewiele jest tylko woda, Jeśli trafi się ryba to ją widać i wiadomo gdzie rzucać tu trochę zwykłych ujęć na wodzie gdzie dobrze widać bo nie jest za głęboko i raz nawet do 24 metrów zasięg był przy podpływaniu do stoków zaczyna być widać lepiej tam gdzie dno się podnosi a tak montowany mam uchwyt na sztycy skylla przy użyciu mocowań RAM, bo Mega 360 mam w wersji do silnika dziobowego ale nie do mojego Edytowane 10 Kwietnia 2021 przez wuran 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 pepper Opublikowano 2 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2021 Cześć. Wczoraj pierwszy raz uruchomiłem H10 na wodzie w trybie SI. Niestety obraz migocze, ale tylko w tym trybie. Pojawiają się też od czasem czarne poziome paski (linia pixeli). Miał ktoś taki problem czy kupiłem uszkodzony egzemplarz? Może to problem zasilania? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Paprykarz Opublikowano 2 Maja 2021 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2021 Zagadaj do @esox1972, mi to wygląda na złe połączenie taśmy ekranu z płytą główną. Piotr pewnie coś podpowie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 wiwaldi1970 Opublikowano 2 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2021 Witam, jaki akumulator kupić do HB Helix 7" (G3), aby starczyło na dzień połowu bez ładowania z silnika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
Paprykarz
Ledwo co pokazały się na początku miesiąca modele Helix 7 a już jest zapowiedź większych modeli 9, 10, 12.
Top użytkownicy dla tego pytania
211
118
90
72
Popularne dni
28 Mar
37
23 Mar
32
11 Lip
24
31 Maj
21
Top użytkownicy dla tego pytania
Koza11 211 odpowiedzi
Pietruk 118 odpowiedzi
Paprykarz 90 odpowiedzi
karkoszek 72 odpowiedzi
Popularne dni
28 Mar 2017
37 odpowiedzi
23 Mar 2017
32 odpowiedzi
11 Lip 2017
24 odpowiedzi
31 Maj 2017
21 odpowiedzi
Popularne posty
karkoszek
Przejrzałem filmy. Metr od ekranu 12" to za daleko dla GoPro. Niewiele widać. Wygląda to mniej więcej tak, tyle że bywa ich tyle, że nie mieszczą się na ekranie A w zasadzie to bywało, w sylwe
wojto-ryba
Od tygodnia jestem szczęśliwym posiadaczem Helixa 12 ????Zdaje się że ten wątek będzie moim ulubionym miejscem które będę często odwiedzał ???? Prąd będzie pobierał z LifePo4-24Ah
wuran
trochę zdjęć z dzisiejszego pływania na głebszej wodzie Solix G2 plus Mega360 woda ze słaba przejrzystością, realny zasięg dziś był 18 metrów widok klasyczny z przetwornika z silnika dziobowego MK t
Opublikowane grafiki
1256 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi