Skocz do zawartości
  • 0

Humminbird Helix 9, 10, 12 także Mega SI G2N / G3N / G4N

Paprykarz

Pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

Helix 7 SI G2N potrzebuje 2 x 9 Ah w skrzynce covera na dniówkę około 8 godzin z maksymalnym podświetleniem ekranu . Nowa bateria 9 Ah wystarczała czas jakiś pojedynczo , ale szybko musiałem dołożyć drugą ( super hiper Toyama NPCG 9Ah - jak dla mnie lipa zarówno w tej małej , jak i dużej pojemności ) .

• Like 1

• 0

Witam, 

jaki akumulator kupić do HB Helix 7" (G3), aby starczyło na dzień połowu bez ładowania z silnika. 

Niestety nowsza i zaawansowana technologia jest prądożerna, dlatego  zadałem powyższe pytanie. Dzięki wam zamówiłem 26 Ah, zapewne starczy na więcej wypłynięć, mam na myśli weekendy, gdy nie będzie ładowarki pod ręką. 

• 0

Kolejne pytanie, jaki będzie dobry bezpiecznik do akumulatora aby nie było uszkodzenia echa Hb Helix 7 " . Dzisiaj kupiłem adapter do bezpieczników i tylko trzeba wpiąć odpowiedni aby nie uszkodzić urządzenia. Ako 26. Pewnie ktoś juz zrobił w tym zagadnienieniu.

• 0

Witam ,czy w helixie jest możliwość regulacji głębokości przy tworzeniu mapy, znalazłem tylko regulację odczytu.

Sorry za pytanie, ale jaki sens ma regulacja tworzenia mapy partykularnej, skoro można odfiltrować sobie zakresami up/down pokazywane izobaty?

Jeśli to ważne, to może spróbuj ręcznie zakres głębokości ustawić w sonarze do określonej wartości i wtedy poniżej jej nie będzie robiona mapa- ale to w teorii, nie sprawdzałem. 

• 0

Na garminie rysowałem mapę według jednego poziomu wiosną zaczynałem - 0.5m ,jesień wychodziła + 1.3m. Zaporowka kontrolowane na wskaźniku poziomu wody. Jak będę zmieniał głębokość odczytu to będe miał nie prawdziwą wartość w czasie rzeczywistym?

• 0

Powinieneś ustalić "głębokość odniesienia" podczas rozpoczęcia rysowania mapy na nowym urządzeniu. Każdorazowe, ponowne uruchomienie wykonywania mapy odnosisz do aktualnego poziomu zaporówki.

Stan wody, poziom odniesienia i aktualny możesz sprawdzić w komunikatach hydrologicznych dla wielu zbiorników, albo wykonać samodzielnie ustalenie głębokości odniesienia.

W Helixie, jak i w innych urządzeniach, uruchomienie urządzenia w danym dniu pozwala odnieść się do ustalonego poziomu odniesienia - rozpoczęcia rysowania mapy zb. zaporowego. Jest to funkcja mapy i pozwala w centymetrach opisać aktualny poziom wody w stosunku do poziomu "startu" zapisu mapy.

• 0

Moi drodzy jaka jest różnica między Mega Si+ G4N, a Mega Di+ G4N? Z tabelki w instrukcji chyba nie widzę różnicy... 

SI=sonar boczny, czyli wszystkie tryby obrazowania w HB- bo przetwornik combo

Di - sonar tradycyjny + Down Imaging 

Nie zadziała podmiana przetwornika up, czyli jak podepniesz SI do modelu DI- nie będzie sonaru bocznego. 

• 0

SI=sonar boczny, czyli wszystkie tryby obrazowania w HB- bo przetwornik combo

Di - sonar tradycyjny + Down Imaging 

Nie zadziała podmiana przetwornika up, czyli jak podepniesz SI do modelu DI- nie będzie sonaru bocznego. 

Zakupiłem niedawno Mega Si+ z G4N w 9 calach i się zastanawiałem czy jest właśnie jakaś różnica w DI miedzy obydwoma wersjami. Dzięki

• 0

Zakupiłem niedawno Mega Si+ z G4N w 9 calach i się zastanawiałem czy jest właśnie jakaś różnica w DI miedzy obydwoma wersjami. Dzięki

MSI jest droższe od MDI w każdym przypadku generacyjnym= rożnica w cenie bierze się właśnie z powodu obrazowania bocznego, które jest podstawowym obecnie trybem dla mnie i nie tylko dla mnie. Nie ma sensu kupować MDI, no chyba że jako ekran do M360, nie wiem czy MegaLive można będzie oglądać na MDI. W każdym razie masz najlepszą opcję z HB jeśli chodzi o przetworniki i tryby obrazowania. 

• 0

Pytanie Panowie.

Mam helixa 10ke g2n. Chciałbym kupić solixai do tego mega 360. Czy da radę połączyć to przez boxa i mieć również obrazowanie mega 360 na helixie?

Marcin, nie wiem czy to widziałeś: Can the MEGA 360 be shared between the HELIX and SOLIX over Ethernet? | Humminbird