Paprykarz Opublikowano 23 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Października 2015 Ledwo co pokazały się na początku miesiąca modele Helix 7 a już jest zapowiedź większych modeli 9, 10, 12. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 18 Sierpnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2021 Dzięki za odpowiedz , trochę lipa :/Nie znam echa, które pozwala na regulację zakresu skanowania toni wodnej w sonarze bocznym. W hb masz zasięg i widok scalonego obrazu obydwu stron si bez toni wodnej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Sil Opublikowano 18 Sierpnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2021 Ok dzięki za odp. Te pytania wynikają z mojej niewiedzy działania echa ale już ogarnąłem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Sil Opublikowano 21 Sierpnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2021 Ogarnalem echo , i pokazuje pięknie. Tu takie pierwsze z brzegu screeny . 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 21 Sierpnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2021 Zdrowo. Udanych łowów screenowych, poszukaj filtra toni wodnej jest w opcjach sonaru- oczyścisz toń z planktonu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 21 Sierpnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2021 Ja walcze z ogarnięciem... ze wszytskich brandów, hb zrobiło najbardziej rozbudoweane i nieprzyjazne menu ever...widoki są ładne, zarówno si jak i 2d , ale te menu całe... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 21 Sierpnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2021 (edytowane) Ja walcze z ogarnięciem... ze wszytskich brandów, hb zrobiło najbardziej rozbudoweane i nieprzyjazne menu ever...widoki są ładne, zarówno si jak i 2d , ale te menu całe...Adam, za to czujesz się jak kapitan Spock ze Startreka Edytowane 21 Sierpnia 2021 przez Maciej_K 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 21 Sierpnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2021 Jak to ujeles , kochaj albo rzuć hb cos w tym jest. Do końca sezonu sie sprawa wyjaśni. Będzie wielka miłość albo nigdy więcej:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Sil Opublikowano 22 Sierpnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2021 Helix to moje pierwsze echo i wcale nie jest skomplikowane , tzn nie mam porównania ale generalnie jak ustawi się menu główne to pozostaje tylko korekcja Si DI ale to już z poziomu widoku. Podobno Lowrance jest łatwiejsze i stałem przed wyborem Lowrance fs z przetwornikiem 3 w 1 albo HB Helix , kierowałem się ładniejszym obrazkiem z sonaru bocznego. Póki co jestem zachwycony, zastanawiam się nad zakupem przetwornika live ale chyba jeszcze nie jest u nas dostępny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 22 Sierpnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2021 Widoki są bardzo ładne, lowrance I 3w1 odstaje od hb w obrazowaniu , beż dyskusji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 22 Sierpnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2021 Helix to moje pierwsze echo i wcale nie jest skomplikowane , tzn nie mam porównania ale generalnie jak ustawi się menu główne to pozostaje tylko korekcja Si DI ale to już z poziomu widoku. Podobno Lowrance jest łatwiejsze i stałem przed wyborem Lowrance fs z przetwornikiem 3 w 1 albo HB Helix , kierowałem się ładniejszym obrazkiem z sonaru bocznego. Póki co jestem zachwycony, zastanawiam się nad zakupem przetwornika live ale chyba jeszcze nie jest u nas dostępny.Żadne echo nie jest lotem w kosmos w sensie obsługi, trzeba tylko poklikać trochę czasu, w przypadku Lowrance mniej, w przypadku Hb- więcej. Wysłane z mojego Redmi 8 przy użyciu Tapatalka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Marcin1991 Opublikowano 22 Sierpnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2021 Jak już to ogarniemy to kilka klikniec i wiesz co i jak. Widząc zmianę głębokości z automatu ręka leci na guziki:D fakt trochę to drażniące czasem jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 wujek Opublikowano 22 Sierpnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2021 Fakt, obrazowanie w trybie Si jest super. Też z tego powodu wszedłem w Helixa i nie żałuję, ale wszystkiego trzeba się nauczyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 GalaktycznyWojownik Opublikowano 23 Sierpnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2021 Moi drodzy głupie pytanie jeśli pobrałem mapy ze społeczności Humminbirda to do jakiego folderu go wrzucić na kartę i czy wrzucam na Zero Lines czy na zwykłego SD. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 24 Sierpnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2021 Moi drodzy głupie pytanie jeśli pobrałem mapy ze społeczności Humminbirda to do jakiego folderu go wrzucić na kartę i czy wrzucam na Zero Lines czy na zwykłego SD.Jeśli pobrane pliki mają rozszerzenie .acu to wrzucasz je do folderu acdata jeśli numeracja się powieli z istniejącymi wcześniej danymi u ciebie to zmień ją na niewystępującą dotąd w folderze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 mario Opublikowano 24 Sierpnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2021 Jeśli pobrane pliki mają rozszerzenie .acu to wrzucasz je do folderu acdata jeśli numeracja się powieli z istniejącymi wcześniej danymi u ciebie to zmień ją na niewystępującą dotąd w folderze. Pobrane ze społeczności HB mają rozszerzenie .acs Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 24 Sierpnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2021 Dzięki, nie próbowałem ,ale może się to wkrótce zmienić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Mikeyy Opublikowano 24 Sierpnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2021 Istnieje jakaś społeczność Humminbird coś na wzór Active captain dla garmina? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 mario Opublikowano 24 Sierpnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2021 Istnieje jakaś społeczność Humminbird coś na wzór Active captain dla garmina? Humminbird AutoChart LiveShare: https://chartselect.humminbird.com/liveshare?locale=en Niestety z PL znikome ilości map - wrzucać, wrzucać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 GalaktycznyWojownik Opublikowano 24 Sierpnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2021 To kolejne pytanie dlaczego po każdym włączeniu urządzenia muszę na nowo ustawiać pożądane Hz dla np. SI i DI? Po prostu HB tak ma? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Marcin1991 Opublikowano 24 Sierpnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2021 Szczerze nie zwróciłem na to uwagi. Ale wydaje mi się że nie musiałem zmieniać po ponownym uruchomieniu.A nawet jeżeli to kilka sekund i masz ustawione . Używasz profilu wędkarz ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 kostom63 Opublikowano 24 Sierpnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2021 To kolejne pytanie dlaczego po każdym włączeniu urządzenia muszę na nowo ustawiać pożądane Hz dla np. SI i DI? Po prostu HB tak ma?HB tak nie ma. Przynajmniej te których ja używam ( 598 oraz Helix 7 G2)Tomek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Paprykarz Opublikowano 25 Sierpnia 2021 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2021 To kolejne pytanie dlaczego po każdym włączeniu urządzenia muszę na nowo ustawiać pożądane Hz dla np. SI i DI? Po prostu HB tak ma? Miałem wiele różnych HB ale żaden nie miał tej przypadłości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 malinabar Opublikowano 25 Sierpnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2021 Mój koliberek ( 7 SI G2N ) też trzyma wcześniej ustawione parametry . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Pietruk Opublikowano 25 Sierpnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2021 To kolejne pytanie dlaczego po każdym włączeniu urządzenia muszę na nowo ustawiać pożądane Hz dla np. SI i DI? Po prostu HB tak ma? Ja tak miałem w swoim Helix 10.Ale po aktualizacji firmware wszystko wróciło do normy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Sil Opublikowano 25 Sierpnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2021 U mnie na G4n wartości Hz wracają do standardowych po wyłączeniu echa i ustawienia kontrastu i czułości tez , ale jeszcze jutro to sprawdzę . Generalnie to nie przeszkadza jakoś wybitnie bo i tak trzeba korygować obrazek bezpośrednio na wodzie, a zmiana Hz to 15 sekund . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
Paprykarz
Ledwo co pokazały się na początku miesiąca modele Helix 7 a już jest zapowiedź większych modeli 9, 10, 12.
Top użytkownicy dla tego pytania
211
118
90
72
Popularne dni
28 Mar
37
23 Mar
32
11 Lip
24
31 Maj
21
Top użytkownicy dla tego pytania
Koza11 211 odpowiedzi
Pietruk 118 odpowiedzi
Paprykarz 90 odpowiedzi
karkoszek 72 odpowiedzi
Popularne dni
28 Mar 2017
37 odpowiedzi
23 Mar 2017
32 odpowiedzi
11 Lip 2017
24 odpowiedzi
31 Maj 2017
21 odpowiedzi
Popularne posty
karkoszek
Przejrzałem filmy. Metr od ekranu 12" to za daleko dla GoPro. Niewiele widać. Wygląda to mniej więcej tak, tyle że bywa ich tyle, że nie mieszczą się na ekranie A w zasadzie to bywało, w sylwe
wojto-ryba
Od tygodnia jestem szczęśliwym posiadaczem Helixa 12 ????Zdaje się że ten wątek będzie moim ulubionym miejscem które będę często odwiedzał ???? Prąd będzie pobierał z LifePo4-24Ah
wuran
trochę zdjęć z dzisiejszego pływania na głebszej wodzie Solix G2 plus Mega360 woda ze słaba przejrzystością, realny zasięg dziś był 18 metrów widok klasyczny z przetwornika z silnika dziobowego MK t
Opublikowane grafiki
1256 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi