Skocz do zawartości
  • 0

Humminbird Helix 9, 10, 12 także Mega SI G2N / G3N / G4N

Paprykarz

Pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

Ja walcze z ogarnięciem... ze wszytskich brandów, hb zrobiło najbardziej rozbudoweane i nieprzyjazne menu ever...widoki są ładne, zarówno si jak i 2d , ale te menu całe...

Adam, za to czujesz się jak kapitan Spock ze Startreka ;)

Edytowane przez Maciej_K
  • Like 1

• 0

Helix to moje pierwsze echo i wcale nie jest skomplikowane , tzn nie mam porównania ale generalnie jak ustawi się menu główne to pozostaje tylko korekcja Si DI ale to już z poziomu widoku. Podobno Lowrance jest łatwiejsze i stałem przed wyborem Lowrance fs z przetwornikiem 3 w 1 albo HB Helix , kierowałem się ładniejszym obrazkiem z sonaru bocznego. Póki co jestem zachwycony, zastanawiam się nad zakupem przetwornika live ale chyba jeszcze nie jest u nas dostępny.

• 0

Helix to moje pierwsze echo i wcale nie jest skomplikowane , tzn nie mam porównania ale generalnie jak ustawi się menu główne to pozostaje tylko korekcja Si DI ale to już z poziomu widoku. Podobno Lowrance jest łatwiejsze i stałem przed wyborem Lowrance fs z przetwornikiem 3 w 1 albo HB Helix , kierowałem się ładniejszym obrazkiem z sonaru bocznego. Póki co jestem zachwycony, zastanawiam się nad zakupem przetwornika live ale chyba jeszcze nie jest u nas dostępny.

Żadne echo nie jest lotem w kosmos w sensie obsługi, trzeba tylko poklikać trochę czasu, w przypadku Lowrance mniej, w przypadku Hb- więcej.

Wysłane z mojego Redmi 8 przy użyciu Tapatalka

• Like 1

• 0

Moi drodzy głupie pytanie jeśli pobrałem mapy ze społeczności Humminbirda to do jakiego folderu go wrzucić na kartę i czy wrzucam na Zero Lines czy na zwykłego SD.

Jeśli pobrane pliki mają rozszerzenie .acu to wrzucasz je do folderu acdata jeśli numeracja się powieli z istniejącymi wcześniej danymi u ciebie to zmień ją na niewystępującą dotąd w folderze. 

• 0

U mnie na G4n wartości Hz wracają do standardowych po wyłączeniu echa i ustawienia kontrastu i czułości tez , ale jeszcze jutro to sprawdzę . Generalnie to nie przeszkadza jakoś wybitnie bo i tak trzeba korygować obrazek bezpośrednio na wodzie, a zmiana Hz to 15 sekund .