Paprykarz Opublikowano 23 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Października 2015 Ledwo co pokazały się na początku miesiąca modele Helix 7 a już jest zapowiedź większych modeli 9, 10, 12. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 5 Lutego 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2022 Czy z helixa G4 można puścić obraz na tablet po wi fi ?Nie, komunikacja zewnętrzna tylko w formie bluetooth i powiadomień z telefonu. Tak samo jest w Solixie a więc i pewnie w Apexie. HB twardo trzyma się braku mirrora na ekrany zewnętrzne. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Marcin1991 Opublikowano 2 Czerwca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2022 Panowie jak to jest z mega 360 i live. Mam helixa 10 g2n. Wiem ze na nim tego ie uruchomię. A co jeżeli bym dokupił 9g3. Da się wtedy połączyć echa przez kable ? I sterować tym z 10” ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 karkoszek Opublikowano 3 Czerwca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2022 Nigdy czegoś takiego nie robiłem, ale według wszystkich źródeł w Humminbird będzie działać. Do tego będziesz potrzebował switcha sieciowego, kable sieciowe odpowiedniej długości i przejściówki do helixow. Koszt całości to jakieś 2500 w zależności od długości przewodów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Marcin1991 Opublikowano 3 Czerwca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2022 Ok. Bo raczej solixa połączyć z helixem już raczej nie ma szans ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 karkoszek Opublikowano 3 Czerwca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2022 Nie, one nie mogą dzielić między sobą obrazów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Marcin1991 Opublikowano 3 Czerwca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2022 Żeby chociaż mapa szła. Waypointy itd to by była bajka. Ale chyba trzeba przejść na solixa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 3 Czerwca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2022 Żeby chociaż mapa szła. Waypointy itd to by była bajka. Ale chyba trzeba przejść na solixa.Starsze helixy mają problem z nmea2000, tą drogą nie wyślesz wpt Wysłane z mojego Redmi 8 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 karkoszek Opublikowano 3 Czerwca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2022 To nie nmea, tylko huminbirdowski ethernet trzeba zrobić, po nim helix z solixem podzieli podstawowe dane - głębokość, wpt, ale obrazów i autochart już nie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 3 Czerwca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2022 To nie nmea, tylko huminbirdowski ethernet trzeba zrobić, po nim helix z solixem podzieli podstawowe dane - głębokość, wpt, ale obrazów i autochart już nie.Solix ma zwykle nmea2k na plecach , przynajmniej od g3, bo sprawdzałem , helixy tego nie miały , jest konwerter kabli na to, ale nie wiem, czy niżej HG4 to biega Wysłane z mojego Redmi 8 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 karkoszek Opublikowano 3 Czerwca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2022 Helix do sieci NMEA potrzebuje black boxa, ale sam sprzęt HB i MK można sieciować w ichniejszej sieci.Dwie echosondy to tylko jeden przewód, ewentualnie z dwoma przejściówkami, jeśli to helixy.Jeśli do tego dochodzą inne urządzenia, czyli na przykład Mega live i 360, które chodzą po sieci to trzeba mieć switcha, który ma 5 portów.To jest rozwiązanie poza NMEA2000, taka sieć Humminbird. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 3 Czerwca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2022 (edytowane) Ja wiem czym jest ethernet w HB. Za chwilę pewnie będę miał własny. Piszę natomiast o transferze danych geo poprzez interface n2k. Są cyrki z tym- a powinno to działać jak u innych - waypointy w ramach brandu transferowane bezproblemowo, niezależnie od tieru ekranów.Zerknąłem do manual, jest jeszcze gorzej. Dwa blackboxy są potrzebne , jeden do konwersji n2k, drugi do rozdzielenia sygnału po ethernet dla dwóch roznych ekranów. Overall szkoda kasy. Edytowane 3 Czerwca 2022 przez Maciej_K 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 karkoszek Opublikowano 3 Czerwca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2022 Nie są potrzebne żadne black box, jeśli nie ma zamiaru budować sieci nmea. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 marioligi Opublikowano 1 Lipca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2022 Koledzy.Orientujecie się może czy używając mapy Navionics można ją z poziomu echa podrasować kolorami?Np. Płytko czerwony kolor głęboko niebieski ewentualnie kolory dla danej głębokości? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 pawlo29 Opublikowano 1 Lipca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2022 Widziałem kolory na mapie , ale to wersja najdroższa mapy . Mam Navionics + i echo element i na razie nic z tym nie mogę zrobić a szkoda bo jest to fajna sprawa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 2 Lipca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2022 Koledzy.Orientujecie się może czy używając mapy Navionics można ją z poziomu echa podrasować kolorami?Np. Płytko czerwony kolor głęboko niebieski ewentualnie kolory dla danej głębokości?Za jakiś czas będę omawiał na kanale 7mki z bocznym, będę miał na 90% udostępnionego Navionicsa do tej akcji- dla HB , więc sprawdzę. Nie kojarzę natomiast funkcjonalności edycji kolorów mapy- wszystkie navionicsy wyglądają tak samo- mówię o mapach naszych śródlądowych, bo są shadingi dla wód morskich - ale to nie u nas . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 marioligi Opublikowano 2 Lipca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2022 Jest jedna opcja w ustawieniach dzięki której obszary o głębokości np od 3 czy od 5 metrów są pokazywane na mapie w ciemnych odcieniach.Więcej nie udało mi się uzyskać. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 2 Lipca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2022 Jest jedna opcja w ustawieniach dzięki której obszary o głębokości np od 3 czy od 5 metrów są pokazywane na mapie w ciemnych odcieniach.Więcej nie udało mi się uzyskać.No właśnie- czyli tylko ściemnianie palety kolorow podstawowych,bez ich dowolnej edycji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 rafal_LBN Opublikowano 5 Lipca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2022 Pytanie, czy w helixie 10 g3n jest wejście na podpięcie silnika dziobowego minn kota I-pilot link? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 karkoszek Opublikowano 5 Lipca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2022 Jest, silnik działa w sieci, trzeba mieć przejściówkę. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 mar23 Opublikowano 21 Lipca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2022 Boczny sonar czyta mi tylko jedną strone druga jest ciemna nie czytelna wymieniłem przetwirnik ale to samo się dzieje pacjent to helix 10 g2n ktoś miał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Pietruk Opublikowano 21 Lipca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2022 A coś Ci nie zasłania jedenej strony, albo jedna ze stron nie jest pod łodzią? Gdzie masz zamontowany przetwornik?Zrób test, obróć przetwornik o 180 stopni, czyli skieruj do tyłu i zobacz wtedy co się dzieje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 mar23 Opublikowano 21 Lipca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2022 Nie ma takiej opcji że zasłania działało to dwa lata mam przetwornik na sztycy obrotowej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 mar23 Opublikowano 24 Lipca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2022 Jak podłączyć silnik ipilot link i przetwornik 360 w moim helix 10 g2n podchodzi pod ten sam port pięcio pinowy a nie chce mi się rozkręcać co zmiane miejscówki czy dostępny jest taki adapter Y Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 24 Lipca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2022 Jak podłączyć silnik ipilot link i przetwornik 360 w moim helix 10 g2n podchodzi pod ten sam port pięcio pinowy a nie chce mi się rozkręcać co zmiane miejscówki czy dostępny jest taki adapter YCześć, potrzebujesz adapteda- Humminbird 720074-1 AS EC QDE Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 mar23 Opublikowano 24 Lipca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2022 Mam już taki tylko chciałbym podpiąć silnik i 360 pod jedno echo jednocześnie a przy tym adapterze nie ma takiej możliwości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
Paprykarz
Ledwo co pokazały się na początku miesiąca modele Helix 7 a już jest zapowiedź większych modeli 9, 10, 12.
Top użytkownicy dla tego pytania
211
118
90
72
Popularne dni
28 Mar
37
23 Mar
32
11 Lip
24
31 Maj
21
Top użytkownicy dla tego pytania
Koza11 211 odpowiedzi
Pietruk 118 odpowiedzi
Paprykarz 90 odpowiedzi
karkoszek 72 odpowiedzi
Popularne dni
28 Mar 2017
37 odpowiedzi
23 Mar 2017
32 odpowiedzi
11 Lip 2017
24 odpowiedzi
31 Maj 2017
21 odpowiedzi
Popularne posty
karkoszek
Przejrzałem filmy. Metr od ekranu 12" to za daleko dla GoPro. Niewiele widać. Wygląda to mniej więcej tak, tyle że bywa ich tyle, że nie mieszczą się na ekranie A w zasadzie to bywało, w sylwe
wojto-ryba
Od tygodnia jestem szczęśliwym posiadaczem Helixa 12 ????Zdaje się że ten wątek będzie moim ulubionym miejscem które będę często odwiedzał ???? Prąd będzie pobierał z LifePo4-24Ah
wuran
trochę zdjęć z dzisiejszego pływania na głebszej wodzie Solix G2 plus Mega360 woda ze słaba przejrzystością, realny zasięg dziś był 18 metrów widok klasyczny z przetwornika z silnika dziobowego MK t
Opublikowane grafiki
1256 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi