Skocz do zawartości
  • 0

Humminbird Helix 9, 10, 12 także Mega SI G2N / G3N / G4N

Paprykarz

Pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

Tomek, a oglądałeś moje materiały odnośnie mapowania Helixem? Pokazałem tam jak weryfikować kolory twardości na mapie z tym co masz pod sobą - na ekranie sonaru. Po prostu ustaw widok 2d mapa łączony, zasięg 2d ustaw na 2-3x krotność głębokości i pływaj. Jak trafisz na twarde miejsce- gdzie pojawi się sygnał dwu lub nawet trzykrotnie- bierzesz się za ustawianie zakresów twardości tak, by widzieć te miejsce na widoku mapy i to wszystko. 

plecy w plecy- czyli dwa ekrany na krótko połączone kablami, z ekranu A do B. 

• 0

Nieee no tyle to wiem. Ale co daje to że jest włączony lub nie???? Będę próbował się dowiedzieć na wodzie. Jak uda się rozszyfrować dam znać

Tomek

dobra już kumam= mapa 2d to liveautochart bo masz kilka wariantów możliwych do uzyskania - AC, IMG, BT, SI -ale to programowo w domu z komputera

• 0

Cześć, posiadam Helix G2 10 cali. Kupiłem używaną, wgrane zdaje się najnowsze aktualizacje. Wcześniej używałem takiej samej tylko 7 cali i tam nie robiłem żadnej aktualizacji. Mapy przeniosłem sobie na karcie zero i wszystko jest ok. Jedyny problem w tym, że na tej większej czyli obecnej nie mogę ustawić głębokości do której mam kolor poniżej 10 metrów, a na tamtej miałem minimalną 3 metry. Czy jest jakaś możliwość ustawienia tego parametru tak żeby to było mniej niż 10 metrów? Może ktoś wie i podpowie. Z góry dziękuję Tomek

• 0

Pomysł nieco z czapy się pojawił , coby na starość zakupić łódkę z prawdziwego zdarzenia i jeździć z nią to tu, to tam  :D . Mam obecnie świeżutkiego Helixa 9" MSI+ G4N . Posiadam również poprzedniego Helixa 7" SI G2N . Myślałem o sprzedaży , ale coś niezbyt mi się pali do tego . Jako totalny techniczny dyletant mam zagwozdkę . Czy mógłbym wykorzystać tą siódemkę jako ploter na przykład ? Czy wtedy musiałbym mieć podłączony przetwornik do tego Helixa , czy nawigacja działałaby bez tego ? Czy jest możliwość spięcia tych dwóch echosond , czyli G2N i MSI+ G4N w jakąś całość z wykorzystaniem jednego przetwornika MSI ? Chodzi po prostu o to , żeby pod łodzią mieć zanurzony tylko jeden przetwornik po prostu . Czy to w ogóle ma sens przede wszystkim  :P ?...

• 0

Pomysł nieco z czapy się pojawił , coby na starość zakupić łódkę z prawdziwego zdarzenia i jeździć z nią to tu, to tam :D . Mam obecnie świeżutkiego Helixa 9" MSI+ G4N . Posiadam również poprzedniego Helixa 7" SI G2N . Myślałem o sprzedaży , ale coś niezbyt mi się pali do tego . Jako totalny techniczny dyletant mam zagwozdkę . Czy mógłbym wykorzystać tą siódemkę jako ploter na przykład ? Czy wtedy musiałbym mieć podłączony przetwornik do tego Helixa , czy nawigacja działałaby bez tego ? Czy jest możliwość spięcia tych dwóch echosond , czyli G2N i MSI+ G4N w jakąś całość z wykorzystaniem jednego przetwornika MSI ? Chodzi po prostu o to , żeby pod łodzią mieć zanurzony tylko jeden przetwornik po prostu . Czy to w ogóle ma sens przede wszystkim [emoji14] ?...

dwa adaptery as ecq i kabel ethernet HB i możesz próbować spiąć na krótko , bez 5 port ethernet switch. overall ha bym nie szedł w sieć, 7 mka do mapy tylko, bez przetwornika - obok 9tki.

Wysłane z mojego 2201116SG przy użyciu Tapatalka

• Like 1