Paprykarz Opublikowano 23 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Października 2015 Ledwo co pokazały się na początku miesiąca modele Helix 7 a już jest zapowiedź większych modeli 9, 10, 12. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 25 Maja 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2023 Tomek, a oglądałeś moje materiały odnośnie mapowania Helixem? Pokazałem tam jak weryfikować kolory twardości na mapie z tym co masz pod sobą - na ekranie sonaru. Po prostu ustaw widok 2d mapa łączony, zasięg 2d ustaw na 2-3x krotność głębokości i pływaj. Jak trafisz na twarde miejsce- gdzie pojawi się sygnał dwu lub nawet trzykrotnie- bierzesz się za ustawianie zakresów twardości tak, by widzieć te miejsce na widoku mapy i to wszystko. plecy w plecy- czyli dwa ekrany na krótko połączone kablami, z ekranu A do B. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 kostom63 Opublikowano 25 Maja 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2023 Dzięki, film oglądałem. Tylko te zakresy twardości to nie wiem o co chodzi i jeszcze takie ustawienie, że mam wybór off i 2D i też nie wiem o co chodzi. Ale to zrobię zdjęcie i postaram się wkleić. Może po południu się udaTomek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 kostom63 Opublikowano 25 Maja 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2023 (edytowane) Witam ponownie. To są te sytuacja gdzie nie wiem o co chodzi. Jak widać roślinność też można ustawić w jakiś tam opcjach. Nie mam pojęcia w jakich i te nakładki off lub 2DA jeszcze te wyróżnienia. Co wyróżniamy? Edytowane 25 Maja 2023 przez kostom63 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 25 Maja 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2023 wyróżnienia to na moje zakresy podświetleń głebokości a roślinność najpierw ustaw 1 i 10 od dołu i popatrz czy bedzie widoczna zmiana koloru potem napyń sonarem tam i sprawdź czy faktycznie jest ziele 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 kostom63 Opublikowano 25 Maja 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2023 Dzięki. No to może ktoś wie jeszcze to off i 2D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 25 Maja 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2023 2d to sonar tradycyjny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 kostom63 Opublikowano 25 Maja 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2023 Nieee no tyle to wiem. Ale co daje to że jest włączony lub nie???? Będę próbował się dowiedzieć na wodzie. Jak uda się rozszyfrować dam znaćTomek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 25 Maja 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2023 Nieee no tyle to wiem. Ale co daje to że jest włączony lub nie???? Będę próbował się dowiedzieć na wodzie. Jak uda się rozszyfrować dam znaćTomekdobra już kumam= mapa 2d to liveautochart bo masz kilka wariantów możliwych do uzyskania - AC, IMG, BT, SI -ale to programowo w domu z komputera Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 kostom63 Opublikowano 25 Maja 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2023 Ja to nadal nie kumam. To bym prosił o wskazówkę czy nastawić na off, czy 2D ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 karkoszek Opublikowano 9 Czerwca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2023 Wczoraj robiłem test poboru prądu na mojej łodzi. Wynik to max 6 amper.Dwa Helixy 12 G4n, Helix 9 g4n, jeden przetwornik pawężowy, switch, Mega 360 i mega live.Chyba skromnie? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 mario Opublikowano 9 Czerwca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2023 Nawet bardzo ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Mikeyy Opublikowano 12 Czerwca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2023 Zaskakująco mało w sumie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 kostom63 Opublikowano 6 Lipca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2023 Cześć, posiadam Helix G2 10 cali. Kupiłem używaną, wgrane zdaje się najnowsze aktualizacje. Wcześniej używałem takiej samej tylko 7 cali i tam nie robiłem żadnej aktualizacji. Mapy przeniosłem sobie na karcie zero i wszystko jest ok. Jedyny problem w tym, że na tej większej czyli obecnej nie mogę ustawić głębokości do której mam kolor poniżej 10 metrów, a na tamtej miałem minimalną 3 metry. Czy jest jakaś możliwość ustawienia tego parametru tak żeby to było mniej niż 10 metrów? Może ktoś wie i podpowie. Z góry dziękuję Tomek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 malinabar Opublikowano 9 Września 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Września 2023 Pomysł nieco z czapy się pojawił , coby na starość zakupić łódkę z prawdziwego zdarzenia i jeździć z nią to tu, to tam . Mam obecnie świeżutkiego Helixa 9" MSI+ G4N . Posiadam również poprzedniego Helixa 7" SI G2N . Myślałem o sprzedaży , ale coś niezbyt mi się pali do tego . Jako totalny techniczny dyletant mam zagwozdkę . Czy mógłbym wykorzystać tą siódemkę jako ploter na przykład ? Czy wtedy musiałbym mieć podłączony przetwornik do tego Helixa , czy nawigacja działałaby bez tego ? Czy jest możliwość spięcia tych dwóch echosond , czyli G2N i MSI+ G4N w jakąś całość z wykorzystaniem jednego przetwornika MSI ? Chodzi po prostu o to , żeby pod łodzią mieć zanurzony tylko jeden przetwornik po prostu . Czy to w ogóle ma sens przede wszystkim ?... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Pietruk Opublikowano 9 Września 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Września 2023 Jak masz N w oznaczeniu, to jest sieć. Więc możesz łączyć. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 9 Września 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Września 2023 Pomysł nieco z czapy się pojawił , coby na starość zakupić łódkę z prawdziwego zdarzenia i jeździć z nią to tu, to tam . Mam obecnie świeżutkiego Helixa 9" MSI+ G4N . Posiadam również poprzedniego Helixa 7" SI G2N . Myślałem o sprzedaży , ale coś niezbyt mi się pali do tego . Jako totalny techniczny dyletant mam zagwozdkę . Czy mógłbym wykorzystać tą siódemkę jako ploter na przykład ? Czy wtedy musiałbym mieć podłączony przetwornik do tego Helixa , czy nawigacja działałaby bez tego ? Czy jest możliwość spięcia tych dwóch echosond , czyli G2N i MSI+ G4N w jakąś całość z wykorzystaniem jednego przetwornika MSI ? Chodzi po prostu o to , żeby pod łodzią mieć zanurzony tylko jeden przetwornik po prostu . Czy to w ogóle ma sens przede wszystkim [emoji14] ?...dwa adaptery as ecq i kabel ethernet HB i możesz próbować spiąć na krótko , bez 5 port ethernet switch. overall ha bym nie szedł w sieć, 7 mka do mapy tylko, bez przetwornika - obok 9tki. Wysłane z mojego 2201116SG przy użyciu Tapatalka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 malinabar Opublikowano 9 Września 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Września 2023 Dzięki za szybki odzew . Też myślałem o tym , żeby 7-mka pokazywała tylko mapę . Chociaż fajnie byłoby , gdyby korzystała z karty ZL włożonej do 9-tki , ale tak to chyba nie zadziała ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 9 Września 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Września 2023 Taniej kupić drugą kartę zero i skopiować dane z pierwszej. Kable są w HB dość drogie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 karkoszek Opublikowano 9 Września 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Września 2023 Nie można dzielić danych z karty, będziesz mógł natomiast dzielić waypoint i obraz z przetwornika. Generalnie polecam takie rozwiązanie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 saitt Opublikowano 19 Września 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Września 2023 Czy ekran w HB HELIX G4N jest dotykowy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Pietruk Opublikowano 19 Września 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Września 2023 Nie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 19 Września 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Września 2023 (edytowane) solix/apex ma dotyk . tylko tam jest inne interfejs- trzeba czasu i pokory aby go poskromic i zrozumiec Edytowane 19 Września 2023 przez siarq 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 dante Opublikowano 13 Października 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Października 2023 Używa ktoś z Was pilota do echosondy Helix 12? Która wersja działa z G4? Pytam, ponieważ znalazłem różne informacje w internecie i wolę się upewnić czy są one kompatybilne. Wysłane z mojego SM-G998B przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 marioligi Opublikowano 23 Października 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Października 2023 Czy ktoś instalował nowy soft do Helixa G3N i Mega live ?Czy były jakieś problemy? Jeżeli komuś się udało to widać poprawki?Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 karkoszek Opublikowano 23 Października 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Października 2023 Ja robiłem w G4n. Problemów żadnych, wszystko działa, zmian nie widzę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
Paprykarz
Ledwo co pokazały się na początku miesiąca modele Helix 7 a już jest zapowiedź większych modeli 9, 10, 12.
Top użytkownicy dla tego pytania
211
118
90
72
Popularne dni
28 Mar
37
23 Mar
32
11 Lip
24
31 Maj
21
Top użytkownicy dla tego pytania
Koza11 211 odpowiedzi
Pietruk 118 odpowiedzi
Paprykarz 90 odpowiedzi
karkoszek 72 odpowiedzi
Popularne dni
28 Mar 2017
37 odpowiedzi
23 Mar 2017
32 odpowiedzi
11 Lip 2017
24 odpowiedzi
31 Maj 2017
21 odpowiedzi
Popularne posty
karkoszek
Przejrzałem filmy. Metr od ekranu 12" to za daleko dla GoPro. Niewiele widać. Wygląda to mniej więcej tak, tyle że bywa ich tyle, że nie mieszczą się na ekranie A w zasadzie to bywało, w sylwe
wojto-ryba
Od tygodnia jestem szczęśliwym posiadaczem Helixa 12 ????Zdaje się że ten wątek będzie moim ulubionym miejscem które będę często odwiedzał ???? Prąd będzie pobierał z LifePo4-24Ah
wuran
trochę zdjęć z dzisiejszego pływania na głebszej wodzie Solix G2 plus Mega360 woda ze słaba przejrzystością, realny zasięg dziś był 18 metrów widok klasyczny z przetwornika z silnika dziobowego MK t
Opublikowane grafiki
1256 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi