Paprykarz Opublikowano 23 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Października 2015 Ledwo co pokazały się na początku miesiąca modele Helix 7 a już jest zapowiedź większych modeli 9, 10, 12. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 flymar Opublikowano 24 Października 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Października 2023 Czy karta Zero lines występuje w różnych wersjach jeśli chodzi o modele i generacje?Chcę zakupić do HB 10 Mega G2N a w opisie są podane wersje HB 1000,900,800 itd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 24 Października 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Października 2023 Czy karta Zero lines występuje w różnych wersjach jeśli chodzi o modele i generacje?Chcę zakupić do HB 10 Mega G2N a w opisie są podane wersje HB 1000,900,800 itdNie występuje z podziałem na generacje a na regiony. Nasze linie brzegowe są w pakiecie Europe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 flymar Opublikowano 24 Października 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Października 2023 DziękujęTo będzie mój debiut w mapowaniu. Skoro sam Guru od echa odpowiedział to mam jeszcze pytanie . Przeczytałem kilkukrotnie jak to ustawić w instrukcji.... Czy mogę tą procedurę ustawieńscieżek itd aż do ostatniego kliknięcia "nagrywaj" przerobić na sucho przed domem z przetwornikiem wiszącym nad podjazdem do garażu?Czy ustawienie na ekranie DI czy 2D ma znaczenie na jakość mapowania, czy to się wybiera przed rozpoczęciem czy nagrywa z tego co na ekranie w trakcie pływania? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Marcin1991 Opublikowano 24 Października 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Października 2023 Wrzuć przetwornik do wiadra z wodą, echo najlepiej jakby było na zewnątrz żeby GPS działał. I sobie ustawiasz co i jak. Autochart rysuje ci mapę głębokości z tego co w danym momencie będzie czytać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 25 Października 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Października 2023 DziękujęTo będzie mój debiut w mapowaniu. Skoro sam Guru od echa odpowiedział to mam jeszcze pytanie . Przeczytałem kilkukrotnie jak to ustawić w instrukcji.... Czy mogę tą procedurę ustawieńscieżek itd aż do ostatniego kliknięcia "nagrywaj" przerobić na sucho przed domem z przetwornikiem wiszącym nad podjazdem do garażu?Czy ustawienie na ekranie DI czy 2D ma znaczenie na jakość mapowania, czy to się wybiera przed rozpoczęciem czy nagrywa z tego co na ekranie w trakcie pływania? Najważniejsza rzecz przy tym mapowaniu to nie bawić się w wyciąganie przetwornika, ślizgi itp. Na widoku mapy tworzą się wtedy czarne dziury, dane pierwotne trzeba usuwać. Reszta jest tego typy, że ja bawiąc się w zapis nakładki twardości dna używam sonaru tradycyjnego w opcjach globalnych - wąski. Reszta wychodzi na wodzie, bo nie ma wiedzy na sucho jak będzie wylgądać nakładka zielska i twardości- to wynika z danych na wodzie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 perch22 Opublikowano 25 Października 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Października 2023 Witam ,kupiłem HELIXA 7 Chirp MSI G4 ,ale nie dali instrukcji po polsku ,czy mogę zrobić pierwsze uruchomienie w opcji symulacji. Pozdrawiam . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 karkoszek Opublikowano 25 Października 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Października 2023 Uruchom go jak chcesz;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 perch22 Opublikowano 2 Listopada 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2023 Witam ,czy ktoś aktualizował HELIXA 7 Chirp MSI G4 , na stronie nic nie piszą o aktualizacji map i czy podczas aktualizacji przetwornik ma być odłączony od echa. Pozdrawiam . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 karkoszek Opublikowano 2 Listopada 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2023 Świeżo kupiony? Jaki ma soft? Pewnie jakiś świeży, więc to tylko kwestia aktualizacji oprogramowania, mapami pewnie nie musisz się przejmować Przetwornik nie musi być podłączony w trakcie aktualizacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 perch22 Opublikowano 4 Listopada 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2023 Witam ,zrobione ,kupiony w październiku ,soft miał chyba 2,76.Dzięki za odzew.Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 malinabar Opublikowano 6 Listopada 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2023 Gdzie można dostać uchwyt typu U do Helixa 9 , numer części 740149-1 GM H910 w Polsce ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 karkoszek Opublikowano 6 Listopada 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2023 Na przykład u mnie. Teoretycznie jeden jest u dystrybutora 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Intro Opublikowano 6 Grudnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2023 Humminbird zakupiony w Finlandii czy Szwecji mają język polski? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Bielun22 Opublikowano 7 Grudnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2023 Humminbird zakupiony w Finlandii czy Szwecji mają język polski?Tak Wysłane z mojego VOG-L29 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 AngusCK Opublikowano 29 Marca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2024 Czy ktoś z Kolegów wie gdzie można kupić osłonę przeciwsłoneczną na ekran HELIX-a 12 cali?Pozdrawiam Paweł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 29 Marca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2024 zapytaj @karkoszek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 karkoszek Opublikowano 29 Marca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2024 Jesteśmy w kontakcie. Wkrótce taka powstanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 bartekmaj Opublikowano 29 Marca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2024 To poproszę o info w wątku jak będzie już dostępna. Też jestem zainteresowany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Szogo636 Opublikowano 1 Kwietnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2024 Jesteśmy w kontakcie. Wkrótce taka powstanie Karkoszku,a ja zapytam przy okazji o taką osłonę do solixa 12 plus ewentualnie folie ochronną na wyświetlacz. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 bartekmaj Opublikowano 27 Kwietnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2024 Cześć Są jakieś wieści w sprawie osłony przeciwsłonecznej na ekran HELIX-a 12 cali? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 karkoszek Opublikowano 27 Kwietnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2024 Panowie, wakacje są dla mnie realnym terminem. Jeśli uda się zrobić wcześniej to na pewno będę tutaj pisał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 cudak Opublikowano 24 Maja 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2024 (edytowane) Czy ktoś z Kolegów wie gdzie można kupić osłonę przeciwsłoneczną na ekran HELIX-a 12 cali? Pozdrawiam Paweł Witam, Co do osłon to tutaj są, tylko bardzo drogo https://www.mybait.de/sunvisor-sonnenschutz-fuer-humminbird-echolote?number=6096109492437 Edytowane 24 Maja 2024 przez cudak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 24 Maja 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2024 ja kiedys uzywalem oslon z berleypro do rozych ekranow, i jak dla mnie to za wiele one tak naprawde nie wnosza... jak lampa za plecami to i tak odbija, jak slonce w zenicie to czesciowo zdaje egzamin... Aby oslona byla w peni skuteczna ,daszek i boki musza byc dosc spore , by spelnic swoja role. Te 10-15cm , to naprawde nie wiele robi... 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 cudak Opublikowano 25 Maja 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2024 (edytowane) Ja używam tego SUNVISORa, mają dwa rodzaje, "normal" i "high speed". Posiadam wersję "high speed" do Helix 9, którą mogę z czystym sumieniem polecić Osobiście szukałem czegoś, co nie spadnie przy szybszym pływaniu, np. podczas zmiany łowiska. Ja na razie jest ok. Materiał z którego jest to wykonane jest taki troszkę chropowaty. Ogólnie to wszystko wygląda bardzo masywnie. Jest dobrze dopasowany i pasuje idealnie do ekranu. Mimo tej kasy myślę, że produkt JAK DLA MNIE spełnia moje oczekiwania Myślę, że będzie służył. Pozdrawiam Edytowane 25 Maja 2024 przez cudak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Bartek1989 Opublikowano 28 Czerwca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2024 (edytowane) Witam mam problem z waypointami w helixie, przepisalem z garmina i nie pokrywają się z helixem. Jest to jakos inaczej zapisywane przykładowo Garmin N52°xx.xxc' E023°xx.xxxHelix N52. xxxxx° E023.xxxxx°Jak dobrze rozumiem muszę kazdy punkt przekonwertować z minut na stopnie dziesietne? Edytowane 28 Czerwca 2024 przez Bartek1989 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
Paprykarz
Ledwo co pokazały się na początku miesiąca modele Helix 7 a już jest zapowiedź większych modeli 9, 10, 12.
Top użytkownicy dla tego pytania
211
118
90
72
Popularne dni
28 Mar
37
23 Mar
32
11 Lip
24
31 Maj
21
Top użytkownicy dla tego pytania
Koza11 211 odpowiedzi
Pietruk 118 odpowiedzi
Paprykarz 90 odpowiedzi
karkoszek 72 odpowiedzi
Popularne dni
28 Mar 2017
37 odpowiedzi
23 Mar 2017
32 odpowiedzi
11 Lip 2017
24 odpowiedzi
31 Maj 2017
21 odpowiedzi
Popularne posty
karkoszek
Przejrzałem filmy. Metr od ekranu 12" to za daleko dla GoPro. Niewiele widać. Wygląda to mniej więcej tak, tyle że bywa ich tyle, że nie mieszczą się na ekranie A w zasadzie to bywało, w sylwe
wojto-ryba
Od tygodnia jestem szczęśliwym posiadaczem Helixa 12 ????Zdaje się że ten wątek będzie moim ulubionym miejscem które będę często odwiedzał ???? Prąd będzie pobierał z LifePo4-24Ah
wuran
trochę zdjęć z dzisiejszego pływania na głebszej wodzie Solix G2 plus Mega360 woda ze słaba przejrzystością, realny zasięg dziś był 18 metrów widok klasyczny z przetwornika z silnika dziobowego MK t
Opublikowane grafiki
1256 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi