Skocz do zawartości
  • 0

Humminbird Helix 9, 10, 12 także Mega SI G2N / G3N / G4N

Paprykarz

Pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

Czy karta Zero lines występuje w różnych wersjach jeśli chodzi o modele i generacje?

Chcę zakupić do HB 10 Mega G2N a w opisie są podane wersje HB 1000,900,800 itd

Nie występuje z podziałem na generacje a na regiony. Nasze linie brzegowe są w pakiecie Europe. 

• 0

Dziękuję

To będzie mój debiut w mapowaniu. Skoro sam Gurusmile.png  od echa  odpowiedział to mam jeszcze  pytanie . Przeczytałem kilkukrotnie jak to ustawić w instrukcji.... Czy mogę tą procedurę ustawień

scieżek itd aż do ostatniego kliknięcia  "nagrywaj" przerobić na sucho przed domem z przetwornikiem wiszącym nad podjazdem do garażu?

Czy ustawienie na ekranie DI czy 2D ma znaczenie na jakość mapowania, czy to się wybiera przed rozpoczęciem czy nagrywa z tego co na ekranie w trakcie pływania? 

• 0

Dziękuję

To będzie mój debiut w mapowaniu. Skoro sam Gurusmile.png  od echa  odpowiedział to mam jeszcze  pytanie . Przeczytałem kilkukrotnie jak to ustawić w instrukcji.... Czy mogę tą procedurę ustawień

scieżek itd aż do ostatniego kliknięcia  "nagrywaj" przerobić na sucho przed domem z przetwornikiem wiszącym nad podjazdem do garażu?

Czy ustawienie na ekranie DI czy 2D ma znaczenie na jakość mapowania, czy to się wybiera przed rozpoczęciem czy nagrywa z tego co na ekranie w trakcie pływania? 

Najważniejsza rzecz przy tym mapowaniu to nie bawić się w wyciąganie przetwornika, ślizgi itp. Na widoku mapy tworzą się wtedy czarne dziury, dane pierwotne trzeba usuwać. Reszta jest tego typy, że ja bawiąc się w zapis nakładki twardości dna używam sonaru tradycyjnego w opcjach globalnych - wąski. Reszta wychodzi na wodzie, bo nie ma wiedzy na sucho jak będzie wylgądać nakładka zielska i twardości- to wynika z danych na wodzie. 

• Like 1

• 0

Czy ktoś z Kolegów wie gdzie można kupić osłonę przeciwsłoneczną na ekran HELIX-a 12 cali?

Pozdrawiam Paweł

Witam,

Co do osłon to tutaj są, tylko bardzo drogo :angry: :wacko:

https://www.mybait.de/sunvisor-sonnenschutz-fuer-humminbird-echolote?number=6096109492437

Edytowane przez cudak

• 0

ja kiedys uzywalem oslon z berleypro do rozych ekranow, i jak dla mnie to za wiele one tak naprawde nie wnosza... jak lampa za plecami to i tak odbija, jak slonce  w  zenicie to czesciowo zdaje egzamin... Aby oslona byla w peni skuteczna ,daszek i boki musza byc dosc spore , by spelnic swoja role. Te 10-15cm , to naprawde nie wiele robi...

• Like 2

• 0

Ja używam tego SUNVISORa, mają dwa rodzaje, "normal" i "high speed". Posiadam wersję "high speed" do Helix 9, którą mogę z czystym sumieniem polecić :good: Osobiście szukałem czegoś, co nie spadnie przy szybszym pływaniu, np. podczas zmiany łowiska.

Ja na razie jest ok. Materiał z którego jest to wykonane jest taki troszkę chropowaty. Ogólnie to wszystko wygląda bardzo masywnie. Jest dobrze dopasowany i pasuje idealnie do ekranu. Mimo tej kasy myślę, że produkt JAK DLA MNIE spełnia moje oczekiwania :good: Myślę, że będzie służył.

Pozdrawiam

Edytowane przez cudak

• 0

Witam mam problem z waypointami w helixie, przepisalem z garmina i nie pokrywają się z helixem.

Jest to jakos inaczej zapisywane przykładowo

Garmin N52°xx.xxc' E023°xx.xxx

Helix N52. xxxxx° E023.xxxxx°

Jak dobrze rozumiem muszę kazdy punkt przekonwertować z minut na stopnie dziesietne?

Edytowane przez Bartek1989