Paprykarz Opublikowano 23 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Października 2015 Ledwo co pokazały się na początku miesiąca modele Helix 7 a już jest zapowiedź większych modeli 9, 10, 12. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Intro Opublikowano 29 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2019 Cały ambaras polega na tym że nie mam takiej opcji wyboru karta Fish Chip w Mapuj źródło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Paprykarz Opublikowano 29 Maja 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2019 Raczej niemożliwe, żeby tak było. Jeśli jednak tak jest, to uaktualnij firmware. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Intro Opublikowano 29 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2019 Mam aktualny firmware 1.900 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Paprykarz Opublikowano 29 Maja 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2019 Jest jeszcze opcja powrócenia do starszej wersji firmware, trzeba by zapytać @Pietruk na jakiej jedzie. Ja mam starszą wersję i te opcje są dostępne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Pietruk Opublikowano 29 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2019 Też mam 1.900.Kolega Andrzej nie ma na karcie 44XG folderu Navionics i reszty plików. Albo pomylił ktoś karty, albo zostało usunięte, stąd nie mogło działać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Michal86GDA Opublikowano 13 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2019 Witam proszę o opinię (998c hd si combo) mam okazję kupić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Paprykarz Opublikowano 13 Czerwca 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2019 Kiedyś to było bardzo dobre echo, dzisiaj to kwestia ceny jaką masz zapłacić i czego za te pieniądze oczekujesz od echosondy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Michal86GDA Opublikowano 13 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2019 3 tys koleś chce i tak ciężko znaleźć informacje i cenę jako odnośnik , jakbyś mógł coś polecić w tych pieniądzach to byłbym wdzięczny , oczekuje mapowania punkty GPS No i boczny scan Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 gorgo9 Opublikowano 13 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2019 3 tys koleś chce i tak ciężko znaleźć informacje i cenę jako odnośnik , jakbyś mógł coś polecić w tych pieniądzach to byłbym wdzięczny , oczekuje mapowania punkty GPS No i boczny scanW tej cenie to chyba wolałbym coś nowszego... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Michal86GDA Opublikowano 13 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2019 Dlatego właśnie chciałem zasięgnąć opinii bo jedyne info że sklepów to z 2014 a cena zawrotną, Ale dziś to już odległe czasy a technologia mocno poszła , cena na pierwszy rzut oka atrakcyjna ale po dłuższej analizie coraz mniej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 karolkrause Opublikowano 13 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2019 Dlatego właśnie chciałem zasięgnąć opinii bo jedyne info że sklepów to z 2014 a cena zawrotną, Ale dziś to już odległe czasy a technologia mocno poszła , cena na pierwszy rzut oka atrakcyjna ale po dłuższej analizie coraz mniejW niedużo większej cenie masz najnowszy model Humminbird HELIX 7 CHIRP MSI GPS G3 Z tym że to 7 cali ... ale na plus boczne skanowanie itp.. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Marcin1991 Opublikowano 13 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2019 Przy bocznym przydało by się więcej niż 7" ale mając otwarte okno bez podziału da radę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Paprykarz Opublikowano 14 Czerwca 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2019 3 tys koleś chce i tak ciężko znaleźć informacje i cenę jako odnośnik , jakbyś mógł coś polecić w tych pieniądzach to byłbym wdzięczny , oczekuje mapowania punkty GPS No i boczny scanWbrew pozorom, to cena do przyjęcia. Rozmijają się jednak oczekiwania z możliwościami urządzenia, mapy batymetrycznej na urządzeniu nie zrobisz. Natomiast Skanowanie Boczne jest bardzo dobre. Wiadomo, że bebeszki już nie takie jak teraz mają nowe urządzenia. W nieco wyższej cenie można faktycznie wybrać Helixa Mega SI G3 albo Raymarine Element 7 HV. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Michal86GDA Opublikowano 14 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2019 Dzięki wielkie za pomoc troche rozjasniliscie mi temat, skupię się na czymś nowszym pozdrawiam 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 goldi1231 Opublikowano 9 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2019 witam proszę o pomoc w wyborze echosondy:dokładnie chodzi o rozmiar 12 Helix lub 12 Lowrance HDS Live. Tyle jest napisane a ja nadal ciemny. Prosiłbym aby ktoś podpowiedział, który sprzęt wybrać. Pozdrawiam 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Paprykarz Opublikowano 9 Lipca 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2019 Tych dwóch urządzeń nie da się porównać. Przede wszystkim będą to zupełnie inne budżety. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 KrystianS Opublikowano 10 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2019 Koledzy jakiś fajny uchwyt do przetwornika z helix 7 si GPS ktoś może polecić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 kostom63 Opublikowano 10 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2019 Koledzy jakiś fajny uchwyt do przetwornika z helix 7 si GPS ktoś może polecić? A jest oddzielny wątek o uchwytach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 nodan Opublikowano 12 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2019 Koledzy. Mam Mega Si 9 cali, używam ją głównie na Wiśle - także do dryfu sumowego, Zrobiłem update softwearu z 1,46 do 1,90 i strasznie pogorszyło się obrazowanie 2D... Szumy, łuki słabo wyraźne, próbowałem ustawiać ale nie mogę uzyskać takiego obrazu jak wcześniej, szczególnie w miejscach, gdzie woda ostro kręci...Jakieś lekarstwo na to. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 12 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2019 (edytowane) Downgrade do 1.46?Daniel, żebyśmy się zrozumieli- nie robię sobie jaj.Firmware z różnym szczęściem wychodzą, mam główne echo z innego korpo, ale zasada jest często taka sama - jedną rzecz poprawią, inną równocześnie zepsują. Czasami trzeba kalkulować- czy opłaca się wgrywanie nowego softu/powrót do poprzedniej wersji. Edytowane 12 Lipca 2019 przez Maciej_K Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 nodan Opublikowano 12 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2019 Downgrade do 1.46?Daniel, żebyśmy się zrozumieli- nie robię sobie jaj.Firmware z różnym szczęściem wychodzą, mam główne echo z innego korpo, ale zasada jest często taka sama - jedną rzecz poprawią, inną równocześnie zepsują. Czasami trzeba kalkulować- czy opłaca się wgrywanie nowego softu/powrót do poprzedniej wersji. No rozważałem tą opcję, jak to zrobić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 12 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2019 Nie robiłem downgrade na HB do tej pory, teoretycznie dokładnie tak samo jak upgrade- czyli znajdujesz soft, ładujesz na sd i ładujesz do echa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 mario Opublikowano 12 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2019 Jeżeli nie masz back up'u tej wersji softu, to w necie trudno będzie ją znaleźć (HB publikuje tylko najnowsze).Pozostaje napisać do serwisu w US z prośbą o przysłanie na mail wg mnie.Ja mam chyba najstarszą zapisaną wersję 1.64 albo 1.65 (nie wiem tylko, czy wersja do mega 12" będzie właściwa dla 9", może nie być...) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 12 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2019 Ja dla Simrada uprawiam zbieractwo firmware- mam z 5 ostatnich wypustów. Właśnie z takiego powodu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Pietruk Opublikowano 12 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2019 Coś tam mam starego, ale to do 10 ".Nie wiem czy chodzi to z 9. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
Paprykarz
Ledwo co pokazały się na początku miesiąca modele Helix 7 a już jest zapowiedź większych modeli 9, 10, 12.
Top użytkownicy dla tego pytania
211
118
90
72
Popularne dni
28 Mar
37
23 Mar
32
11 Lip
24
31 Maj
21
Top użytkownicy dla tego pytania
Koza11 211 odpowiedzi
Pietruk 118 odpowiedzi
Paprykarz 90 odpowiedzi
karkoszek 72 odpowiedzi
Popularne dni
28 Mar 2017
37 odpowiedzi
23 Mar 2017
32 odpowiedzi
11 Lip 2017
24 odpowiedzi
31 Maj 2017
21 odpowiedzi
Popularne posty
karkoszek
Przejrzałem filmy. Metr od ekranu 12" to za daleko dla GoPro. Niewiele widać. Wygląda to mniej więcej tak, tyle że bywa ich tyle, że nie mieszczą się na ekranie A w zasadzie to bywało, w sylwe
wojto-ryba
Od tygodnia jestem szczęśliwym posiadaczem Helixa 12 ????Zdaje się że ten wątek będzie moim ulubionym miejscem które będę często odwiedzał ???? Prąd będzie pobierał z LifePo4-24Ah
wuran
trochę zdjęć z dzisiejszego pływania na głebszej wodzie Solix G2 plus Mega360 woda ze słaba przejrzystością, realny zasięg dziś był 18 metrów widok klasyczny z przetwornika z silnika dziobowego MK t
Opublikowane grafiki
1256 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi