Skocz do zawartości
  • 0

Humminbird Helix 9, 10, 12 także Mega SI G2N / G3N / G4N

Paprykarz

Pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

Dlatego właśnie chciałem zasięgnąć opinii bo jedyne info że sklepów to z 2014 a cena zawrotną, Ale dziś to już odległe czasy a technologia mocno poszła , cena na pierwszy rzut oka atrakcyjna ale po dłuższej analizie coraz mniej

W niedużo większej cenie masz najnowszy model Humminbird HELIX 7 CHIRP MSI GPS G3 

Z tym że to 7 cali ... ale na plus boczne skanowanie itp..

• Like 1

• 0

3 tys koleś chce i tak ciężko znaleźć informacje i cenę jako odnośnik , jakbyś mógł coś polecić w tych pieniądzach to byłbym wdzięczny , oczekuje mapowania punkty GPS No i boczny scan

Wbrew pozorom, to cena do przyjęcia. Rozmijają się jednak oczekiwania z możliwościami urządzenia, mapy batymetrycznej na urządzeniu nie zrobisz. Natomiast Skanowanie Boczne jest bardzo dobre. Wiadomo, że bebeszki już nie takie jak teraz mają nowe urządzenia. W nieco wyższej cenie można faktycznie wybrać Helixa Mega SI G3 albo Raymarine Element 7 HV. 

• 0

Koledzy. Mam Mega Si 9 cali, używam ją głównie na Wiśle - także do dryfu sumowego, Zrobiłem update softwearu z 1,46 do 1,90 i strasznie pogorszyło się obrazowanie 2D... Szumy, łuki słabo wyraźne, próbowałem ustawiać ale nie mogę uzyskać takiego obrazu jak wcześniej, szczególnie w miejscach, gdzie woda ostro kręci...

Jakieś lekarstwo na to.

• 0

Downgrade do 1.46?

Daniel, żebyśmy się zrozumieli- nie robię sobie jaj.

Firmware z różnym szczęściem wychodzą, mam główne echo z innego korpo, ale zasada jest często taka sama - jedną rzecz poprawią, inną równocześnie zepsują. Czasami trzeba kalkulować- czy opłaca się wgrywanie nowego softu/powrót do poprzedniej wersji.

Edytowane przez Maciej_K

• 0

Downgrade do 1.46?

Daniel, żebyśmy się zrozumieli- nie robię sobie jaj.

Firmware z różnym szczęściem wychodzą, mam główne echo z innego korpo, ale zasada jest często taka sama - jedną rzecz poprawią, inną równocześnie zepsują. Czasami trzeba kalkulować- czy opłaca się wgrywanie nowego softu/powrót do poprzedniej wersji.

No rozważałem tą opcję, jak to zrobić?

• 0

Jeżeli nie masz back up'u tej wersji softu, to w necie trudno będzie ją znaleźć (HB publikuje tylko najnowsze).

Pozostaje napisać do serwisu w US z prośbą o przysłanie na mail wg mnie.

Ja mam chyba najstarszą zapisaną wersję 1.64 albo 1.65 (nie wiem tylko, czy wersja do mega 12" będzie właściwa dla 9", może nie być...)