Skocz do zawartości

Mosty Żelizna Podedwórze

mentnooki

Rekomendowane odpowiedzi

Na Żelizne idzie woda na Podedwórzu jest wody średnio 1,50 cm mosty 1,60 cm ryba się ruszyła. Jest dobrze w porównaniu do poprzednich lat. Jutro o 6 rano powinienem już być na Podedwórzu.

Edytowane przez BOSMAN 76
  • Like 1

Witam,

dzisiaj byłem na Mostach, wytrzymałem tak gdzieś do czternastej. Brań w sumie miałem 6, wyjąłem 4 krótkie szczupaki, jedno pobicie niezacięte i jedna spinka. No i jeszcze ze dwa wyjścia miałem, ale też krótkie. Okoni zero, legendy głoszą, że latem w najwieksze upały ludzie tam nieźle łowili garbusy. Dzień kiepski ze względu na słońce i czystą wodę, ale coś tam brało.

Andrzej,50 km.od zbiornika Mosty jest jezioro Wytyckie ,piękna malownicza woda. Są tam piękne szczupaki i sandacze i właśnie biorą. Raz pojedziesz ,zakochasz się :) ,zobaczysz.b

Biorą te sandacze ale na trupki  pewnie a ja tylko spining

Wytyckie to zaś dodatkowa opłata. Szczupaka też można połapać na ww. Zbiornikach :) tylko trzeba wiedziec czym i gdzie :P

W temacie czym to raczej nie ma tajemnic gdzie też trzeba być w tygodniu i trafić na pogodę czyli brak słońca i troszkę wiatru

Można pogodzić szczupaki, okonie i sandacze i wybrać się na Zahajki   ;)

Dokładnie. Właściwie tytuł wątku powinien być uzupełniony o Zahajki. To są cztery zbiorniki w tym ciągu.

Jeżeli wędkujecie w tych miejscach i macie doświadczenia którymi moglibyście się podzielić lub macie aktualne info na temat warunków piszcie. Ja byłem przejazdem raz na Mostach i dwa razy na Podedwórzu, Bez efektu ale to było raczej rozeznanie niż aktywne wędkowanie. Wszystko zależy od stanu wody który jest regulowany, presja też nie mała nie mówiąc o kłusownictwie.

Andrzej ,trzeba trafić na dzień bez słońca ,sam widziałeś, tam jest płytko a przy prześwietlonej wodzie ryby maja się gdzie ukryć i nie chętnie wychodzą z kołków i grążeli.

Jak się wstrzelisz to przy odpowiedniej pogodzie w dzień będziesz łowił sandały nie gorzej jak ci co łowią na martwą rybkę.

Pływałem na Wytyckim pontonem i nic się nie stało, a badyle to już chyba nie te co dawniej, ale byłem tam ostatnio w 2012 roku, a w tym roku woda w niektórych jeziorach mocno opadła.

Pontonem pływam i ja  na elektryku powoli ,wczoraj widziałem gościa na spalinie (można  czy nie )