Skocz do zawartości

Mosty Żelizna Podedwórze

mentnooki

Rekomendowane odpowiedzi

Mylisz się kolego  zbiorniki retencyjne typu Witulin , Podedwórze , Mosty to są zbiorniki " strategiczne " okręgu BP . Tam można się spodziewać kontroli na wodzie i brzegu  , są przygotowane slipy , wycinana jest roślinność , podczas przyduchy są przeręble , tam odnotywane są spektakularne akcje przeciw kłusownikom , robione sa zawody  . Cała reszta jest  zaniedbana . 

• Like 2

Mylisz się kolego  zbiorniki retencyjne typu Witulin , Podedwórze , Mosty to są zbiorniki " strategiczne " okręgu BP . Tam można się spodziewać kontroli na wodzie i brzegu  , są przygotowane slipy , wycinana jest roślinność , podczas przyduchy są przeręble , tam odnotywane są spektakularne akcje przeciw kłusownikom , robione sa zawody  . Cała reszta jest  zaniedbana .

Nie mówie kolego że nie ma kontroli i całej reszty bo bywam tam dość regularnie,chodzi mi o brak możliwości wodowania się na lewym zbiorniku bo przenoszenie gratów i pontonu przez wąski mostek to porażka. Edytowane przez mentnooki
  • Like 1

I właśnie taka jest rzeczywistość okręgu BP . Wyobraź sobie ,że te zbiorniki są " zadbane " a jak wygląda reszta ?

A jaką Ty masz w ogóle resztę w okręgu BP? Oprócz zbiorników masz Bug i Krznę i troszeczkę drobnych wód, które są pod "panowaniem" miejscowych kół i wędkarzy. Chcesz żeby Ci zrobili slip na Bugu? 

Slipy na Bugu są tylko trzeba wiedzieć gdzie ,  zrobiła je SG. Dzięki radze sobie i bez PZW . Ale na pewno bym chciał aby kontrole na Bugu były częstsze a nie tylko 1 maja na Bindudze . Jakim to cudem PSR z Siedlec jest w stanie kontrolować Bug aż po Niemirów a ja nigdy nawet nie słyszałem o kontroli na Bugu ( rozumieć na wodzie z łódki ) w OBP .

Edytowane przez neor
  • Like 1

• 1 miesiąc temu...
  • 3 miesiące temu...
  • 4 tygodnie później...

Tak ale tylko poperem lub plywajacymi woblerami co schodzą na 50 cm.

A tak z ciekawości zapytam się a co z wszelkiej maści żelastwem? Albo różnymi gumkami?

Bo dla mnie w takich warunkach wahadełko lub wiróweczka robiła zawsze robotę i to samo z gumkami na lekkich główkach  :ph34r: 

Ostatnio znajomy nawet ładnego szczupaka chwycił na wahadło na Żelizie...  ;)

• 2 miesiące temu...

Najbliższy weekend zapowiadają słoneczny, będzie się można poopalać na Żeliźnie, w sumie nie tylko tam. Rzadko kiedy przy słońcu dało się tam połowić.

Kumpel który tam regularnie z Międzyrzeca jeździ, jakieś wyniki ma, ale bez szału.

Witam Zbiorniki napełnione szczególnie Podedwórze .Byłem z synem w niedzielę i pogoda lampa same skróty z rana i trafił się dziadek tylko w kaloszach który wypad z łódki .W tygodniu już by był nekrolog w 100%. Brak na łódce kapoka i tragedia rodzinna gotowa.Przestroga szczególnie na jesieni dla wędkarzy pływających na elektrykach .Powód 2 akumulatory z jednej strony łódki i moment nieuwagi i jesteś wodzie .Ludzie są bezmyślni i igrają ze śmiercią .