Norbi_ZIP Opublikowano 15 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2019 Witam, mam dosyć dziwne pytanie ale jak to mówią, kto pyta nie błądzi :-) . Jak wygląda sytuacja z karpiem na zbiornikach? Nie chodzi mi o 2 czy 3kg karpiki. Ktoś widział złowionego dużego karpia? Wody są stare, teoretycznie powinny być w nich duże karpie. W wykazie zarybień PZW widnieje zarybienie karpiem tych wód. Tylko czy faktycznie były i są tam wpuszczane? W ogóle widział tam ktoś kiedyś karpiarzy? Pozdrawiam 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mackot_88 Opublikowano 15 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2019 Nigdy nie widziałem tam karpiarzy,moze dlatego,ze jest ciężki dostęp z brzegu do wody. No i zbiorniki też mocno zarastaja. Za linem z łodzi siedzieli, podobno są kabany, sam bym je polowil[emoji3] Wysłane z mojego HTC U12+ przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luk_80 Opublikowano 15 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2019 Witam, mam dosyć dziwne pytanie ale jak to mówią, kto pyta nie błądzi :-) . Jak wygląda sytuacja z karpiem na zbiornikach? Nie chodzi mi o 2 czy 3kg karpiki. Ktoś widział złowionego dużego karpia? Wody są stare, teoretycznie powinny być w nich duże karpie. W wykazie zarybień PZW widnieje zarybienie karpiem tych wód. Tylko czy faktycznie były i są tam wpuszczane? W ogóle widział tam ktoś kiedyś karpiarzy? Pozdrawiam Osobiście nie widziałem aby ktoś łowił tam Karpie na wędkę. Celowo użyłem słowa na wędkę bo wiem i to od osoby dobrze poinformowanej o kłusownikach którzy wyjmowali zarówno Karpie jak i Amury (jakieś 3 lata temu). Niestety ale to lokalny standard. Sądzę jednak, że zarówno Podedwórze jak i Mosty mogłyby nie jednego karpiarza zaskoczyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SlawekNikt Opublikowano 15 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2019 Liny piękne są. Karpia nie złowilem nigdy, ale też i rzadko bywam na zbiornikach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartsiedlce Opublikowano 15 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2019 Na Podedwórzu widziałem dwa razy karpiarzy, ale nie pytałem o wyniki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Norbi_ZIP Opublikowano 15 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2019 Ciekawi mnie też to, czy jako przyłów między linami zdążają się karpiki. Jeżeli naprawdę je tam wpuszczają to od czasu do czasu powinien się jakiś trafić. A jeżeli były wpuszczane to powinny być jakieś stare ryby, które nie dały się kłusownikom. Chyba że to zarybienia tylko "na papierze". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adriano185 Opublikowano 26 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2019 Na Żeliźnie pewnej wiosny, po ciężkiej zimie której wystąpiła przyducha widziałem padnięte wielkie karpie. Na oko sztuki kilkunastokilogramowe. Był to chyba 2007 rok. Zdaje się, że od tamtej pory aż takich ciężkich przyduch nie było. W zbiorniku na pewno są ogromne karpie(no chyba, że te coroczne zarybienia to fikcja). Tylko jak je łowić w tak rozległym płytkim zbiorniku? Z tych paru stanowisk na grobli raczej nie da rady. Niedługo będę ze spiningiem na Żeliźnie i tym razem skupiam się na krasnopiórze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wabik Opublikowano 23 Września 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Września 2019 Witam . Jest szansa na wędkowanie w powyższych zbiornikach? Jak z roślinnością i poziomem wody? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SlawekNikt Opublikowano 23 Września 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Września 2019 Byłem w zeszlym tygodniu na Żeliźnie. Tak niskiej wody nie pamiętam ... Co do wyników to nic ciekawego. Kilka małych okoni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MATI87 Opublikowano 24 Września 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Września 2019 Bylem ze 4tyg temu na Podedworzu to tragedia. Woda bardzo niska .nie bylo jak łapać. Chyba że cos sie zmienilo i zaczeli puszczać wodę na zbiornik. Za to na mostach woda byla calkiem fajna i bylo juz gdzie połowic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mackot_88 Opublikowano 24 Września 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Września 2019 Pytanie,czy od strony Mostów jest jakis slip, gdzie mozna zwodowac lodke Z przyczepki? Bo na pewno nie Z tej pierwszej grobli???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SlawekNikt Opublikowano 24 Września 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Września 2019 Pytanie,czy od strony Mostów jest jakis slip, gdzie mozna zwodowac lodke Z przyczepki? Bo na pewno nie Z tej pierwszej grobli Dlaczego nie ? Wodujesz się w woderach i jak przebrniesz płyciznę to dalej jakoś się może poczołgasz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomchaf11 Opublikowano 27 Września 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Września 2019 Witam. Ma ktoś jakieś informacje dotyczące stanu wody na podwórzu, da się pływaća może jakieś wyniki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SlawekNikt Opublikowano 27 Września 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Września 2019 Byłem dziś nad rzeczką Tyśmienica i jeśli woda poszła w górę na zbiornikach tylko w 1/3 tak jak na Tyśmienicy to może warto zajrzeć ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SlawekNikt Opublikowano 5 Października 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Października 2019 Panowie woda poszła w górę choć z 10 cm. ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotrek454 Opublikowano 17 Października 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Października 2019 Żeliznę niestety trzeba sobie darować , przynajmniej tą część zbiornika od wsi Łózki , wody jest tyle , że łatwiej jest ciągnąć ponton niż wiosłować, nawet w dołach jest max 1,5 m . Do tego , z relacji miejscowego , co 2 dni siaty w biały dzień . Jak nie napuszczą wody to przyducha w zimie załatwi sprawę definitywnie . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SlawekNikt Opublikowano 17 Października 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Października 2019 (edytowane) Ja pitolę ... Co roku to samo z tymi siatami ... Jak gość dał po pińcet to wielkie oburzenie bo kasa idzie na przelew i przecież my za to płacimy !I dawaj za komórę z ałtletu donieść na biorącego choćby tamten nawet korka nie powąchał ... Jak ciągają siatami to nie ma komu na policje zadzwonić ... Ech ... Edytowane 17 Października 2019 przez Sławek Nikt 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 17 Października 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Października 2019 Jak gość dał po pińcet to wielkie oburzenie bo kasa idzie na przelew i przecież my za to płacimy !I dawaj za komórę z ałtletu donieść na biorącego choćby tamten nawet korka nie powąchał ... Jak ciągają siatami to nie ma komu na policje zadzwonić ... Ech ...Wszędzie politykę musisz wtrącic ??? Choroba zawodowa czy jak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SlawekNikt Opublikowano 17 Października 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Października 2019 Unikam jak ognia dysputy o politycznych tematach, ale to porównanie jak chyba żadne inne idealnie oddaje to co chciałem przekazać. No może poza tym kawałem o krowach. Jak jednemu z Niemców krowa zaczęła rodzić masę cieląt i mleka setki litrów dawać to drugi Niemiec prosił Boga aby mu taką samą krowę dać raczył. Jak taka sama sytuacja była u naszych rodaków to ten, który takiego zwierzęcia nie miał prosił aby zdechło to u sąsiada ... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mondragon Opublikowano 17 Października 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Października 2019 Byl ktos moze ostatnio na Podedworzu? woda sie podniosla? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
T1000 Opublikowano 20 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2019 Odwiedziłem dzisiaj z kolegą Podedwórze, gościłem tam pierwszy raz. Woda bardzo czysta, głębokość wody średnio 50cm, miejscami może pod 80. Udało się przechytrzyć jednego wymiarowego 70+ i kilka krótkich. Presja spora jak na środek tygodnia, bo około 6 łódek. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mackot_88 Opublikowano 20 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2019 (edytowane) Spora presja? Te 6 łódek to nic???? a jak zielsko? Trzyma się,czy opadło trochę?Na której komorze byliście? Edytowane 20 Listopada 2019 przez mackot88 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartsiedlce Opublikowano 20 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2019 A może był ktoś z Was ostatnio na Żeliźnie? Jest woda, zielsko opada? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nox66 Opublikowano 20 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2019 (edytowane) Na Żeliznie jest bardzo mało wody i ziele jeszcze nie opada bo nie ma przymrozkow..Na Mostach jest gdzie porzucać... Edytowane 20 Listopada 2019 przez nox66 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartsiedlce Opublikowano 20 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2019 Dzięki @nox66 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi