radek_u Opublikowano 27 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2021 Kłusownictwo na tym zbiorniku występuje, jest coraz mniejszym zjawiskiem ale jest. W tym roku został kolejny raz złapany na gorącym uczynku kłusownik który mieszka w pobliżu slipu. Jego ojciec całe życie siaty tam stawiał to i on. Ostatnio opowiadał jak przyjechali myśliwi i napierdzielali do wygrzewających się amurów. A co do lubelskich wędkarzy to dwa-trzy tygodnie temu zaczepił mnie i mojego kolegę koleś, który szukał miejscówki na Mostach, bo mu ryba z Podedwórza śmierdzi i który się chwalił jak to z kumplem bębenki zastawiają i jakie ryby w nie wchodzą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Norbert 78 Opublikowano 27 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2021 Jego ojciec całe życie siaty tam stawiał to i on. Ostatnio opowiadał jak przyjechali myśliwi i napierdzielali do wygrzewających się amurów. A co do lubelskich wędkarzy to dwa-trzy tygodnie temu zaczepił mnie i mojego kolegę koleś, który szukał miejscówki na Mostach, bo mu ryba z Podedwórza śmierdzi i który się chwalił jak to z kumplem bębenki zastawiają i jakie ryby w nie wchodzą Trzeba było mu powiedzieć że, z Mostów jest jeszcze bardziej śmierdząca [emoji6] Wysłane z mojego Mi 9 SE przy użyciu Tapatalka 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOSMAN 76 Opublikowano 3 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2021 Byłem na Podedwórzu dwa dni. Słabiutko, kilka skrótów, zimno jak cholera. Płoć i wzdręga już wytarte, co nas zdziwiło. Kilka szczupaków na spining i żywca ludzie złowili, także bez szału. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Norbert 78 Opublikowano 3 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2021 Na Mostach podobnie, ryb było niewiele, największa o której słyszałem to osiemdziesiątka złowiona przez ekipę z Siedlec, niestety zberetowana. Za to na Podedwórzu kumpel złowił metrówkę, drugi kumpel dziewięćdziesiątkę.Ja miałem jedno branie, kumplowi z pontonu spadła ryba i to było na tyle z majówki. Zdjęliśmy też sieć z rozkładającymi się rybami. Były w niej szczupaki, piękne okonie i dwa sandacze. Wysłane z mojego Mi 9 SE przy użyciu Tapatalka 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MietekK Opublikowano 3 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2021 Za takie coś to bym do kryminału wsadzał. Bezwzględnie . Wysłane z mojego Redmi Note 9 Pro przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew Opublikowano 3 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2021 Na Mostach podobnie, ryb było niewiele, największa o której słyszałem to osiemdziesiątka złowiona przez ekipę z Siedlec, niestety zberetowana. Za to na Podedwórzu kumpel złowił metrówkę, drugi kumpel dziewięćdziesiątkę.Warto dopisać ze metróweczka pływa dalej, łowca chłopak urodzony w Białej. To tak w temacie tych żałosnych stereotypów w tym wątku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Norbert 78 Opublikowano 3 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2021 To prawda. Grzesiek ma na koncie dużo pięknych ryb. Ryby zaczął wypuszczać jak jeszcze nie było to modne, jak w obecnych latach. Chociaż mieszka od paru ładnych lat we Wrocławiu, zawsze chętnie wraca na rodzinne wody, szczególne miejsce w jego sercu zajmuje Bug. Ma też talent do opisywana swoich wędkarskich wypadów, czyta się je, jak opisy Bartka "malinabar" Wysłane z mojego Mi 9 SE przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KabaTT Opublikowano 4 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2021 Witajcie. Podpowie ktoś gdzie zwodować ponton z przyczepy na żeliźnie? Najlepiej jakby zaznaczyć punkty na mapie. Z tego co się orientuję to na spalinie można pływać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radek_u Opublikowano 4 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2021 wzdręga już wytarteO kurde Ryby nie przestaną mnie zaskakiwać Nie dość, że w tym roku wszystko opóźnione o kilka tygodni to w tamtym roku na Mostach tarło było w pierwszej połowie czerwca, a na Podedwórzu jak przez cały maj wpadałem na chwilę to też była jeszcze przed tarłem. Mało tego jak byłem 3 tygodnie temu na Podedwórzu to wzdręgi nawet nie myślały o tarle Ewentualnie coś Wam nie poszło w co prędzej uwierzę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bolesław Opublikowano 4 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2021 A jak Wy to sprawdzacie ? Skąd ta pewność.. poważnie pytam.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radek_u Opublikowano 5 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2021 A jak Wy to sprawdzacie ? Skąd ta pewność.. poważnie pytam..Jeżdżąc na ryby, łowiąc je i obserwując co się dookoła dzieje 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOSMAN 76 Opublikowano 5 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2021 Płoć chuda i nie lało się z niej. Nawet już nie była szorstka, bez ran potarłowych. To coś dziwnego o tej porze, zawsze wzdręga i płoć była jeszcze przed tarłem na majówkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bolesław Opublikowano 5 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2021 A szczupaki na mazurach niby nie wytarte.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Olo1970 Opublikowano 5 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2021 Obserwuję ten wątek z powodów raczej sentymentalnych, bo nie łowiłem w tych okolicach już ze 20 lat, ale skoro u mnie, na południu wiosna jest spóźniona o co najmniej miesiąc, to u Was jeszcze bardziej. Na majówce, na płytkim 2m jeziorze woda miała u mnie zaledwie 10 °C, wszystkie złowione, a było ich kilka szczupaki w rozmiarze 40-50 moim zdaniem nie były jeszcze gotowe to tarła z przyczyn metereologicznych lub biologicznych. Wiem o złowionej 110 cm mamusi, która była pełna ikry, więc myślę, że natura jeszcze lekko przysypia. Moim zdaniem tarło białorybu jeszcze przed nami. Co mnie martwi, to fakt, że z początkiem czerwca sandacz będzie jeszcze pilnował gniazd, a wtedy to już będzie rzeź... Wysłane z mojego SM-G715FN przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SlawekNikt Opublikowano 3 Czerwca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2021 Panowie pływa ktoś po Żeliznie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kmr1 Opublikowano 3 Czerwca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2021 Dzisiaj od świtu do południa, bez kontaktu. Wysłane z mojego M2007J17G przy użyciu Tapatalka 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kmr1 Opublikowano 3 Czerwca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2021 Z tego co wiem inni podobnie. Woda wysoka. Wysłane z mojego M2007J17G przy użyciu Tapatalka 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
intoxication Opublikowano 7 Lipca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2021 Cześć. Na której z wód w temacie jest najwięcej wzdręg? Przymierzam się z belly na spinna ich poszukać. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SlawekNikt Opublikowano 7 Lipca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2021 (edytowane) Ja próbowałem z jakimiś tam efektami na Żeliźnie. Raz były, innym razem nie ???? A tak przy okazji: jaka woda na zbiorniku ? Edytowane 7 Lipca 2021 przez Sławek Nikt 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radek_u Opublikowano 7 Lipca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2021 (edytowane) Na Mostach chyba ze względu na powierzchnię najciężej będzie namierzyć i pływać za wzdręgą. Ostatnio brała na Podedwórzu(mowa o spławiku), ale w ogóle pływać na każdym zbiorniku będzie słabo, ze względu na ziele.A co do ilości i jakości to na każdym chyba to samo Edytowane 7 Lipca 2021 przez radek_u 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
intoxication Opublikowano 8 Lipca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2021 Dzięki za info. Belly wszędzie się wcisnę spokojnie. Problemem mogą być jedynie odległości do pokonania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mati1997 Opublikowano 14 Lipca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2021 Witam, ja z takim pytaniem czy na Mostach spotkaliście się kiedyś z karpiarzani? Myślicie że pływają tam duże karpie? Z góry dziękuję za odpowiedź Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radek_u Opublikowano 16 Lipca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2021 Na Mostach i na Podedworzu jak najbardziej. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mati1997 Opublikowano 20 Lipca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2021 A czy któryś z wędkarzy tutaj robił zasiadki na mostach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roberto_s Opublikowano 17 Września 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Września 2021 Witam,Który zbiornik polecacie na początek? Chciałbym w najbliższym czasie odwiedzić tamte strony. Mam łódkę z małą 4km spaliną i echo. Chciałbym poszukać większych szczupaków. Ostatnio łowiłem tam kilkanaście lat temu. Jak obecnie sytuacja z dojazdem, wodowaniem i możliwością pływania (zielsko)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi