Skocz do zawartości

Mosty Żelizna Podedwórze

mentnooki

Rekomendowane odpowiedzi

Byłem ostatnio dwa razy na Podedworzu woda jak na tą porę spora, można pływać spokojnie i spiningowac. Jeden wypad nastawiłem się na wzdręgę i połowiłem fajnie. Kolejny wyjazd był na szczupaki pogoda idealna zachmurzenie i wietrznie pół dnia łowienia na jerki i gumy efekty słabe 4 krótkie.

Wie ktoś jak tam teraz poziom wody na Żeliźnie? Murek pod wodą? Jutro jadę i mam dylemat Żelizna czy Mosty..

Edytowane przez nox66
  • Like 1

• 3 tygodnie później...
  • 3 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...

Dzięki za info właśnie ponton tylko dosyć ciężki i muszę kółka dorobić :)

Przejście przez tamę ograniczają barierki. Może jest tam max 80 do 100cm. W sztorc przejdzie napompowany ale nie na kołach.

Plusem jest to że podjedziesz pod samą tamę. Musisz się wspiąć na wał.kanalu, pokonać tamę i tam na drugim wale możesz napompować ponton. Ale żeby pompować z gniazda zapalniczki to za daleko. Weź to pod uwagę.

Dominik, tutaj zwodujesz prosto z przyczepy - https://www.google.pl/maps/@51.8846465,22.9050212,146m/data=!3m1!1e3

Nie znałem tego miejsca :)

No ale na zeliznie nie ma chyba przejścia między 2 basenami? Osobiście pływałem zawsze po patelni. Czy jest różnica w głębokości? Dla jednostek z silnikiem bez problemu ale na wiosłach to niezła zaprawa przed wypłynięciem na otwartą wodę ;)

ps. plan na przyszły rok. 

Ponton na kółkach można przeciągnąć prze groble, bywałem tam na podlodówkę.

Ja pływam kajakiem więc zawsze ruszam z pod tamy i jest wybór który basen[emoji106] taki plus tego miejsca. A jak ponton to z kolegą i też dajemy radę z tymi przeszkodami.

Na poodówkę to chyba ciężki zbiornik z uwagi na głębokość?

To prawda, z grobli jest wybór zbiornika.

A miejsce, rzecz gustu. Jeśli chcesz znaleźć ryby, to znajdziesz, wcale niekoniecznie na patelni.

Jedyny warunek konieczny to brak słońca. Jak jest lampa, to tylko krasnopiórki zostają do łowienia

• Like 1