mentnooki Opublikowano 1 Listopada 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2015 Andrzej ,trzeba trafić na dzień bez słońca ,sam widziałeś, tam jest płytko a przy prześwietlonej wodzie ryby maja się gdzie ukryć i nie chętnie wychodzą z kołków i grążeli.Jak się wstrzelisz to przy odpowiedniej pogodzie w dzień będziesz łowił sandały nie gorzej jak ci co łowią na martwą rybkę.A możesz coś podpowiedzieć więcej w temacie sandacza..Czy są na zbiorniku fragmenty placki z twardym dnem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 1 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2015 Do 8 KM dozwolony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mentnooki Opublikowano 1 Listopada 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2015 A i jeszcze jedno widzieiśmy sznur w patykach i wykupując pozwolenie dowiedzielliśmy się że strażnicy ostatnio zciągneli 30 siatek z wytyckiego. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mackot_88 Opublikowano 1 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2015 (edytowane) To akurat norma, gdzie nie pojedziemy, tam znajdziemy ślady kłusoli Wybiera się ktoś następna sobota-niedziela na w/w zbiorniki i szuka osoby do towarzystwa? Edytowane 1 Listopada 2015 przez mackot_88 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mentnooki Opublikowano 5 Listopada 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2015 Panowie co taka cisza w temacie zbiorników pewnie dobże żerują że nie ma czasu pisać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 5 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2015 Panowie co taka cisza w temacie zbiorników pewnie dobże żerują że nie ma czasu pisać?Za dużo niestety napisać nie można na ogólnym. Jak tylko napiszesz że mocno gryzą to ilość ekip na wskazanym zbiorniku drastycznie rośnie. I to większość nie C@R. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOSMAN 76 Opublikowano 6 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2015 I tu godski ma rację, a le możesz jechać jak jest pochmurno i wieje tak od 4 do 7 m/s. Chociaż to tylko moje zdanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lokoko83 Opublikowano 6 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2015 Czy to na Żeliznie, czy na innym zbiorniku jak gryzą to wszyscy wiedzą I nie trzeba tu nawet tego pisaćNa zbiornikach w tych rejonach mięsiarzy nie brakuje, najgorsze że walą w łeb wszystko co się uwiesi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wujek Opublikowano 6 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2015 (edytowane) Taki rejon kraju że co na haku to w plecaku, ale przyduchy pokazują że ryby sobie na tych zbiornikach nieźle radzą. Gorsza od mięsiarzy jest przyducha, choć gdyby zadbać o te zbiorniki to Szwecja mogłaby się schować. Potencjał do jerkowego łowienia niesamowity. Edytowane 6 Listopada 2015 przez wujek 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radek_u Opublikowano 6 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2015 Rejon jak każdy inny w Polsce i mentalność wszedzie pod tym względem taka sama:-) A my ze wschodu podobno różnimy się od innych gościnnośćia:-D 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mackot_88 Opublikowano 6 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2015 Rejon jak każdy inny w Polsce i mentalność wszedzie pod tym względem taka sama:-) A my ze wschodu podobno różnimy się od innych gościnnośćia:-DGościnnością i możliwościami wlewania substancji płynnych w siebie Wiem coś o tym, w końcu moja luba pochodzi z tych rejonów 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luk_80 Opublikowano 6 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2015 (edytowane) 2 listopada będąc przejazdem w tej okolicy zachaczyłem o zbiornik Podedwórze zobaczyć jak sytuacja. Ostatni raz byłem tam 2 lata temu. Poza weekendem też tam tłoczno, było kilka łódek widziałem też łowiących z brzegu choć to zadanie mocno utrudnione. Woda fajna, taka "floryda" Lubelszczyzny:) Niestety ale kłusownictwo kwitnie pełną gębą. Siatki są stawiane nocami, wiem od osób które mieszkają w promieniu 10km od zbiornika. Mimo to woda potrafi darzyć Okoniem i Szczupakiem, melioranci też nie są bez winy bo wahania wody są znaczące co ma wpływ na rybostan. Generalnie cały ten układ czterech zbiorników jest bardzo ciekawy lecz wymga solidnej kontroli. Dwie foty z komóry. Edytowane 6 Listopada 2015 przez luk_80 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mentnooki Opublikowano 6 Listopada 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2015 Miesiarze raczej tu nie zaglądają bo nie mają czasu na głupoty siatki trzeba połatac sznury wiazać itp oni wiedzą co w trzcinie piszczy a miejscowy jak to miejscowy co na haku to w plecaku jak napisał kolega Wujek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Olczykim Opublikowano 19 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2015 Pływał ktoś ostatnio po żeliźnie ? Jak z poziomem wody ? Na Podwórku ładnie przybrało i spokojnie da się już pływać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mnietek Opublikowano 20 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2015 Na Żeliźnie wody chyba troszkę jest, ale z tego co mi mówił kolega, to nie tyle, ile powinno być. Bo tam woda niestety ucieka przez dziurawe jazy i wały. A na Podedwórzu jest całkiem fajnie, na Mostach też. Jutro pewnie pojadę na Podedwórze popływać ostatni raz w roku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOSMAN 76 Opublikowano 22 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2015 Dzisiejszy wendkowanie na Żeliźnie to tragedia, woda 60 cm kurna 60 to jakaś kpina o 9 już nas tam nie było. Jak kilka dni temu wiało to coś tam ludzie połowili, ale woda musiała wtedy być tak wymieszana z błotem, że pewnie przypominała zupę. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mentnooki Opublikowano 22 Listopada 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2015 Dzisiejszy wendkowanie na Żeliźnie to tragedia, woda 60 cm kurna 60 to jakaś kpina o 9 już nas tam nie było. Jak kilka dni temu wiało to coś tam ludzie połowili, ale woda musiała wtedy być tak wymieszana z błotem, że pewnie przypominała zupę.Kolego a pisałeś żeby jechać jak będzie wiało 5-7 a dzisiejszy dzień nie był wietrzny .A tak na poważnie to chyba zabrakło Ci cierpliwości, żeby o 9 spłynąć z łowiska w tak mglisty pochmurny dzień. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOSMAN 76 Opublikowano 22 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2015 Nawet jak nie wieje to warto spróbować, pojechaliśmy na podwórko a tam tylko skróty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Olczykim Opublikowano 22 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2015 Bosman te 60 cm na patelniach ? planuje sie wybrac ale czasu brakuje i warunków. Jak wolne to wieje za mocno i na elektryku mogę... stac w miejscu ;p Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 22 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2015 Na żeliźnie spalina dozwolona? Do ilu KM? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Olczykim Opublikowano 23 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2015 5 na wszystkich wymienionych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOSMAN 76 Opublikowano 23 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2015 Tak na patelni przy trzcinach oj k...wa masakra ale woda ma potencjał to ja o tym doskonale wiem. Dzisiaj w Białej -2" także powinno powoli się ruszać. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wujek Opublikowano 23 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2015 Jak wody nie dopuszczą, a pewnie nie dopuszczą i zimą będzie ostra to znowu wydusi 90% ryb. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spinnerman Opublikowano 23 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2015 I Taki rejon kraju że co na haku to w plecaku, ale przyduchy pokazują że ryby sobie na tych zbiornikach nieźle radzą. Gorsza od mięsiarzy jest przyducha, choć gdyby zadbać o te zbiorniki to Szwecja mogłaby się schować. Potencjał do jerkowego łowienia niesamowity.Łowiłem tam w latach 90-tych. Boże ile tam było szczupaków... Jakie okonie Wiele bym dał żeby przenieść się w tamte czasy z 10 cm pływający jerkiem w kieszeni 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Olczykim Opublikowano 23 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2015 Jutro chce skoczyć właśnie na żelizne i coś poćwiczyć, bo na podwórko daleko z bp. Tylko zastanawia mnie gdzie jest więcej dołków . Na lewym zbiorniku na samym początku trochę wody jest. Szczupaki ogólnie nieźle gryzą na ww zbiornikach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi