mnietek Opublikowano 23 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2015 Ale nawet jak na Żeliźnie wody dopompują, to i tak ta woda szybko przez wały i nieszczelne jazy przecieknie. No i znowu będzie kiepsko. Tam jest potrzebny remont zbiornika, ale to chyba marzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radek_u Opublikowano 23 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2015 Ze dwa lata temu nawet była plotka o takim remoncie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 23 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2015 Tylko że pewnie podczas remontu woda zniknie i wiadomo co będzie dalej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radek_u Opublikowano 23 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2015 Mosty miałeś dwa lata temu miałeś remontowane i coś tam jeszcze zostało, ale cyrki były . Zresztą Te zbiorniki (oprócz Mostów) nie pełnią żadnej roli więc ciężko żeby ktoś tam remonty robił Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wujek Opublikowano 24 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2015 Powinno to pójść w prywatne ręce i zrobić specjalne łowisko szczupakowe. Może kiedyś ktoś znajdzie się z kasą i wpadnie na taki pomysł. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radek_u Opublikowano 24 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2015 Powinno to pójść w prywatne ręce i zrobić specjalne łowisko szczupakowe. Może kiedyś ktoś znajdzie się z kasą i wpadnie na taki pomysł. I pewnie kiedyś się tak to skończy, ale jeszcze trochę wody w tych kanałach musi upłynąć i dopiero ludzie, stowarzyszenia, gminy zrozumieją, że byłby to biznes i szansa dla okolicznych mieszkańców i na rozwój rejony tym bardziej, że najbliższym czasie chyba umowy się kończą PZW BP(Zahajki już stracili) 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luk_80 Opublikowano 24 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2015 PZW BP(Zahajki już stracili) Kto teraz ma Zahajki w opiece? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radek_u Opublikowano 24 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2015 Chełm od 2 czy 3 lat 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOSMAN 76 Opublikowano 1 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2015 Dzisiaj na Podedwórzu 3 skróty i jeden 57 cm bez rewelacji. Wiało tak jak trzeba nawet za mocno, fale robiły pianę,ponton na ciężaru 5 kg lekko dryfował. Ogólnie było super. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew Opublikowano 1 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2015 (edytowane) My bylismy na Żeliźnie w sobote 21go. Cztery szczupaki, najwiekszy 60+ ale juz grube samice przed tarlem plus jeden spad. Moje wszystkie ryby na jerki, na gume nie bylo brania.U kolegow ilosciowo podobnie plus okon 30+ sie trafil. Wody mogliby sporo dopuscic. Tam gdzie najbardziej przecieka wał od Łózek wykopany zostal dlugi i szeroki row do zbierania tej przeciekajacej wody. Wysokosc walow pokazuje ile tam mogloby byc wody, waly sa duzo wyzej na Zeliznie od lustra wody na Podedworzu czy na Mostach. Edytowane 1 Grudnia 2015 przez andrew Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Majo Opublikowano 1 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2015 ale juz grube samice przed tarlem Dziwnym wydarzeniem i zaburzeniem normy by było gdyby te szczupaki nie były już napakowane ikrą. Chyba że mowa o samcach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mentnooki Opublikowano 1 Grudnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2015 A kanałek bez lodu da się wypłynąć? Może był ktoś dzisiaj oczywiście chodzi o prawy zbiornik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOSMAN 76 Opublikowano 3 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2015 Dzisiaj byłem na Mostach woda piękna, średnio 170 cm, a są dołki 220 cm. I tyle. Zero brań zero, na brzegu wędkarz łowił na żywca, rozmawiałem z nim, mówił, że nawet nic nie trąciło karaska. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Olczykim Opublikowano 3 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2015 Żelizna jak była płytka tak jest , ale brania dzisiaj były Mentnooki - kanałek skuty był lodem, ale już nie jest rozbijałem, grubość tak 0,5 cm. Na szczęście dalej na całym zbiorniku bez lodu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mentnooki Opublikowano 5 Grudnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2015 Żelizna jak była płytka tak jest , ale brania dzisiaj były Mentnooki - kanałek skuty był lodem, ale już nie jest rozbijałem, grubość tak 0,5 cm. Na szczęście dalej na całym zbiorniku bez lodu.Ja też byłem w czwartek szary ponton wypłynełem ok 9 mała awaria i szok cztery rzuty 3 sczczupaki 55 najwiękrzy potem przerwa jeszcze dwa i na koniec trzy ale bez szału 60cm .Mam pytanie o zachajki jakie zezwolenie i czy ktoś łowił ostatnio spalina czy elektryk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nox66 Opublikowano 4 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2016 Witam, czy ktoś się orientuje czy na zbiornikach trzyma jeszcze lód czy już nie? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartsiedlce Opublikowano 4 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2016 Nie byłem, ale od dłuższego czasu ciepło, więc nie powinno być śladu po lodzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
siatkaz Opublikowano 5 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2016 Na moje oko to lodu w Lubelskim to już nigdzie nie ma od dłuższego czasu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 5 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2016 Na moje to w Polsce już nigdzie nie ma lodu na większych zbiornikach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mackot_88 Opublikowano 5 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2016 Na moje to w Polsce już nigdzie nie ma lodu na większych zbiornikach.Na żadnych zbiornikach nie ma,bo i na oczku wodnym puścił mi lód...;-) Żelizna bez lodu, dzisiaj przejezdzalem i widziałem... Międzyrzeckie żwirownie tak samo... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
neor Opublikowano 5 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2016 Nox66 a co Ty chcesz tam łowić jak zakaz spinningowania do 30 kwietnia ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radek_u Opublikowano 6 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2016 Neor płocie i krasnopióry Naprawdę w okręgu BP jest zakaz spiningowania do 30 kwietnia? Wykupiłem kartę ale jeszcze nie zdążyłem do niej zajrzeć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 6 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2016 Jak tam z wodowaniem pontonu. Lata świetlne tam nie byłem. Kiedyś można go było tylko przenieść takim mostkiem przy kanałku. Czy na płytkiej części da się łowić? Co ze spalinami? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartsiedlce Opublikowano 6 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2016 Andrzej, o który zbiornik pytasz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Norbert 78 Opublikowano 6 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2016 Jest zakaz spinningowania na wodach drobnych, w zezwoleniu są wyszczególnione. W skrócie, wszystkie zbiorniki retencyjne, starorzecza itp. Na rzekach można spinningować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi