Skocz do zawartości

Mosty Żelizna Podedwórze

mentnooki

Rekomendowane odpowiedzi

Powinno to pójść w prywatne ręce i zrobić specjalne łowisko szczupakowe. Może kiedyś ktoś znajdzie się z kasą i wpadnie na taki pomysł. 

I pewnie kiedyś się tak to skończy, ale jeszcze trochę wody w tych kanałach musi upłynąć i dopiero ludzie, stowarzyszenia, gminy zrozumieją, że byłby to biznes i szansa dla okolicznych mieszkańców i na rozwój rejony tym bardziej, że najbliższym czasie chyba umowy się kończą  PZW BP(Zahajki już stracili) 

• Like 2

My bylismy na Żeliźnie w sobote 21go. Cztery szczupaki, najwiekszy 60+ ale juz grube samice przed tarlem plus jeden spad. Moje wszystkie ryby na jerki, na gume nie bylo brania.

U kolegow ilosciowo podobnie plus okon 30+ sie trafil.

Wody mogliby sporo dopuscic. Tam gdzie najbardziej przecieka wał od Łózek wykopany zostal dlugi i szeroki row do zbierania tej przeciekajacej wody. Wysokosc walow pokazuje ile tam mogloby byc wody, waly sa duzo wyzej na Zeliznie od lustra wody na Podedworzu czy na Mostach.

Edytowane przez andrew

Żelizna jak była płytka tak jest :D, ale brania dzisiaj były :)

Mentnooki - kanałek skuty był lodem, ale już nie jest :P rozbijałem, grubość tak 0,5 cm. Na szczęście dalej na całym zbiorniku bez lodu.

Ja też byłem w czwartek szary ponton wypłynełem ok 9 mała awaria i szok cztery rzuty 3 sczczupaki 55 najwiękrzy potem przerwa jeszcze dwa i na koniec trzy ale bez szału 60cm .Mam pytanie o zachajki jakie zezwolenie  i czy ktoś łowił ostatnio spalina czy elektryk

• 2 miesiące temu...