adriano185 Opublikowano 26 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2016 Nie ma ograniczeń dla silników spalinowychTyle, że nie popływasz bo bedziesz wkręcał ziele w silnik i szorował kilem o dno(ziele). Wczoraj była straż rybacka i mimo, że mieli łodkę nie wodowali jej. Pływali trochę pontonem, sprawdzali stałe miejsca kłusoli. Chyba nic nie zdjęli. Jeszcze do szczupaka, metrówek moim zdaniem teraz nie ma. Są ładne szczupaki, i to pewnie buszują po płytkich patelniach. Widać ataki na drobnicę, Cieżko określić wielkość ryby ale strzały na wodzie widzi się nie małe. Kwestia przechytrzenia. W płytkiej, przejrzystej wodzie ten szczupak większy nie daje się oszukać. Widzi dokładnie przynętę, ma mnóstwo prawdziwej drobnicy. Może jest ktoś kto łowi tam latem wymiarowe regularnie latem, zapraszm do wypowiedzi. Woda specjalnego podejścia, dla wytrawnych spiningistów. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartsiedlce Opublikowano 26 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2016 Pełna zgoda, latem to trudne zbiorniki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mnietek Opublikowano 27 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2016 (edytowane) Metrówki muszą gdzieś siedzieć, jesienią na dołkach dawało się połowić, zwłaszcza pod wierzbami od Łózek, a teraz to raczej większość ludzi na lina się czai. Czasami się zdarza, że pomimo słońca i płyciutkiej wody, trafiają się szczupaki. W sumie mi tylko raz kilka lat temu brały sierpniu, na półmetrowej wodzie w największą patelnię szczupaki, fakt, że większych niż 60 cm nie było, na slidera 10 rhp. Nigdy wcześniej takiego czegoś nie miałem.I też dawno już, naprawdę od dawna, nie widziałem tam ataków szczupaka. W sumie łowię tam rzadko, bo jak mam jechać na Żeliznę, to wolę dołożyć 15 km i skoczyć na Podedworze czy Mosty. Za czasów głębokiej podstawówki, ten zbiornik był inny. Pamiętam, jak spinningowałem z brzegu w woderach, to rzeczywiście często widać było ataki szczupaków. No i oczywiście dawały się łatwo wtedy złowić na obrotówkę. A teraz nie wiem, nauczyły się, że jak się chlapną - to grozi im patelnia? Bo to że się nie chlapią, to nie znaczy że ich tam nie ma - są chociaż krótkie i to w sporych ilościach. Na Mostach i Podedwórzu też nie widzę, żeby ganiały drobnicę, a też przecież są. Edytowane 27 Sierpnia 2016 przez mnietek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mackot_88 Opublikowano 13 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Września 2016 Jak tam sytuacja na Żeliźnie? Ktoś ostatnio pływał? A może ktoś ma ochotę się wybrać w weekend?;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 13 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Września 2016 Przy takich temperaturach i suszy pewnie zupa, zielsko i mało wody.Ale noce pod koniec tygodnia już poniżej 10 stopni a i w dzień chłodniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adriano185 Opublikowano 14 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Września 2016 Przy takich temperaturach i suszy pewnie zupa, zielsko i mało wody.Ale noce pod koniec tygodnia już poniżej 10 stopni a i w dzień chłodniej. Dokładnie. Tu się niewiele zmieniło w ostatnim czasie. Może z tą zupą nie do końca bo woda przejrzysta, co przy głębokościach jakie tam są sprawia, że ryby się chowają gdzie mogą. Byłem w sobotę, złowiłem 2 małe szczupaki. Byłem na urlopie w tamtym rejonie i próbowałem kilka razy ale bez kontaktu z wymiarowym szczupakiem niestety. Trafił się jeden okoń powyżej 30cm poza tym kilka małych zębaczy, to wszystko. Nie widziałem też sukcesów u innych wędkarzy. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
misiek116p Opublikowano 14 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Września 2016 Byłem jakiś tydzień temu na "Opolu", okoni kilka z tego pare takich 35+ no i płocie między 20 a 30 cm. Warunki mega ciężkie, bardzo płytko, czasami trzeba było silnik podnosić i plynać na wiosłach. Ryby wyjeżdżały najczęściej z dziur między zielami. Nie miałem kontaktu ze szupakami, ale na łodzi obok gość miał komplet. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radek_u Opublikowano 15 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Września 2016 , okoni kilka z tego pare takich 35+ Piękny wynik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adriano185 Opublikowano 22 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Października 2016 https://www.youtube.com/watch?v=YANkurhsWF4 Myślicie, że są takie u nas w zbiornikach? A tak na poważnie to łowicie coś panowie? Ja niestety nie mogę, a chętnie bym pojechał, odkuć się za sierpniowe porażki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mentnooki Opublikowano 24 Października 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Października 2016 Panowie jak z wodą da się pływać na lewym ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nox66 Opublikowano 6 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2016 (edytowane) Witam, Panowie jak tam poziom wody na Podedwórzu, poszła woda trochę w górę? Orientuje się ktoś czy wpuszczają już wode z kanału? Byłem parę razy w październiku wody bardzo mało jak na tą porę, brały przeważnie niewymiarowe szczupaki na jerki i trafiały się ładne okonie. Pozdrawiam Edytowane 6 Listopada 2016 przez nox66 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mentnooki Opublikowano 6 Listopada 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2016 Dzisiaj na żeliznie lipa totalna OOO Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mentnooki Opublikowano 6 Listopada 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2016 Nie ma ograniczeń dla silników spalinowychBartek jak z ograniczeniami na spalinę na żeliznie jest 4km czy nie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartsiedlce Opublikowano 6 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2016 W zezwoleniu na rok 2016 nie ma żadnych ograniczeń. Zobaczymy, co w przyszłym roku.Nie zapominajcie, że jest zakaz spinningowania w okresie styczeń - marzec. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Olczykim Opublikowano 6 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2016 A nie do 3,5 km ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
motylW1 Opublikowano 8 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2016 (edytowane) Woda na zbiornik cały czas idzie z kanału ,już nie pamiętam kiedy był taki stan wody na Żeliźnie.Z piątku na sobotę ma być -6, a więc metrówka może się robić coraz bardziej głodna. Edytowane 8 Listopada 2016 przez motylW1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblerek48 Opublikowano 8 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2016 Bartek jak z ograniczeniami na spalinę na żeliznie jest 4km czy nie ?witam jest do 3kw.Od zawsze ale mało kto przestrzega .Płynie woda na zbiorniki Żelizna .Podedwórze czyli Opole od tygodnia przybyło coś 25 cm . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mentnooki Opublikowano 8 Listopada 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2016 witam jest do 3kw.Od zawsze ale mało kto przestrzega .Płynie woda na zbiorniki Żelizna .Podedwórze czyli Opole od tygodnia przybyło coś 25 cm .I tu jest problem bo w rejestrze połowów nie ma żadnej wzmianki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Olczykim Opublikowano 8 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2016 Mentnooki adnotacja jest na 100 %, bynajmniej na 2015 była, na 2016 nie rozglądałem się po papierach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartsiedlce Opublikowano 10 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2016 Jak napisałem wcześniej, na 2016 nie ma ograniczeń. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOSMAN 76 Opublikowano 10 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2016 Wody na Żeliźnie nawet jak dopuszczą 0,5 m to będzie dopiero 1 m. Niestety wały przeciekają, ot i takie tam głębiny. A już o dojechaniu nad wodę to nic nie wspomnę tylko 4x4. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mnietek Opublikowano 11 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2016 Byłem dzisiaj na Żeliźnie, jeden krótki szczupaczek i jeden mały okonek. Rano pełen kanał wody, na zbiornik nie szła, a jak kończyłem łowienie, już ładnie płynęła. Każdy, którego dziś pytałem o wyniki, narzekał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mackot_88 Opublikowano 11 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2016 Potwierdzam,właśnie rozmawiałem ze znajomym, też dzisiaj zlowil 3 krótkie szczupaki... Jutro i ja ruszam z nim,tylko pytanie, czy lepiej na Żelizne czy Podedwórze... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radek_u Opublikowano 11 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2016 A może Mosty? Przynajmniej ostatnio jak rozmawialem z kolegami to bardzo malo wody było na Podedworzu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sandokan Opublikowano 11 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2016 Właśnie, orientuje się może ktoś jak woda na Podedworzu? da się łowić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi