motylW1 Opublikowano 11 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2016 Tak da się łowić na Podedwórzu , wody już przybyło z pół metra . W tamtym tygodniu padła metrówka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luk_80 Opublikowano 11 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2016 Tak da się łowić na Podedwórzu , wody już przybyło z pół metra . W tamtym tygodniu padła metrówka. Dla mnie ta woda to i tak fenomen. Przełowiona, przekłusowana z mnóstwem zielska i wodą po jajka a mimo to padają okazy i rybostan choć trudny do złowienia to się trzyma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adriano185 Opublikowano 11 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2016 Dla mnie ta woda to i tak fenomen. Przełowiona, przekłusowana z mnóstwem zielska i wodą po jajka a mimo to padają okazy i rybostan choć trudny do złowienia to się trzyma Dokładnie. Ale to też się tyczy Żelizny, a może i w szczególności jej. Aż dziw po tym co się tam wyrabia, że w tych zbiornikach ciągle coś żyje. Połamania kija wszystkim! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mackot_88 Opublikowano 11 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2016 Jutro jak wrócę, to zdam relacje, gdzie byłem i jak było :-) Oby w nocy nie przymrozilo za bardzo :-) Wysłane z mojego D5803 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 11 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2016 Czekam Maciek. Może bym podjechał w tym roku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mackot_88 Opublikowano 12 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2016 Byłem na Podedworzu. Trochę nam się opoznil wyjazd, więc nad wodą byliśmy 7.30. Ogólnie wszystko fajnie pięknie, ale ryba nie zerowala,wszyscy co plywali, szybko zrezygnowali. Ja w czwartym rzucie wyjalem takiego 75 cm, później zero... Z godziny na godzinę coraz zimniej, przelotki zamarzaly, więc po 13 się zawinelismy. Nawet dziadki, co z zywcami pod trzcinami stali nie polowili... I to spojrzenie, jak szczupaka wypuszczam ???????????? 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 12 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2016 Nawet dziadki, co z zywcami pod trzcinami stali nie polowili... I to spojrzenie, jak szczupaka wypuszczam Dla takich spojrzeń warto żyć . I dla widoku odpływającej rybki w dobrej kondycji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alaryk Opublikowano 12 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2016 Jak wypuszczać to jak najbardziej dyskretnie, bo inaczej w tym miejscu i pobliżu urośnie gęsty las żywcówek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mackot_88 Opublikowano 14 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2016 Proszę Cię, to jest na tyle mały zbiornik(jeżeli tam byłeś,wiesz,że tak jest),że nie da się nic ukryć, tym bardziej, że zdjąlem tego szczupaka dziadkowi praktycznie sprzed nosa ;-) Poza tym jak zlowie rybe, to nie afiszuje się z tym,staram się szybko odhaczyc, jak trzeba to robię szybkie zdjęcie i do wody... A to,czy ktoś to widzi,czy nie, mam w czterech literach :-) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mackot_88 Opublikowano 1 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2016 Jak sytuacja na Żeliźnie i Podedworzu? Zamarzły już? Czy da się jeszcze popływać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 1 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2016 Wybrałbym bym się z Tobą ale widzę że lód raczej pewny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mackot_88 Opublikowano 1 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2016 Też tak myślę,bo jak byłem w listopadzie, to już z rana Podedwórze lapalo tafle pomiędzy trzcinami... No ale może ktoś ma aktualne info,jak sytuacja wygląda. Wysłane z mojego D5803 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mnietek Opublikowano 1 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2016 Raczej zamarznięte, jeżeli nie tafla, to od kanału powinno trzymać. W sumie przedwczoraj w nocy było -7, a tam szybko się lód pojawia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radek_u Opublikowano 1 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2016 Jak sytuacja na Żeliźnie i Podedworzu? Zamarzły już? Czy da się jeszcze popływać?Nie sugeruj się pogodą w Warszawie, bo na wschodzie zima jest i zdecydowanie lepiej mroziło niż w stolicy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mackot_88 Opublikowano 1 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2016 Nie sugeruj się pogodą w Warszawie, bo na wschodzie zima jest i zdecydowanie lepiej mroziło niż w stolicy Kolego, ja to wszystko wiem;-) sam pochodzę z Siedlec, a narzeczoną mam z Miedzyrzeca Podlaskiego :-P ale,że nie mam jak teraz pojechać tam,to trzeba się ratować informacjami na forum ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblerek48 Opublikowano 4 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2016 witam kolegów na 100% jest zamarznięte.Wszystkie zbiorniki pokryte lodem w całości.CZEKAM może odpuści jak w zeszłym roku kończyliśmy sezon 28grudnia .pozdrawiam 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adriano185 Opublikowano 6 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2017 Witam,Czy ktoś ma jakieś wieści ze zbiorników? Rzeźnia trwa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radek_u Opublikowano 6 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2017 Witam,Rzeźnia trwa?Czyli? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mnietek Opublikowano 8 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2017 Kurde, przy tej ilości śniegu, może być w tym roku przyducha na zbiornikach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luk_80 Opublikowano 9 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2017 Kurde, przy tej ilości śniegu, może być w tym roku przyducha na zbiornikach. Jeżeli ryzyko przyduchy będzie się zwiększać to zacznijcie wiercić otwory w lodzie lub wyrąbcie otwory napowietrzające. Zgłoście się do PZW Biała Podlaska aby zrealizowali takie prace. W sumie od tego są aby działać na rzecz swoich zbiorników czytaj: ryb i wędkarzy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wujek Opublikowano 9 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2017 Tyle że to nie jest woda PZW. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
neor Opublikowano 9 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2017 Tyle że to nie jest woda PZW. Nie bardzo rozumiem ? Dzierżawcą tej wody jest PZW . Jeżeli nie to kto ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radek_u Opublikowano 9 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2017 Jeżeli ryzyko przyduchy będzie się zwiększać to zacznijcie wiercić otwory w lodzie lub wyrąbcie otwory napowietrzające. Zgłoście się do PZW Biała Podlaska aby zrealizowali takie prace. W sumie od tego są aby działać na rzecz swoich zbiorników czytaj: ryb i wędkarzy.Dziury to można u siebie na stawku powycinać a nie na prawie 400 hektarowym zbiorniku A i tak nie działają.W tej chwili jest bardzo mało wody, ale rybki skubią więc nic złego im się nie dzieje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wujek Opublikowano 9 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2017 Możliwe że coś się zmieniło. Kiedyś był chyba zarząd melioracji i robili co chcieli, przeważnie spuszczali wodę jesienią i zimą był dramatyczny stan wody co powodowało przyduchy. Nie wiem jak jest teraz, czy coś się zmieniło w temacie, przynajmniej jeśli chodzi o wodę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOSMAN 76 Opublikowano 9 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2017 (edytowane) Obecnie na Podwórku jest przyducha, wiadomości z sklepu na Łomaskiej w B.P. Natomiast na Żeliźnie jest ok 20 cm lodu i 40 do 80 cm wody. Tragedia. Edytowane 9 Lutego 2017 przez BOSMAN 76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi