Skocz do zawartości

Mosty Żelizna Podedwórze

mentnooki

Rekomendowane odpowiedzi

Tak da się łowić na Podedwórzu , wody już przybyło z pół metra . W tamtym tygodniu padła metrówka.

Dla mnie ta woda to i tak fenomen. Przełowiona, przekłusowana z mnóstwem zielska i wodą po jajka a mimo to padają okazy i rybostan choć trudny do złowienia to się trzyma.

Dla mnie ta woda to i tak fenomen. Przełowiona, przekłusowana z mnóstwem zielska i wodą po jajka a mimo to padają okazy i rybostan choć trudny do złowienia to się trzyma

Dokładnie. Ale to też się tyczy Żelizny, a może i w szczególności jej. Aż dziw po tym co się tam wyrabia, że w tych zbiornikach ciągle coś żyje. 

Połamania kija wszystkim!

Byłem na Podedworzu. Trochę nam się opoznil wyjazd, więc nad wodą byliśmy 7.30. Ogólnie wszystko fajnie pięknie, ale ryba nie zerowala,wszyscy co plywali, szybko zrezygnowali. Ja w czwartym rzucie wyjalem takiego 75 cm, później zero... Z godziny na godzinę coraz zimniej, przelotki zamarzaly, więc po 13 się zawinelismy. Nawet dziadki, co z zywcami pod trzcinami stali nie polowili... I to spojrzenie, jak szczupaka wypuszczam ????????????

• Like 2

Proszę Cię, to jest na tyle mały zbiornik(jeżeli tam byłeś,wiesz,że tak jest),że nie da się nic ukryć, tym bardziej, że zdjąlem tego szczupaka dziadkowi praktycznie sprzed nosa ;-) Poza tym jak zlowie rybe, to nie afiszuje się z tym,staram się szybko odhaczyc, jak trzeba to robię szybkie zdjęcie i do wody... A to,czy ktoś to widzi,czy nie, mam w czterech literach :-)

• Like 1

• 3 tygodnie później...

Nie sugeruj się pogodą w Warszawie, bo na wschodzie zima jest i zdecydowanie lepiej mroziło niż w stolicy ;)

Kolego, ja to wszystko wiem;-) sam pochodzę z Siedlec, a narzeczoną mam z Miedzyrzeca Podlaskiego :-P ale,że nie mam jak teraz pojechać tam,to trzeba się ratować informacjami na forum ;-)

• 2 miesiące temu...

Kurde, przy tej ilości śniegu, może być w tym roku przyducha na zbiornikach.

Jeżeli ryzyko przyduchy będzie się zwiększać to zacznijcie wiercić otwory w lodzie lub wyrąbcie otwory napowietrzające. Zgłoście się do PZW Biała Podlaska aby zrealizowali takie prace. W sumie od tego są aby działać na rzecz swoich zbiorników czytaj: ryb i wędkarzy.

Jeżeli ryzyko przyduchy będzie się zwiększać to zacznijcie wiercić otwory w lodzie lub wyrąbcie otwory napowietrzające. Zgłoście się do PZW Biała Podlaska aby zrealizowali takie prace. W sumie od tego są aby działać na rzecz swoich zbiorników czytaj: ryb i wędkarzy.

Dziury to można u siebie na stawku powycinać a nie na prawie 400 hektarowym zbiorniku  :D  :D A i tak nie działają.

W tej chwili jest bardzo mało wody, ale rybki skubią więc nic złego im się nie dzieje. 

Możliwe że coś się zmieniło. Kiedyś był chyba zarząd melioracji i robili co chcieli, przeważnie spuszczali wodę jesienią i zimą był dramatyczny stan wody co powodowało przyduchy. Nie wiem jak jest teraz, czy coś się zmieniło w temacie, przynajmniej jeśli chodzi o wodę.