neor Opublikowano 9 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2017 Tu jest wykaz wód PZW Biała Podlaska z mapkami . Oba zbiorniki są PZW . http://www.pzw.org.pl/bialapodlaska/cms/21067/mapy_wod__pzw_okreg_w_bialej_podlaskiej 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radek_u Opublikowano 9 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2017 Obecnie na Podwórku jest przyducha, wiadomości z sklepu na Łomaskiej w B.P. Natomiast na Żeliźnie jest ok 20 cm lodu i 40 do 80 cm wody. Tragedia.To, że przy śluzie zebrało się trochę drobnicy, to nie oznacza, że jest przyducha. Na Podedwórzu też biorą jakieś małe rybki więc im nic nie jest. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luk_80 Opublikowano 9 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2017 (edytowane) Mosty, Podedwórze i Żelizna są w wykazie PZW Biała Podlaska. Obok Mostów jest jeszcze zbiornik Zahajki, ten ostatni jest w wykazie PZW Chełm. Edytowane 9 Lutego 2017 przez luk_80 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mentnooki Opublikowano 9 Lutego 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2017 Obecnie na Podwórku jest przyducha, wiadomości z sklepu na Łomaskiej w B.P. Natomiast na Żeliźnie jest ok 20 cm lodu i 40 do 80 cm wody. Tragedia.Lodu na Żeliżnie to jest 30cm a wody na prawym 0,5 metra Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartsiedlce Opublikowano 9 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2017 Na Podedwórzu też 30 centów, a ryby biorą i to nie tylko małe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
motylW1 Opublikowano 9 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2017 Możliwe że coś się zmieniło. Kiedyś był chyba zarząd melioracji i robili co chcieli, przeważnie spuszczali wodę jesienią i zimą był dramatyczny stan wody co powodowało przyduchy. Nie wiem jak jest teraz, czy coś się zmieniło w temacie, przynajmniej jeśli chodzi o wodę.Jest to zbiornik retencyjny, którego zadaniem jest magazynowanie wody w okresach jej nadmiaru w celu wykorzystania jej w innym okresie. Zbiorniki retencyjne charakteryzują się dużymi różnicami poziomów wody. Wahania stanów zależą od wielkości dopływu wody ze zlewni oraz od potrzeb gospodarczych użytkowników (nie mylić z potrzebami ryb i wędkarzy niestety).Jak kto tym gospodaruje to już inna sprawa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartsiedlce Opublikowano 9 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2017 Ilością wody gospodarują Spółki Wodne, czasem niezbyt wygodnie dla użytkownika rybackiego, niestety. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radek_u Opublikowano 10 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2017 Na Podedwórzu też 30 centów, a ryby biorą i to nie tylko małe Trzeba trafić też w miejsce, a że zbiornik duży Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adriano185 Opublikowano 10 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2017 Kto był tam kiedyś po roztopach po przydusze ten wie. Naprawdę żal. Jak nie da się z tym nic zrobić to niech nie prowadzą na zbiornikach w ogóle gospodarki rybackiej. Po co zarybiać a potem na wiosnę wywozić do utylizacji. Czyli? https://wedkuje.pl/n/bezkarna-rzez-na/18077 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 10 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2017 Kto był tam kiedyś po roztopach po przydusze ten wie. Naprawdę żal. Jak nie da się z tym nic zrobić to niech nie prowadzą na zbiornikach w ogóle gospodarki rybackiej. Po co zarybiać a potem na wiosnę wywozić do utylizacji. https://wedkuje.pl/n/bezkarna-rzez-na/18077Ale kurestwo. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radek_u Opublikowano 10 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2017 To 2010 rok i to było w telewizji, a ja musiałem wstawić szybę w samochodzi I dopiero kumpel załatwił mi odpuszczenie grzechów u miejscowych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adriano185 Opublikowano 11 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2017 Ja widziałem skutki przyduchy na Żeliźnie wiosną 2006 bodajże. Wtedy dowiedziałem się , że pływają tam (już niestety do góry brzuchem) 20kg karpie i 120cm szczupaki. Że pływają 3kg liny dowiedziałem się jak zobczyłem takie u handlujących rybą po okolicznych wsiach kłusowników. Złowione na drygawicę. To 2010 rok i to było w telewizji, a ja musiałem wstawić szybę w samochodzi I dopiero kumpel załatwił mi odpuszczenie grzechów u miejscowych A czym podpadłeś kolego? Bo chyba nie samą obecnością. Mnie kiedyś gonili jak zauważyli, że ściągam im zimą z lodu żywce na lince zakończonej patykiem( nie pamietam jak nazywa się ten wynalazek). Miałem rower i może z 15 lat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radek_u Opublikowano 11 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2017 Telewizja sama tam nie trafiła i ktoś musiał być ich przewodnikiem ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOSMAN 76 Opublikowano 11 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2017 Dzisiaj na Podedwórzu kilka małych okoni. I niestety jest przyducha drobnica wali do otworu jak szalona. Wody na patelniach max 80 cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblerek48 Opublikowano 15 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2017 To są skutki niskich stanu wody na zbiornikach retencyjnych .2016 był dla zbiorników bardzo nie łaskawy na dopuszczenie wody to są efekty gospodarki WZIRu.Umowa na dzierżawę od lat nie zmieniona .Pytanie nasuwa się same po co dzierżawić i zarybiać . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MATI87 Opublikowano 5 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2017 Witam. Czy ktoś już robił rekonesans po zejściu lodu na Mostach, Podedwórzu ,czy przyducha mocno uszczupliła rybostan zbiorników? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblerek48 Opublikowano 15 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2017 Witam. Czy ktoś już robił rekonesans po zejściu lodu na Mostach, Podedwórzu ,czy przyducha mocno uszczupliła rybostan zbiorników? też jestem ciekawy co tam na zbiornikach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
neor Opublikowano 15 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2017 (edytowane) Słyszałem że na Podedwórzu masa martwej ryby pływa . Jestem ciekaw czy to prawda ? Był ktoś ? Edytowane 15 Marca 2017 przez neor Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SlawekNikt Opublikowano 15 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2017 Może w weekend podjadę to zdam Wam relację Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mnietek Opublikowano 15 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2017 Rozmawiałem ze znajomym w ubiegłą sobotę, to mówił, że był na Żeliźnie w piątek. Woda szła na zbiornik, w jednym tylko miejscu widział na środkowym wale, przyp pierwszym jazie od śluzy, że było troszkę padniętej drobnicy. Nawet ktoś płotki miał łowić z wału. Jednak pewnie więcej ryb padło na zbiornikach, śnieg jednak utrzymywał się dość długo na lodzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
motylW1 Opublikowano 15 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2017 Na Żeliźnie nie było przyduchy . Sprawdzone. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOSMAN 76 Opublikowano 15 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2017 Na Podedwórzu przyducha była ale tylko drobnica padła. Także nie ma co narzekać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nox66 Opublikowano 15 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2017 Byłem w niedzielę na Żeliźnie woda idzie na zbiornik.Padniętych ryb nie widziałem.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
neor Opublikowano 16 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2017 Ja słyszałem że na Podedwórzu od strony Rusił straż powycinała przeręble i tam nie było strat a od strony Paszenki już tak nie było i straty były . Podobno pływały duże szczupaki . Jakby ktoś był to dobrze było by to sprawdzić . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adriano185 Opublikowano 1 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2017 Jak wyniki na rozpoczęcie sezonu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi