mnietek Opublikowano 2 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2017 (edytowane) Byłem pierwszego maja na Żeliźnie. Słabo, 4 krótkie szczupaki, okoń na 0. Specjalnie pojechałem pobawić się z okoniami, ale nawet na paproszka nie złowiłem okonia. Ci, z którymi rozmawiałem, narzekali. W kulminacyjnym momencie, naliczyłem z 8 pontonów i łódek na tafli od Żelizny, więc łatwo wywnioskować jak bierze. A i jeszcze znajomy pierwszego maja ściągnął siatę na Żeliźnie. Edytowane 2 Maja 2017 przez mnietek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smudek Opublikowano 2 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2017 Byłem pierwszego maja na Żeliźnie. Słabo, 4 krótkie szczupaki, okoń na 0. Specjalnie pojechałem pobawić się z okoniami, ale nawet na paproszka nie złowiłem okonia. Ci, z którymi rozmawiałem, narzekali. W kulminacyjnym momencie, naliczyłem z 8 pontonów i łódek na tafli od Żelizny, więc łatwo wywnioskować jak bierze. A i jeszcze znajomy pierwszego maja ściągnął siatę na Żeliźnie.złe wieści Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mnietek Opublikowano 4 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2017 Dzisiaj pływał mój brat po Żeliźnie, fajna pogoda, pochmurno i wietrznie. Teoretycznie warunki ekstra.Łowił od piątej rano do czwartej po południu.Efekt: 3 krótkie szczupaki i 2 małe okoniki przez 11 godzin pływania. Jednym słowem porażka.Innych wędkarzy brak. Ktoś był na Podedwórzu lub Mostach, może tam jest lepiej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 4 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2017 Można tam trolować? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radek_u Opublikowano 4 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2017 Można tam trolować?A jaka jest minimalna głębokość na której można zacząć trolować? Na innych zbiornikach też było i jest słabo Nawet krasnopióry ciężko połowic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mackot_88 Opublikowano 4 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2017 Można tam trolować? 3. Na podstawie uchwały ZO PZW nr. 6/2013; nr. 17/2015; nr. 2/2017 wprowadza się : zakaz połowu ryb metodą trollingu na wodach PZW Okręgu Biała Podlaska ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SlawekNikt Opublikowano 4 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2017 złe wieści Byłem (co prawda w zeszłym roku) i ja kilka razy, ale podczas jednego wypadu przez 5 godzin jeden okonik się trafił ... Narzekali wszyscy, z którymi rozmawiałem, ale najgorsze były ich opowieści ... W łeb dostaje niemal wszystko, a miejscowe kozioły robią co chcą bo nikomu nie uśmiecha się wymiana czterech opon ... Jeden z nich mówił, że jak miejscowych wku ... wili to dwóch łowiło, a dwóch samochodu pilnowało ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adriano185 Opublikowano 4 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2017 Można tam trolować?Na Zbiorniku Żelizna głębokość wynosi 30 cm - 70cm( pomijam jakieś nieliczne dołki czy rowy). Na Mostach i Podedwórzu ponoć trochę głębiej. Wydaje mi się, że w tym Okręgu (Biała Podlaska) trolling zabroniony. No niestety. Ja tam też łowiłem tylko krótke i wszystkie takie same. Ten sam rocznik. Wnioski nasuwają się same. Większy szczupak bardzo nieliczny. Małe to mogą być z zarybień. Ponoć sporo wpuszczali narybku szczupaka w ostatnich latach. Zresztą jakby były to by pewnie padły po tej długiej zimie. To nie pytamie na to forum ale ciekawi mnie co z linem. Kiedyś były medalowe. Mnóstwo. Ja nie łowiłem ale widziałem u miejscowych rybaków. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Żagiel Opublikowano 22 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2017 Jako nowy użytkownik witam szanowne grono Od niedawna kempinguje w tytułowej okolicy eksplorując tutejsze łowiska na rowerze, interesuje mnie głównie lekki spining i tu po pierwszym rekonesansie pojawiły się szykany... w postaci dość płytkiej wody do tego z masą zielska:( I tu moja prośba o pomoc a dokładnie o wskazówki gdzie dokładnie na spining z brzegu? Z racji że głównie przemieszczam się na rowerze ponton nie wchodzi w grę Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Olczykim Opublikowano 22 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2017 Żagiel nie chcę Cię martwić, ale o spinningu z brzegu zapomnij nie ma warunków. Możesz jedynie coś próbować na wale dzielącym zbiorniki, lecz miejscówki zliczysz na palcach jednej ręki. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mnietek Opublikowano 22 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2017 Wiele lat temu, dało się łowić w woderach, teraz to raczej mało prawdopodobne. Za mało jest miejsc, gdzie można łowić z brzegu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Żagiel Opublikowano 22 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2017 To mnie zmartwiliście, a jakieś starorzecza w okolicy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rybson Opublikowano 22 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2017 Międzyrzec i żwirownie.A skoro rower to gdzie planujesz start ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radek_u Opublikowano 23 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2017 To mnie zmartwiliście, a jakieś starorzecza w okolicy? Nie ma dużo miejscówek, ale zawsze idzie coś znaleźć tym bardziej, że dużo miejscowych łowi z brzegu. Sam niejednokrotnie miałem lepsze wyniki oddając na koniec kilka rzutów z brzegu od pływania przez pół dnia. Zawsze można też trampeczki, spodenki i wejść do wody 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Żagiel Opublikowano 23 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2017 Międzyrzec i żwirownie.A skoro rower to gdzie planujesz start ? Okolice Wisznic, aczkolwiek rowerowo preferuje kierunki wschodnio południowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
neor Opublikowano 23 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2017 Jak dołożysz kilka kilometrów to z brzegu połowisz na Mostach a najszybciej to zbiornik Horodyszcze . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Żagiel Opublikowano 23 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2017 Jak dołożysz kilka kilometrów to z brzegu połowisz na Mostach a najszybciej to zbiornik Horodyszcze . Śmiało do 50km w jedną stronę dojadę.Na Mostach byłem co prawda bardziej zwiadowczo ale co drugi rzut to targałem zielsko ( pewnie też to wynika z nie najlepszej techniki i zbyt ciężkich przynęt) Na Horodyszcze mam dosłownie kilka minut więc na pewno odwiedzę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartsiedlce Opublikowano 25 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2017 Na Mostach połowisz, ale lekkimi przynętami. Jest duża ilość zrobionych "miejscówek", dojazd od wschodniej strony. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Żagiel Opublikowano 26 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2017 Na Mostach połowisz, ale lekkimi przynętami. Jest duża ilość zrobionych "miejscówek", dojazd od wschodniej strony. Dzięki bardzo pomocna informacja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adriano185 Opublikowano 26 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2017 Wiele lat temu, dało się łowić w woderach, teraz to raczej mało prawdopodobne. Za mało jest miejsc, gdzie można łowić z brzegu.Dokładnie. Pamiętam jak w woderach można było pięknie obłowić całą stronę od Żelizny. I to na dość cięzkiego Gnoma najlepiej brały. I wyniki były. Teraz można porzucać coś z grobli ale tych miejsc dużo nie ma. I w grę wchodzą albo powierzchniowce albo najlepiej pływające nie za duże Slidery. Szkoda, że na antyzaczepową Żabę nie biorą bo nią się tam łowi najlepiej. Ogólnie Żeliznę można polecić za widoki i ciszę bo ryb już za dużo tam nie ma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mnietek Opublikowano 26 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2017 Dokładnie. Pamiętam jak w woderach można było pięknie obłowić całą stronę od Żelizny. I to na dość cięzkiego Gnoma najlepiej brały. I wyniki były. Teraz można porzucać coś z grobli ale tych miejsc dużo nie ma. I w grę wchodzą albo powierzchniowce albo najlepiej pływające nie za duże Slidery. Szkoda, że na antyzaczepową Żabę nie biorą bo nią się tam łowi najlepiej. Ogólnie Żeliznę można polecić za widoki i ciszę bo ryb już za dużo tam nie ma. To prawda, mi najlepiej brały szczupaki jesienią, jak było mało wody i od strony lasu, na zbiorniku od łózek, dało się wejść po trzcinach po same wodery na skraj trzcin, fajne to było. Z kolei na środkowym wale było tak, że dało się łowić i chodzić w trampkach za pasem trzcin. I oczywiście na sucho, teraz trzciny trochę weszły głębiej do zbiornika i już tak się nie da. Inna sprawa to to, że wcześniej spuszczali wodę ze zbiornika i było jej rzeczywiście dużo mniej niż teraz. Ja tego nigdy nie widziałem, bo łowiłem tylko z brzegu, ale kumple opowiadali, że było tak, że pontonem nie szło pływać, a szczupaki świetnie brały, oczywiście w małych dołkach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblerek48 Opublikowano 26 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2017 Witam Mosty stan wody bardzo duży,Żelizna też spory stan ,Podedwórze stan duży. Jak z brzegu chcesz łowić to Mosty od strony Dębowa .Połamania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mackot_88 Opublikowano 28 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2017 Byłem na Podedwórzu... wczoraj godzinka przed zmrokiem na zero,mnóstwo komarów,meszek i innego robactwa... na żywca padł kaban 89 cm(mega gruby), dostał w beret i pojechał w pizdu???? dzisiaj od rana słabo, we czterech kilka króciaków do 35 cm, ogólnie u wszystkich słabo, widziałem jednego okonia 35-40 cm, też dostał w beret. Jak ktoś chce połowić ładnych wzdręg, to śmiało,biorą jak wściekłe i to ladne... Zielska coraz więcej i coraz wyżej,jak woda opadnie,to łowienie bedzie coraz trudniejsze... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mackot_88 Opublikowano 28 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2017 A no i frekwencja z rana w sumie niewielka, widziałem może 5-6 pływadeł. To może jeszcze jakaś fotka???? Wysłane z mojego HUAWEI VNS-L21 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Olczykim Opublikowano 28 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2017 Mackot_88 nic nadzwyczajnego, 5 dni teraz wojowałem oprócz skrótów w rozmiarze 30-40, dwa szczupaki spięte przy pontonie ok 60 cm. Okoń aktywny tylko na zeliznie w postaci XXL tzn. Jak palec czasem jak dłoń... Wzdręga bije ładnie, ale jak się chlapie. Za to w rozmowach z pływającymi większość 95 % beret i w zamrażalnik, standard + klasyk limity i ograniczenia nie interesują mnie... co widać u spływajacych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi