sadam14 Opublikowano 4 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2017 Był ktoś na Żeliznie ? Da się jeszcze pływać po zbiorniku silnikiem? Czy ziele już na wierzchu? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mnietek Opublikowano 4 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2017 Adam, mój brat był dzisiaj. Woda spora, beton zalany, okonie brały, z tego co mówił nawet nieźle. Fakt że krótkie, ale zabawę miał. Ziela tez jest dużo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sadam14 Opublikowano 4 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2017 Dzięki. A z której strony pływał? Chcę popływać za wzdręgą... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mnietek Opublikowano 6 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2017 Pływał od Żelizny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblerek48 Opublikowano 23 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2017 Zbiornik Podedwórze od wodo mistrzówki już na silniki się nie popływa .Dywan z roślin rozłożony.Osoka aloesowata juz opanowała zbiornik .Bardzo trudno ja wytępić . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nox66 Opublikowano 15 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2017 Witam orientuje się ktoś jak wygląda sytuacja z poziomem wody na Podedwórzu i Mostach ?Da radę popływać na silniku elektrycznym?Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lokoko83 Opublikowano 19 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Września 2017 Da się łowić na Podedwórzu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mnietek Opublikowano 19 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Września 2017 Ja byłem w przedostatnią niedzielę na Podedwórzu - jak lubię łowić płytko i w zielu, to nawet dla mnie te warunki były zbyt ekstremalne. Mnóstwo osoki aleosowatej, wody malutko (ale chyba było więcej tylko że otworzono śluzę na wale i przepuszczono wodę na drugi zbiornik). Średnia głębokość nad zielem, gdzie dało się poprowadzić przynętę - jakieś 25 - 30 cm, trafiłem kilka krótkich szczupaków. Z tego, co mówił mi właściciel jednego ze sklepów wędkarskich w Białej Podlaskiej - na Mostach wody równie mało. Chyba tylko na Żeliźnie jest więcej wody. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lokoko83 Opublikowano 20 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Września 2017 Dzieki.Chciałem sobie zrobić wypadzik ale odpuszczę i poczekam aż ziele opadnie.Swoją drogą taki stan rzeczy jest nawet dobry, ryba ma przynajmniej święty spokój 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mackot_88 Opublikowano 24 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Września 2017 Wlasnie wrocilem z Żelizny. Zielska rzeczywiscie duzo, ciezkie lowienie, miejscami w ogole nie da sie lowic, ale jakies ryby byly. O dziwo mimo,ze niedziela, bylem jedna z dwoch jednostek plywajacych na wodzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mackot_88 Opublikowano 23 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Października 2017 Panowie, jakieś wieści? Co tam słychać na Żeliźnie I Podedwórzu? Zielsko trochę opadło? Jaki poziom wody? Jadę w piątek na kilka dni w tamte strony i trzeba by gdzieś zaatakować???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mackot_88 Opublikowano 2 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2017 Wczoraj bylem pierwszy raz na Mostach. I na pewno nie ostatni, bo bardzo mi sie ta woda spodobala, porownujac Podedworze IZelizne ???? Zielsko jeszcze nie opadlo, duzo tego na powierzchni,przez co lowienie miejscami bardzo ciezkie. Pogoda nie rozpieszczala,deszcz,dosc duzy wiatr, a mimo to cos tam udalo sie zlowic. Rozmiarowo niestety nie powalaly. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mackot_88 Opublikowano 9 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2018 http://www.lublin112.pl/pokrzyzowali-plany-klusownikom-uratowali-dorodne-szczupaki-foto/ ???????????????????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SlawekNikt Opublikowano 9 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2018 Niestety miejscowe chłopaki wala tam wszystko co w rączki wpadnie. O miejscówce z brzegu nawet nie ma co myśleć itp. itd. A jak ktos chce z nimi polemizować to trzeba mieć monitoring 360 stopni w aucie. Brawo dla strażników choć to kropla w morzu niestety ???????????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mackot_88 Opublikowano 9 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2018 Fajnie,ze udalo sie uratowac nawet tych pare sztuk. Ale niestety, jak teraz nie udalo sie ich zjesc, to uda sie nastepnym razem, bo klusowali,klusuja I beda klusowac na Podedworzu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luk_80 Opublikowano 9 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2018 Mam rodzinę ze strony żony z tego terenu. Znam osoby mieszkające w odległości kilku kilometrów od tego zbiornika. Kompletnie mnie nie to nie zaskakuje. Historie jakie słyszę co roku są bardzo przykre. Na to jest przyzwolenie rodzin, sąsiadów etc. Dotyczy to także pozostałych zbiorników jak: Mosty, Żelizna czy Zahajki. Kanał Wieprz-Krzna czy pobliska Tyśmienica podobnie. W przypadku Podedwórza gdzie można by sądzić, że zbiornik oprócz dużej presji wędkarskiej i gigantycznego kłusownictwa jest już pusty to ciągle mnie zaskakuje, że ryba się tam trzyma. Są okazy i to całkiem duże. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOSMAN 76 Opublikowano 13 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2018 W niedzielę 11.02.2018r jak z kolegą byłem na lodzie i o dwóch panów z PSR chodzili i kontrolowali. Może w końcu ruszą tyłki i będzie tylko lepiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radek_u Opublikowano 13 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2018 W niedzielę 11.02.2018r jak z kolegą byłem na lodzie i o dwóch panów z PSR chodzili i kontrolowali. Może w końcu ruszą tyłki i będzie tylko lepiej.Jakbyś ruszał tyłek częściej na zbiorniki(szczególnie na lód), to byś wiedział, że kontrole są częste i nie ma w tym nic dziwnego. Czasami jak się jeździło na lód i było mało ludzi to od razu było wiadomo, że są mocno wzmożone kontrole. O nocnych patrolach, które kilometrami ściągało siaty nie wspomnę... 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
neor Opublikowano 15 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2018 " mocno wzmożone kontrole " rozbawiłeś mnie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mentnooki Opublikowano 15 Lutego 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2018 Ja byłem trzy razy na lodzie i dwa razy była kontrol.Oby tak dalej a szczupaków do tarła przystąpi więcej,a nie skończą na samołówkach . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Norbert 78 Opublikowano 15 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2018 Wiadomo, chciałoby się częstszych kontroli, ale chłopaki robią co mogą. http://www.pzw.org.pl/bialapodlaska/wiadomosci/164231/60/32_samolowki__na__zbiorniku__podedworze__dn_07022018r Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mentnooki Opublikowano 15 Lutego 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2018 " mocno wzmożone kontrole " rozbawiłeś mnie .Te mocno wzmożone kontrole są po informacji o pozostawionych puzlach na szczupaka,zdjęto ich 20szt.A co ciebie kolego neor tak bawi ? Nie rozumiem ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
neor Opublikowano 16 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2018 A co ciebie kolego neor tak bawi ? Nie rozumiem ? Po prostu patrzę na to z trochę innej strony . Ale nie ma co się nad tym rozwodzić bo to temat rzeka i wielokrotnie przerabiany na forum . Kontrole są i niech tak będzie, im częściej tym lepiej . Śmieszy mnie to stwierdzenie bo to kropla w morzu potrzeb a te kontrole są bardzo mocno wybiórcze i dotyczą pewnych okresów i pewnych miejsc . Ale wynik to wyniki a sztuka to sztuka a szystko to zapchaj dziura . Jednego jestem pewien , że PSR i SSR nie ogarnia okręgu bo jest ich za mało . 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adriano185 Opublikowano 16 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2018 Mam dziadków kilka kilometrów od Żelizny i od małego jeździłem tam na ryby i znam sytuację dość dobrze. Kłusownictwo tam było jest i będzie, a te miejscowe chłopaki to patologia bo jak inaczej nazwać gości trudniących się tym w tych czasach. Kiedyś to rozumiem, bieda itd... Tyle, że ci co stawiają te bączki nie są groźni. Są tam tacy którzy robią to przemysłowo. Kilometry drygawic stawiają, a w ryby zaopatrują sklepy rybne. Ale i tak największym zagrożeniem dla ryb jest... głębokość wody. Co kilka lat zdarzają się przyduchy które rujnują rybostan. Ostatnia była zdaje się w 2010 roku, więc już stosunkowo dawno. Nie mam na myśli lekkich które są co roku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mentnooki Opublikowano 17 Lutego 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2018 Mam dziadków kilka kilometrów od Żelizny i od małego jeździłem tam na ryby i znam sytuację dość dobrze. Kłusownictwo tam było jest i będzie, a te miejscowe chłopaki to patologia bo jak inaczej nazwać gości trudniących się tym w tych czasach. Kiedyś to rozumiem, bieda itd... Tyle, że ci co stawiają te bączki nie są groźni. Są tam tacy którzy robią to przemysłowo. Kilometry drygawic stawiają, a w ryby zaopatrują sklepy rybne. Ale i tak największym zagrożeniem dla ryb jest... głębokość wody. Co kilka lat zdarzają się przyduchy które rujnują rybostan. Ostatnia była zdaje się w 2010 roku, więc już stosunkowo dawno. Nie mam na myśli lekkich które są co roku. Bo to nie jest zbiornik strikte wędkarski tylko retencyjny dzierżawiony przez okręg BP.Dlatego jest tak zaniedbany pod względem dostępu do wody możliwości wodowania oraz pewnie poziomu wody czyli dbania o ryby,chociaż problem leży w nieszczelnych wałach.Tłumaczenie że kłusownictwo było jest i będzie >>żenada>>,to tak jak nawoływanie do zabierania ryb ,nie przestrzeganie limitów okresów bo po nas przyjdzie miejscowy Janusz i to co my wypuścimy zabierze.Przepraszam(JANUSZA) ale ja tak to rozumiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi